2 Nisan 2023 Pazar

Midtsjö'yü kazanabilirsek, Oliveira'yı da nefeslendirmiş oluyorsun


Bu sezonun benim adıma en büyük hayal kırıklığı Midtsjö'ydü. Bunca yapılan yıldız transferi arasında, adı belki sönük kaldı da, çok faydalı bir futbolcu. AZ günlerini biliyoruz, tam bir görev adamı. Sezona da iyi girmişti ama düşüşü de çok keskin oldu. Sonrası da sakatlık zaten. "Kuzeyli futbolcunun sakatlananı bize denk geldi" derken elbette ironi yapıyordum. Sakatlık herkes için. Kuzeyli futbolcuları biraz istikrarları ile ön plana çıkarırız, kastım oydu. Midtsjö de istikrarlı bir isimdi ama Galatasaray'da yansıtamamıştı.

Oliveira'nın alternatifsizliği Galatasaray adına en büyük sorunlardan biri. O alternatifsizliğin nedeni de, Midtsjö'nün şu ana kadar beklentiyi karşılayamaması. Tarz olarak farklı olsalar da, Midtsjö'nün orta saha rotasyonuna çeşitlilik katmasını bekliyordum. O farklılık da, topla dikine çıkışları. Topla dikine çıkabilen orta sahaların kıymeti büyük. Biz de bu eksikliği maalesef yaşıyorduk. Bazen oluyor, topu taşıman, çıkışlarla rakip orta sahanın dengesini bozman lazım. Midtsjö, bu profilde olsa da, son maça kadar sahada değildi.

Adana Demirspor maçının son dakikalarında attığı golün hikayesi "şampiyonluk" anında hatırlanır. Mitroglou gibi bir hayal kırıklığı bile, Akhisar'a attığı golle iyi hatırlanır. Midtsjö'nün fazlasını yapması lazım, ondan beklenti daha yukarıda. Burada daha uzun yılları olmalı. Adana Demirspor'a atmış olduğu gol onun imzasıdır. Geçmiş kariyerinde de bu tarz, yay civarı temiz vuruşlarını görebilirsiniz. Bunları daha çok denemesi lazım işte.

Ön alan baskısında, pres içinde takımın en önemli kozlarından. Topla çıkışlarıyla da belki de bu yönde tek alternatif. Midtsjö'yü kazanabilirsek, Oliveira'yı da nefeslendirmiş oluyorsun. 8 numara alternatifi ihtiyacı giderilince de, maç içinde orta saha yönünde dilediğin aksiyonu alabilirsin. Hamle şansıdır bu da. Adana Demirspor maçının kenar hamleleri yerindeydi. Midtsjö de o hamlelerin en iyilerinden biriydi.

6 yorum:

  1. Midstjo nasıl oluyor da oliviera nin alternatifi oluyor??? Yaratıcılığı sıfır olan bir adam nasıl 8 numara alternatifi olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluyor, 8 numara oynayabiliyor çünkü. Tarzlar farklı olabilir, çeşitlilik katıyor işte.

      Sil
  2. Midstjö tabi ki birebir sergio alternatifi olmaz profilleri farklı ama midatjönğn yaptığı bazı şeyleri sergio yapaöaz misal top taşıma misal dinamizm tabiki a planı sergio olmalı ama sergio tarzı ikame takımda yokken midatjö böyke oynarsa ciddi süreler alır. Berkan torreria arası nasıl süre paylaşımı oluyorsa bu sergio midstjö arasında da olur. Son olarak zaniola bence forvette müthiş olur icardi yerine girerek her izlediğimde bu adam forvet için yaratılmış diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö ile de dikine topla çıkar, topu taşırsın. Farklılık katmış oluyorsun. Kötü bir şey değil ama bazısı böyle anlıyor nedense.

      Sil
  3. Baran aksaka ve hamza akman gibi gençlerde artık forma giymeli birazda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ortamda zor da, yeni sezondan itibaren şans bulamalılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir