11 Nisan 2023 Salı

Tozlanmış parçalı #42; Gustavo Victoria Mendez


2001 - 2002 sezonunun sürpriz katkısı diyebiliriz. O sezona girerken, kadro büyük oranda değişmiş, maliyetler de düşürülmüştü. Maddi anlamda sorun çeken bir Galatasaray vardı. Yabancı transferlerini de büyük oranda "kiralama" yöntemiyle yapıyordu. Gustavo Victoria da o kiralama hamlelerinden biriydi. Güney Amerika pazarını o anlamda iyi kullanmıştık. Kolombiya'nın Cortuluá takımından kiralandı ve ilk etaptaki düşünce, Hakan Ünsal için alternatif olmasıydı.

Hakan Ünsal'ın sezon sonunda sözleşmesi biteceği için, tek gündemi ayrılıktı. Bu yüzden de arkasını doldurabilmek önemli oldu. İlk etapta da ciddi süreler aldı, potansiyelini yansıttı. Galatasaray'a geldiğinde çok genç yaştaydı ve geleceğe yatırım anlamında da değerli görünüyordu. O kadar beğenildi ki, sezon içinde bonservisi de alınmıştı. Hakan Ünsal takımdan ayrıldıktan sonra da formayı tam anlamıyla aldı ve Şampiyonlar Ligi'nin o iddialı maçlarında dahi çok sırıtmıyordu.

Hücum bekiydi, teknik özelliği vardı, geriden oyun kurucu profili diyelim. Hızlıydı da, duran topları dahi kullanabiliyordu. Fizik olarak biraz küçüktü, savunması problemdi de, büyük takıma uyacak bir potansiyeldi. O sezonu 1 gol 3 asistle tamamladı ve maalesef tek Galatasaray sezonu da buydu. Lucescu ile devam etmemek onun kırılması oldu diyelim. Çok daha uzun yıllar Galatasaray forması giyebilirdi. Lucescu ayrılınca, Galatasaray kariyeri bir anlamda başlamadan bitti.

Fatih Terim göreve geldiğinde, o değişim harekatı içerisinde onunla da yollar ayrıldı. İlk kamp dönemi takımda yer alsa da, sonrasını göremedi. Önce Deportivo Cali'ye bedelsiz olarak bırakıldı, oradan da Gaziantepspor'a kiralandı. Ülkemizde Rizespor dönemi de olmuştu. Bizden sonrasında bir dönem Kolombiya Milli Takım'ına dahi seçilmiş. Potansiyeldi de, Galatasaray'dan ayrılması onun adına kırılma noktası oldu. Roma deplasmanı bir frikiğini hatırlarım, gol olmasa da bizleri çok heyecanlandırmıştı.

4 yorum:

  1. Abdurrahim albayrak o donemden bahsederken kendisi icin sabri ve victoria odenmeyen futbolcu maaslari icin ceplerinden para verdiler demisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem maddi anlamda çok zorlamıştı. Buna rağmen, özellikle Avrupa'da bayrağı düşürmedik ve müthiş iş çıkardık.

      Sil
  2. Rize maçında 2nci sarıyı görmemişti fb maçında sonra o maç tekrar oynanmıştı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir