9 Nisan 2023 Pazar

Geçen zaman ki #13; Bursa'da Revivo resitali


2002 / 2003 sezonundaki transfer sirkülasyonunu takip etmek zor. Yaz dönemi neredeyse tamamen değişen kadronun üzerine bir de Ocak ayında cila çekilmişti. O çekilen cilanın da belki de en konuşulan ismi Revivo olmuştu. Ortega transferinin ardından gözden düşen ve sorunlar yaşayan Revivo, o gün için Galatasaray adına fırsat gibi görünüyordu. Bu fırsat kaçırılmadı ve transferi gerçekleşti. Felipe'den istediğini alamayan Fatih Terim'in, Revivo'dan istediğini alması kolay değildi elbette.

Fenerbahçe, 2000 / 2001 sezonunda "yabancı" çekirdeğini büyük oranda değiştirmişti ve iyi bir kadro oluşmuştu. O iskeletin ömrü uzun olmasa da, Galatasaray'ın üst üste şampiyon olma serisini bitirdiler. O takım içinde Revivo da gole yakınlığı ve attığı frikiklerle ön plana çıkıyordu. İdeal bir 10 numara değildi, forvet özellikliydi. Saha içinde 2. forvet gibi hareket eder ve rakip ceza sahası çevresinde "bitirici" etkisiyle ön plana çıkardı. Frikik konusunda da en iyilerden biriydi. 

Kısa zaman içinde düşüşü de keskin oldu. Fenerbahçe'nin bayrak adamı olması beklenirken, hayat onu Galatasaray'a sürükledi ve 10 numaralı formayı sırtına geçirdi. Galatasaray formasıyla ilk resmi maçı da Bursaspor deplasmanıydı. Bursa deplasmanını 4-0'la geçerken, Revivo 3 gol atmıştı. Attığı her gol de, birbirinden farklı, bizi farklı heyecanlara sürükler nitelikteydi. Frikikten de attı hatta, ne büyük beklentilere girmiştik. Şampiyonluğa yeniden inanmaya başladığımız günler. 

Yeni transferler iyi başlangıç yapınca, geleceğe dönük heyecan daha büyük oluyor. Revivo 3 gol atmış, Ali Lukunku'nun 2 asisti var. 4 gol atılan maçta forvetinin golü olmasa da, oyun içi katkısıyla seni sürükleyebiliyor. Lukunku da hakkı verilmeyen isimlerdendi. Lukunku ön alanda pivot, çalışıyor, sana duvar oluyor. Revivo da onun boşalttığı alanı dolduruyor ya da sekenlere vuruyor. İdeal 2'li de, sen o istikrarı tutturamadın.

Sonraki 2 haftada da, Malatyaspor ve Kocaelispor karşısında 1'er asist yaptı. 3 maçta 3 gol 2 asist ile başladı, sonrası o tabela kayboldu. Süreleri de giderek düştü ve sezon sonunda yollar ayrıldı. Hayal kırıklığı yani. Daha iyi olabilirdi mutlaka da, Revivo'nun Fenerbahçe günleri daima daha baskın oldu. Fatih Hoca da o dönem futbolcu sirkülasyonundan ödün vermediği için, gelen giden birçok isim oldu, önünü alamadık.

Ama o Bursaspor deplasmanı unutulmaz. Xavier ve Suat Usta gibi yeni transferler de sahadaydı. Revivo / Ali Lukunku iyi başlangıç yapmış, şampiyonluk yolunda Galatasaray yeniden kıpırdanmaya başlamıştı. Sandım ki o goller devam edecek ve Revivo bizi taşıyacak. Beklediğim gibi olmadı maalesef. Her ne kadar gözden çıksa da, Fenerbahçe'nin 10 numarasını, direkt oradan transfer ediyorsun. Eskiden bu tarz transferler de olurdu.

Maçın linkini de buraya bırakalım;

2 yorum:

  1. Haim revivo hain revivo olmuştu fbliler için , hatta formasını fenerium a getirene yenisi bedavaydı,fb maçında atacağı gol direkten dönmüştü, aslında kalabilirdi ertesi sene 10 numarasız oynamıştık, felaket bir dönemdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revivo ilk etapta kötü iş çıkarmıyordu da, sonrasında koptu iş. Transfer sirkülasyonumuz çok yüksekti maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir