26 Mayıs 2023 Cuma

Boey ise bambaşka bir bek tarzı verdi


Boey'in yeni bir menajerlik şirketiyle anlaştığını gördüm. Bunca talip arasında da, takımda tutmak zor olacak. Bahsedilen rakamlar büyük, ayrılığa hazırlıklıyız. Boey ise bambaşka bir bek tarzı verdi. Dubois'i transfer ettiğimizde düşünce ve beklenti farklıydı. Boey, sezon başında aldığı şansı müthiş değerlendirdi ve üzerine koyarak devam etti. Boey giderse de, o tarzda bir bekle devam etme zorunluluğu doğar. Dubois'le de yola devam edileceğini düşünmüyorum.

Boey, önemli bir potansiyel tabi. Genç gidince, yerine genç gelmeli düşüncesi de doğru. Gençlik ve dinamizm de kıymetli. Benim kafamda şu var. Dubois'in de ayrılacağını düşünüyorum. Tecrübeli bir sağ bekin arkasına, potansiyel olacak alternatif transferi gelecektir. Hamari Traore düşüncesini dış kaynaklardan okuduk. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Onun arkasına, Boey potansiyelinde bir bek bulunabilirse doğru rotasyon oluşur.

Hamari Traore'yi beğenirim, istikrarlı bir futbolcudur. Lider özelliği var, takımının yıllardır kaptanı. Hücum özelliği güçlüdür, o özelliğinden asla ödün vermez. Sürekli bindirir, diğer yandan da dengelidir. Çalışkan ve istikrarlı bir bek. 31 yaşına gelse de, hala atlet özelliği iyi seviyede. En az 2 sezon da ihtiyacını fazlasıyla görür. Arkasını potansiyelli bir bekle doldurabilirsen, güçlü sağ bek rotasyonunu oluşturmuş olacaksın.

Bu tarz sözleşmesi biten, iyi alternatif olabilecek isimler var. Rekor bonservis geliri beklerken, bonservis harcamadan, bu tarz alabileceğin futbolcular da elini güçlendirecek. Çok fazla yaşlanmayalım, tecrübeden de ödün vermeyelim. Şampiyonlar ligi ufuktayken, istikrar da önemli olacak. O dengeyi iyi oluşturacağımızı düşünüyorum. Hamari Traore'yi çok beğenirim, umarım gerçekleşir bu transfer.

8 yorum:

  1. son zamanlarda odağımız transferlere ve önümüzdeki sezona çok kaydı gibi. halbuki bu sezon daha bitmedi. önce bi şampiyon olalım da sonra diğer işlere sıra gelir. gerçi buradan şampiyonluk verdiğimiz görülmüş bişey değil ama yine de tedbiri ve konsantrasyonu kaybetmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçim atmosferi de oraya kaydırdı bizi. Herkesin odağı yüksektir mutlaka.

      Sil
  2. Boey yerini mutlak dolduracak bir hamle olur. Sol beke de yabancı tecrübeli bir oyuncu ihtiyacımız var. Dortmund sol beki yazılıyor ama onun talibi çok olacaktır. Kazımcan rotasyonda derine düşmeden oynatılmalı. Bakın Yunus gibi yetenek rotasyonda kayboldu. Barış Alper de unutulmamalı gelişiyor. Üstüne koyarak devam ediyor. Bu sene rotasyondan iyi katkı aldığımızı düşünüyorum ben. Kenardan gelen hemen hemen her oyuncudan verim aldık. Hiç beklemediğimiz oyunculara dokundu Okan Hoca bu sene. Aynı kadroyu koru Mertens Oliviera Sol bek alternatif yap muazzam kadro. Kadroyu iskeletten kaybedeceğiz sanıyorum bu sene ve çok önemli parçalar. Transfer harekatına Erden Timur’a güvenimix sonsuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guerreiro zor, bize düşmez o. Sol beke tecrübe değil de, bizim bek tarzımız belli artık. Genç, yaşlı bilmem, bu tarzda futbolcular alınmalı. O tarz da daha atletik, hızlı, çizgiye inebilecek bekler.

      Sil
    2. Şampiyonalar liginde mücadele edeceğimizi varsayarsak gençler biraz daha rotasyon olmalı.

      Sil
    3. O ayarı yakalayacaktır hoca.

      Sil
  3. Dubois ayrilacakta bizdeki maasini kim verecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uluslararası oyuncu. O maaşı alacağı kulüpler var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir