26 Mayıs 2023 Cuma

Pape Matar Sarr, Galatasaray adına ciddi bir yatırım olacaktır


Nelsson için sadece Tottenham'ın değil, birçok takımın ilgisi var. Serbest kalma bedeli olan 25 milyon avro da görülecek gibi. Erden Timur'un İngiltere'deki görüşmeleri hem alış, hem de satış tarafındaydı. Alış tarafında, Tottenham'lı Pape Sarr'ın da istendiği haber yapıldı. Yaz dönemi de konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Kiralanması ihtimaller arasındaydı. Bu yaz dönemi de böyle bir gündem oluşacak gibi görünüyor.

Tottenham adına hala ciddi bir yatırım. Rotasyonun derinliklerinde devam etse de, o kadar kolay vazgeçmezler. Futbolcu henüz 20 yaşında. Opsiyonlu bir kiralama Galatasaray adına ihtimaldir. Boey ve Nelsson satışları için ne demiştim, bu tarz isimlerle birlikte "geliştirici kulüp" kimliğimiz güçleniyor. Yetenekli gençlerin de gelişimleri adına seni seçme ihtimali artıyor. Basamak görecekler seni, hem de güçlü bir basamak.

Galatasaray orta sahasında "topla çıkabilecek" bir ismin eksikliğini çok hissettik. Dripling özelliği olan, ısrarla dikine oynayacak, topu taşıyacak bir orta saha elimizi çok güçlendirirdi. Pape Sarr, özellik olarak ihtiyacımıza uyuyor. Atlet, oyunun 2 yönünü oynayan, pas özelliği iyi, topla çıkışlarıyla farkını ortaya koyacak. Bu da orta sahandaki eksikliği gidermiş olacak. 4-3-3'e dönüşü olası görüyordum. Oradaki tamamlayıcı parça olabilir.

Mutlaka eksikleri var da, o noktada potansiyeline inanıp, gelişimini sağlayacaksın. Birçok isme dokunduk. Özellikle de atlet özelliği olan futbolcularımızın gelişimi daha da büyük oldu. Sarr da gelişir, Galatasaray adına yeni bir kazanç olur. Tottenham'ın bonservisiyle bırakmak istediği, Galatasaray'ın ise kiralamak istediği yazılıyor. Ben de opsiyonlu bir kiralama bekliyorum. Ciddi yatırımdır, gelecek adına sağlam adım. İddialı isimleri konuşurken, diğer yandan da takımı bu kadar gençlerle donatacağız.

4 yorum:

  1. 4-3-3'e dönüşü neden olası görüyorsun ? bence okan hoca 4-2-3-1 ile devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi'nde 4-2-3-1 zor. Başakşehir'de de ligde 4-4-2 ile şampiyon oldu hoca, Cl'de 4-3-3'e döndü ve çok başarılı maçlar oynadı.

      Sil
  2. Abi gerçekten mutlu oluyorum bu haberleri görünce. Şampiyon olup yaşlıları doldurup tökezlemek yerine doğru planla ile başarı.. malum takımda on tane stoper var ama sende Nelson Abdülkerim yetiyor. Umarim net isimlerle fazla sisirmeden kadroyu devam ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gençleşme, yeni yetenekleri kazandırma planı var. Çark böyle dönecek. Geliştirici kulüp olma, olmazsa olmaz bir hedef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir