21 Nisan 2023 Cuma

Bu takımın sadece 6 puan farkla lider oluşu, dışarıdan müdahaleler ile alakalı


Sezon nasıl ilerliyor dersek, Fenerbahçe "penaltı jokerini" cebinde taşıyor. Takımlar da o kadar sindi ki, top Valencia'ya geldiğinde savunma yapmaya korkar haldeler. Çünkü en ufak bir kendini yere atmada o penaltı çıkacak. Başakşehir maçında Fenerbahçe'nin attığı gollere bakın, Valencia savunulamıyor. Karşısındaki rakibi 2 adım geride duruyor, çünkü penaltı olmasından korkuyor. Böyle bir jokerle oynamak da çok büyük bir avantaj. Geriye düşsen de, kaybetmeyeceğini bilmenin verdiği büyük rahatlık.

Biri vardı, demişti ki "Fenerbahçe rakip ceza sahası içine çok girdiği için penaltı alıyor". Comparisonator Türkçe 'nin paylaşmış olduğu istatistiğe bakalım. 

Süper Lig'de bu sezon toplamda rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan takımlar:  

🥇 Galatasaray – 773 
🥈 Fenerbahçe – 670 
🥉 Beşiktaş – 600 
4-Trabzonspor – 591 
5- Adana Demirspor  – 534 
6- Alanyaspor – 497 
7- Başakşehir – 493 
8- Konyaspor – 491 
9- Ankaragücü – 484

Galatasaray'ın açık farkla önde olduğunu görebilirsiniz. Galatasaray, penaltı hak etmiyor değil. Sezonun ilk haftasından bu yana hak ettiği penaltıların yüzde 20'si ancak çalınıyordur. Abartmıyorum bu rakamı da. Galatasaray'ın lehine penaltı çalınması zor. Hakem görmez, var oralı olmaz. Eller, kollar havalarda. Zaten biraz hakkaniyetli yönetim olsa, sadece son haftalardaki hataları bir kenara bırakınca, 15 puan farkla lider bir Galatasaray izliyor olurduk. 

Her şeye rağmen, bu takım şampiyon olacak. Bu takımın sadece 6 puan farkla lider oluşu, dışarıdan müdahaleler ile alakalı. Oyunumuz da, kadromuz da kaliteli. Böyle bir hücum hattının da, rakip ceza sahası içerisinde en çok topla buluşan takım olması doğal. Hatta bundan daha doğal da bir şey yok. Orada cirit atan takım da penaltı alır. Biz alamıyoruz ayrı, Fenerbahçe alıyor. O jokerle de seke seke yarışı devam ettirmeye devam ediyorlar.

18 yorum:

  1. Demek Galatasaray futbol takımı tarihinin en rekortmen sezonunu geçirmese bunlar Fenerbahçe'yi Şubat'ta falan şampiyon yapacakmış.

    YanıtlaSil
  2. Onlar dışarıdan müdahalede bulundukça Okan Buruk ile Galatasaray futbolcuları daha fazla hırs yaparak tarihin en iyi sezonunu yaşattı bize.

    YanıtlaSil
  3. Besiktas macini kaybetmemek lazim oradan cikabilirsek ne yaparlarsa yapsinlar sampiyonuz, yok Besiktas'a yenilirsek skandal ötesi lig tarihinde görülmemis tiyatrolara hazir olmamiz lazim.
    Valencia'nin Basaksehir macinda kendini her firsatta yere atmasi ve penalti beklemesi gibi olaylar sen puan kaybedersen daha da inanilmaz ve igrenc yerelere gider bu adamlarda utanma vs yok, haksizligi hak gören bir ekip olmuslar yoksa bizi yenmeyeceklerini zaten biliyorlar, hedef Sami Yen'e gelmeden tezgahi bitirmek, onun da en önemli ayagi Besiktas maci, oradan cikarsak her sey biter onlar icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç maç bakıyorum. Önce Karagümrük. Bu sezon büyük maçları iyi oynuyor, sonuç alıyoruz.

      Sil
  4. Allah büyük yaptıkları pyunlar ayaklarına dolanacak hemde daha acı bir şekilde operasyon gs-fb maçına kadar sürecek ve o maç fener galibiyeti onlara şampiyonluk getirecek ve emin olun kaybedecekler çünkü o maç hakem eyyamı çok çok az olucak kimsenin maçası yemez şampiyonluk maçında bariz taraf tutmaya bunu süper final gs fb maçında da görümüştük cücü gayet dengeli maç yönetmişti. Yani sözün özü şu anda kopsalar daha az koyacakken finalde kaybetmek daha da üzülecekler ve yüne hakem federasyon dış güçler vs diye diye menejer kucağında bir kamyon futbolcu alıp fenerde bahar havası dronle antreman takip ediliyor klişeleri ile sezona girip yine kaybedecekler çünkü kötüler ve kötü oldukları için kaybediyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maça kadar işi bırakmamak, bitirmek gerekiyor. İyi durumdayız, şimdiye bitmesi gerekiyordu, bitirtmediler.

      Sil
  5. Kafayı fena takmışlar. Anlamadığım son maçta Nef standında neler olur? İnsanları tahrik etmeye mi çalışıyorlar anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşi son maça bırakıp, akıllarınca heyecan yaratıyorlar.

      Sil
  6. Takımın bu kadar iyi gitmesine sonunda güvendiğimiz bir yönetim gelmesine rağmen futbol konuşacak heves bırakmıyorlar bazen, bu kadar etki ederek sonuca. Bunlara rağmen alacağımız şampiyonluk çok daha kıymetli olacak, tek tesellim bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray iyi gidiyor, hepimiz heyecanlıyız ve olanlar karşısında kenetlendik.

      Sil
  7. Yoğun bakımdaki komadaki bir takımı yaşatmak için tüm şebek uğraşıyor. Ama biraz kafaları çalışsa şu haldeki bir Galatasaray'a rağmen bu işlere girmenin ne manasız ve sonunda daha büyük hüsranla biteceğini görürlerdi. Ama aptallar. Yol yakınken bu işleri bırakıp kabul etmek yerine illa ki yine burunlarının sürtülmesini istiyorlar. Keyifleri bilir. Biz her zaman olduğu gibi kenetlendik. Beşiktaşla deplasmanda oynayacağımız maç bu takımın en rahat maçı olur. Korkanlara şimdiden söyleyeyim. Bütün büyük maçlarda olduğu gibi o maçı da rahat alırız. Fener için bakalım daha ne kadar itekleme işi devam edecek.
    herkes içini ferah tutsun yakın zamanda bu iş noktalanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray kendi işine bakacak, kazanmaya devam edecek :)

      Sil
  8. Son aciklamalar hakkinda ne dusunuyorsunuz, simdi de bazi hakemler yorulmus dinlendirme karari almislar Var ve gozlemci kayitlarina baktiktan sonra.
    Fenerbahce'ye kaybedecegi en az 6 puani verdiler son 3 haftada simdi de Var konusmalarina bakip hakemler de insandir aciklamasi geldi, demek ki cok büyük skandallar var ki o kayitlarda böyle tutustular zira Lale hanim'a karsi acilan bir dava var incelemelerden korkuyorlar ama operasyon zaten cekildi, Fenerbahce yarista tutuldu ne hikmetse Besiktas macina kadar aciklanmadi bu Var kayitlari, ya sabir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç işler devam ediyor. Fenerbahçeli yöneticiler de yüzsüzlüğün kitabını yazıp, hala algı peşindeler.

      Sil
  9. Fenerbahçe zorlu maçları hakemler ile geçti. Şimdi o hakemler dinlendiriliyor. Tuhaf değil mi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir