1 Nisan 2023 Cumartesi

Varsayalım...? #7; Atletico Madrid, Galatasaray'da diyebilmenin eşiğindeydik


Daha öncesinde de yazdığımız, konuştuğumuz bir konu. Varsayalım köşesinin de olmazsa olmazlarından. Hala hepimizin aklındadır, Forlan ve Reyes de Galatasaray'a transfer olsa neler olurdu? O sezon gelinen nokta ve ertesi sezon transfer edilen yıldızları düşününce işler bizim adımıza müthiş geçse de, akıllarda bu soru mutlaka olacaktır. Öyle bir transfer harekatıydı ki bu, Ujfalusi gibi bir ismi transfer ediyorsun, Forlan ve Reyes'i transfer edemediğin için çok da mutlu olamıyorsun.

Ünal Aysal göreve geldiğinde ayağının tozu ile bu harekata girişti. Yeni ama beklenti duyulan bir başkan. Başarısız, hatta enkaza dönmenin kıyısında olan bir takıma gelmişti. İlk iş Fatih Terim ile anlaşılarak, gelecek adına heyecanlanmamız sağlandı. Sonrasında da değişmesi gereken kadro için çok iyi isimler transfer edildi ya da edilmek istendi. Başkanlığının ilk günlerinde de, böyle bir transfer harekatına girişmesi, ortaya koyulan vizyonun göstergelerinden biriydi.

Atletico Madrid ile anlaşıldı aslında. Uçak, Madrid'den döndüğünde bu transferlere bitmiş gözüyle baktık. 2-3 gün içinde Ujfalusi, İstanbul'a geldi ve imza attı. Sonrasında Reyes gelecek dendi, Forlan biraz daha bekletecek gibiydi ama 2 transfer de gerçekleşmedi. Nedenini bilmiyorum. Forlan, Ağustos sonunda Inter'e gitti. Reyes ise 1.5 sezon daha Atletico Madrid forması giyip, Sevilla'ya transfer oldu. Sevilla'da da uzun ve başarılı bir dönem geçirdi.

O sezon bir noktada 4-4-2 oynamaya başladık ve olumlu anlamda kırılma yaşandı. Forlan ve Reyes de 4-4-2 adına çok uygun isimlerdi. Reyes tam da 4-4-2 kanadı diyelim, Her 2 kanatta da oynatabileceğin, çalışkan, kanadını sürükleyecek bir futbolcu. Hem orta saha, hem de forvet özelliği vardı. Forlan ise hem iyi bir bitirici, hem de oyun aklı, teknik özellikleriyle ön plandaydı. 4-4-2 adına o da ideal forvetlerden biri. Elmander ile birlikte iyi bir uyum yakalarlardı.

Bu isimler transfer edilmiş olsa, Riera ve Necati Ateş transferlerini görmeyebilirdik. Forlan ve Necati Ateş "tarz" noktasında benziyorlar. Necati Ateş belki alternatif olarak yine düşünülebilirdi. Riera işine ise girişilmezdi. Arda Turan gitmiş olsa da düşünülmezdi. İlla bir kanat alınacaksa da, belki daha hızlı bir isim düşünülebilirdi. O da rotasyona çeşit katmak açısından. İşin ilginci de, o yaz döneminin Ağustos ayında Arda Turan'ı Atletico Madrid'e satmış olmamız. Acaba bu transferlerle, o transferde mi ilişkili olacaktı?

2 transferi de isterdim. Forlan, futbol tarihinin gördüğü iyi ve özel forvetlerden biri. Avrupa oynayamayacağın ve yeni kurmaya başladığın kadroya böyle bir isim transfer ediyorsun. Çok büyük olay olurdu. Reyes de takım oyunu açısından kıymetliydi. Adı geçtiğinde burun kıvıranlar olsa da, hepsi Forlan'ın gazı. Ujfalusi'ye girmiyorum bile, ilk imza attığında kimse heyecanlanamadı. Oysa izlediğimiz en büyük ve özel stoperlerden. Ayrıca liderlerden de..

2 yorum:

  1. (Emre)
    Forlan benim de en begendigim forvetlerden. Cok øzel bir oyuncuydu. 2010 dunya kupasi performansini hic bir zaman unutmayacagim. Forlan olmayinca da bir kac hafta sonra da Luis Fabiano KAP aciklamasi gelmisti. Son sezonunu elestiririm Unal Aysal'in, ama ne buyuk vizyondu.

    Reyes'i de hep bekledim, her yil haberi cikardi. Allah rahmet eylesin, cok uzulmustum ølum haberi geldiginde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luis Fabiano da büyük hamle olabilirdi. O dönem elit kategorisinde forvet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir