1 Nisan 2023 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Adana Demirspor, anlamsız riskler almazsan o gol gelir


Kenar hamleleri ile bu maçı kazandın, Konya'da kaybettin. Kulüben güçlü, çok kaliteli. Panik olmadan, gol uğruna anlamsız riskler almayıp, orta sahayı boşaltmadığın sürece golü bulursun. Burada buldun, Konya'da da bulurdun. Oliveira düştü, Midtsjö ile topu ne taşıdın. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün değişikliğiyle biraz daha hareketlendin. Adekugbe sahada yoktu, Kazımcan Karataş oyuna geç bile girdi. Icardi de sahada yoktu, Gomis'i onun yanına değil de, yerine oyuna alarak doğru yaptın. Zaniolo ile de bu maçı kazandın.

Icardi'nin formsuzluğu tehlike. Çok isteksiz ve alternatifi olmadığı için sahada tutuyorsun. Benim önerim, şu bay arasında artık Zaniolo hazırlansın ve forvet o oynasın. Fiziği ile dağıttı Adana Demirspor'u. Kusursuz bir pivot santrafor gibiydi. Fiziği o kadar üstün ki, yıkılmadığı gibi, bunu da 3-4 kişi arasında yapıyor. Topu sürüyor, pas tercihi o an doğru (maç boyu bunu aradık), ceza sahası içinde gole olabildiğince yakın. Adana Demirspor savunması durduramadı onu. Zaniolo da seni rakip yarı sahasında tutmaya başlayınca, yeniden hücumu hatırladın.

2. yarıda unutmuştun bunu. O kadar paniktin ki, ön alanda top tutamadın. Sürekli pas hatası ve rakibin kontra tehlikesi. İlk yarıda Onyekuru ile buldukları pozisyonu hatırlayın. Rakip güçlü, kontrollü olman gerekiyor. Kontrollü oynamaya çalışıp, panik oldun sen. Orta sahan da düştü ve Badou Ndiaye orayı tek başına süpürmeye başladı. Midtsjö hamlesiyle orayı da tuttun. Yunus Akgün de iyi bir 12. adam olma yolunda. Kanattaki hareketliliği çok değerliydi.

İlk yarıdaki 30 dakikalık başlangıç değerliydi. Öyle bir ön alan baskısı vardı ki, lig içinde buna dayanabilecek çok fazla takım yok. Adana Demirspor da dayanabileceği kadar dayandı. Yükleniyoruz, pas hatası geliyor, topu rakipten kapmamız da 2 saniye sürüyor. 2 saniyede bir atak yapıyordu Galatasaray. Maça iyi girdi, sürekli rakip ceza sahası içindeydi. Çok fazla pas hatası yapıyoruz, finaller berbat. Adekugbe zaten yok, Boey'in tercihler hata, Icardi isteksiz, Kerem Aktürkoğlu da Icardi'ye attığı ve heba olan pasın ardından her topu ezdi.

Ön alanda müthiş baskı, bu senin en büyük gücün ama pozisyona dönüştüremedin. Mertens'in dönüşü bağlantıyı sağladı, en azından hücum biraz denge kazandı. Rashica'nın da çalışkanlığı değerli. Maçı kazandıran ise kenar hamleleri. Midtsjö'nün imza golüydü bu, onu kazanmayı diliyorum. Zaniolo da fizik olarak hazır olunca, bu ligde durdurulması güç, seni sürükleyecek isim olacak. Adana Demirspor zor rakip, galibiyet değerli. Ne şekilde gelirse gelsin.

16 yorum:

  1. İcardi duvar olmadı araya koşmadi bu büyük eksi, bence oyun tarzımızı yoran bı stili var. Olmazsa olmaz degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli olmadığı için de ön alanda statik kaldık. Rakip savunmasını çok fazla ön alana taşımadı bile.

      Sil
  2. Acaba kerem neden geçen yıl ki gibi sol forvet gibi oynamiyor yada sol bek ile uyum sıkıntısi mı yaşıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent dönemi de sol çizgide oynuyordu aslında. Daha iyi de oynamaya başlamıştı. Oyununda bir sorun yok bence.

      Sil
  3. Kardeşim arada açık nokta bırak da bizde değinelim. Aklımızdaki herşeyi yazma şuraya!

    Sonraki maç İçin konuşacağım ne olursa olsun Kazımcan ile başlanmalı. Adekugbe de gelecek göremiyorum. Atletizmi önemli doğrudur. Ama sürükleyemiyor oyunu. Kerem için de yine biraz kenara alınma zamanı geldi diye düşünüyorum. Rashia Mertens Yunus/Barış Alper üçlüsü ile başlanmalı bir sonraki maç. Kerem biraz kenardan gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel düşüncen için :)

      Kazımcan Karataş'a dönecektir bence de forma. Özellikle de böyle iç sahada, kazanmaya oynayacağın maçlarda. Barış Alper'i sağ kanada yazınca da başka sorunlar olabiliyor ama.

      Sil
    2. Milli maçta izledim aslında Kazımcan gayet hazır. Adekugbeden eksiği yok doğrusu. Kerem arada dinlenmesi onun İçin iyi oluyor. Bu sebeple Barış Alper yada Yunus diyorum statü gereği.

      Sil
    3. Kazımcan Karataş, sakatlık öncesi de iyi oynuyordu. Formayı almalı ve ısrar etmeliyiz.

      Sil
  4. Kazımcan'ı acil olarak 11'e monte etmek gerek. Okan Hoca panik yapmayınca maçı aldık.Icardi'ye birşeyler oldu galiba isteksiz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paniğe gerek yok, hamleler belli. Yeter ki orta sahayı boşaltma ve sakin kal. Kaliten sana o golü buldurur. Konya'da da kazanırdın.

      Sil
  5. Ben keremin oyununu olgunlastirdigini düşünüyorum. Fakat arkasında adekugbe den hiç destek göremedi, icardi ile al ver yapamadı o yüzden çok etkili olamadı. Oliviera da kötüydü bugün. O da beslemedi hiç. Kazimcan bu takımın hatta milli takımın sol beki olmalı. Oynaya oynaya pismeli. Maalesef adekugbe sıfır yetenek. Sorumluluk almıyor, toptan kaçıyor, düzgün pas veremiyor. Büyük takım topçusu degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oyunu büyüdü, olgunlaştı, ayakları yere daha sağlam basıyor. Adekugbe hücumda hiç yoktu, bu da mutlaka Kerem Aktürkoğlu'nu zorladı. Dubois oynasa, Adekugbe'nin önlediği o 2 hücumda aksiyonda olmazdı. Şu an Kazımcan Karataş bence de daha çok parlıyor.

      Sil
  6. Zaniolo'nun penalti öncesi vura vura gittigi pozisyon dikkatlerden kacmasin adamin bitik hali bile yıkılmıyor fark yaratiyor bizim ligde, Zaniolo dedigin gibi hareket getirdi bayagi ileriye.
    Okan Hoca'nin da ders almis olmasi önemli ayni hamleleri Konyada da yapsa Sampi idik Gomis giriyorsa birisi cikmali idi ileriden bu macta orta sahayi vermedik hic zaten rakamlar da bunu söylüyor, Okan Hoca'yi eski hocalardan ayiran en büyük özellik bu adam hatasini hemen degistiriyor egosu yok zaten bu yüzden Jesus'a 3 atiyor takimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz bir fizik. 1.90 boy var, hem fizik güçlü, hem dengen üst düzey. Bu ligin çok üzerinde.

      Konya ve Giresun maçları da kazanılırdı. Orta sahayı bosalt, panik ol, herkesi hücuma yolla tarzı sonuç getirmez. Hoca ders aldı gibi göründü, umarım devam eder.

      Sil
  7. Oyunumuz mükemmel değildi belki ama Konya ve Kasımpaşa maçlarından da daha iyiydi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından o ön alan presini yeniden yapmaya başladık, rakibi ilk 30 dakika net boğduk. Başka bir rakip karşısında o sekans gol getirirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir