2 Nisan 2023 Pazar

Zaniolo da forvet opsiyonlarından biri


Icardi, son 2 haftada kötü bile değil. İsteksiz hali var, maalesef zarar yazıyor. Adana Demirspor maçında oyun içi katkısı da yoktu. Besleyemedik gibi bir durum yok, o da topla buluşmak için çaba göstermedi. Hareketsiz oynayınca da, ön alanda yaptığın baskının bir değeri kalmıyor. Alternatif üretmeliydik derken ki kasıt bu. Gomis'i kenardan oyuna dahil edersin, 11 oynadığında o da sorun yaşar. Barış Alper Yılmaz, bu tarz iç saha oyunlarında 0-0'ın forveti değil. Geriye kalıyor Zaniolo.

Zaniolo transfer edilirken, hücum jokeri oluşunun altını çizmiştim. Hücumun her noktasında oynatırsın. Özellikle de forvette. Forvet arkası olarak oyuna girse de, bence direkt 9 numara gibiydi. Rakip ceza sahası içinde gole olabildiğince yakın. Uzun topları bir pivot santrafor edasıyla topladı. Topu aldığı gibi de 3-4 kişiyle mücadele edip ayakta kaldı. Ayrıca seni geriden çıkartan, kontrayı başlatan isimdi de. Final paslarında sorun var derken, maç boyunca yapamadığımızı yine o yaptı. Yunus Akgün'ün penaltı pozisyonu gibi.

Icardi bu şekilde isteksiz takılmaya devam edecekse, Zaniolo'nun forvet oynayabilme opsiyonunu değerlendirelim. Şu an hazır değil tabi, ilk 11 oynatamıyorsun. Bu maçta onu kenardan getirmen de doğru hareketti. En doğru zamanda oyuna girdi. Bay haftasında artık hazırlıklarını tamamlayıp, devreye sokmak lazım. Gedson Fernandes örneğini vermiştim. Fatih Hoca onu geldiği gibi 11'e yazdığında çok eleştirilmişti. Hazır değildi Gedson ve "oynatma zorunluluğu ile kiralanmış" gibi eleştiriler yapılmıştı. Gedson hazır olduktan sonra ise takımı şampiyonluk yolunda geri döndüren, o ateşi yakan futbolcuydu.

Zaniolo da böyle. Fizik olarak hazır olduğu an, bu son virajı sana aldıracak futbolcu. Onu tutabilme şansın yok çünkü. 1.90 boy var ve inanılmaz bir denge. Bu boyda bir hücumcunun, böyle hareketli oynaması ve dengesinin güçlü olması özel olaydır. Gole yakın, tüm hücum seviyesini yükseltecek isim. Forvet için de opsiyon, bence değerlendirilsin. Icardi'nin artık toparlanması lazım. Onu rekabete sokamamak bence handikaplardan biri.

8 yorum:

  1. Böyle giderse Icardi yedek olur.Zaniolo değişik bir oyuncu.Form tutarsa bize müthiş katkı sağlar.1.90 boy ile kanat oynamasına şaşırmıştım. Bu fizikle kanatta oynamak çok zor gerçekten ama bunu başarmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi yine oynar da, Zaniolo da o pozisyon için ciddi alternatiftir. Rahatlıkla da oynar.

      Sil
  2. Adam geleli haftalar oldu hala form tutacak diye bekliyoruz. Sezon bitiriyor neredeyse. Ne olacak son hafta mı form tutacak? Zaten satılmak için alındı bir de keyfini bekliyoruz zaniolo nun form tutsun da 11 oynasın diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılmak için neden alınsın ki? Kiralık futbolcu değil, senin futbolcun. Gedson da böyle başlamıştı, toparladığında neler yaptı hatırla.

      Sil
  3. Az önce midastjö yazısına yorum yazdım bu yazıyı farketmedim aynı şeyi düşünüyoruz kesinlikle forvet opsiyonu olmalı hem top saklıyor hem koşu var hem vuruş var hemde forvette savunma yadımıda az görevi olur. Kesinlikle düşünülmeli çünkü kanat yada 10 numara olarak oynadığı bütün maçlarda hem savunmada kötü hemde gereksiz duran top şansı veriyor saçma fauller ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan geleceği zamanlarda, forvette oynayabilme ihtimali 1. öncelik olabilir.

      Sil
  4. Hocam önümüzde Zaniolonun hazır olması için 14 gün kadar Kayseri maçına kadar süre var. Umarım o zamana kadar artık doğru kondisyona ulaşır. 9 maç kaldı son maç fenerle berabere kalsak dahi 2 yenilgi 6 galibiyet yetiyor. Ki 9 maçın 5 i evimizde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da artık hazır olur gibi geliyor. Maç da oynuyor, o konuda da yükseliyor. Kupa maçında 11'de izleriz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir