19 Mayıs 2023 Cuma

Böyle şampiyon oluyorsun işte


Trabzonspor yeni sezon için formasyon ve futbolcu denemeleri yapadursun, o maçla alakalı beklentim yoktu zaten. Fenerbahçe, Galatasaray maçına kadar kazanır diye bekliyordum. İpler senin elinde, arkana, sağa, sola bakmayacaksın. Bakmıyorsun da zaten. 2 maçın kaldı. 2'de 2 seni şampiyon yapıyor. Sivasspor'la içeride, Ankaragücü ile de deplasmanda oynayacaksın. Görece rahatlar diye düşünüyorum. Bu haftalarda da, konumlarını görece rahat gören takımlarla oynamak avantajdır.

Şu maçlarda 2'de 2 gelir yani, çekinecek bir şeyin yok. Başakşehir maçı zordu, kazandın. İstanbulspor maçı seni zorlayabilirdi, yine kazandın. 2 maçta skorlar düşük gibi görünse de, rakiplere pozisyon vermeyerek kazanıyorsun. En büyük güvencem bu zaten. Şampiyonluk oyunu oynanıyor. Kontrollü şekilde hücum ediliyor, 1-0 da cepte tutuluyor. Kaliten, rakibi bir şekilde hataya zorluyor. Sen pozisyon vermemeye, kontrolü kaybetmemeye devam edeceksin. Önündeki 2 maçın da anahtarı bu.

Doğru noktada ayaklandık. Karagümrük maçında hücum açısından sorun yok dedik, savunma problem oldu. Beşiktaş maçı aynı şekilde. Arada bazı bireysel performans düşüklükleri oldu, kiminde bu durum devam etmekte. Yine de takım savunmasında o performanslar yeniden yükseldi ve Galatasaray da güçlü omurgasıyla ayakta. Torreira / Nelsson / Abdülkerim Bardakcı hattından bahsediyorum. Muslera da mesela en iyi durumunda değil ama 2 maçtır kalesinde pozisyon görmüyor. Takım savunmasını bu 3'lü ayakta tutuyor.

Muslera adına rekor sezonlardan biri oysa. Yeri geldi, bizi tek başına şampiyon da yaptı. Bu sezon için çok sayıda maçta kalesini gole kapattı ve kalan maçlarda gol yememesi halinde rekor kıracak diye biliyorum. Yine de en iyi sezonlarından biri mi, hayır. Bu performansında, o bahsettiğim omurganın payı daha büyük. Galatasaray çok iyi savunma yapıyor ve gol yemiyor. Rakibe pozisyon dahi vermez oldu. Bunu yaparken de, hücum istatistikleriyle de önde. Böyle şampiyon oluyorsun işte.

14 yorum:

  1. Boey Nelson Abdülkerim Torreira İcardi çok net omurga ve gelecek sezon herhangi biri olmayacaksa net isimler alınmalı. Hocanın sistemi puzzle gibi, her mevki çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson ve Boey adına tehlike var, Torreira'yı da nasıl tutarız bilmiyorum. İşimiz kolay olmayacak.

      Sil
    2. Icardi yerine Dembele koyarsak bence çok daha iyi olur. Daha seri daha hareketli. Icardi sürekli beslenmesi gereken sürekli etrafı hareketli olması gereken bir oyuncu. (Fizik olarak da geriliyor sezon başındaki fiziğine sahip değil) Dembele Icardi kıyası yapmıyorum. Icardi kalitesi ortada olan bir adam tartışmaya gerek yok. Son sözleşmesi olacak gibi görünüyor. Dembele için aynı şeyler geçerli değil. Lyon’da rotasyona düşmüş olmasının sebebi sözleşme uzatmaması diye biliyorum. Büyük bir transfer getirisi sağlayabilecek bir oyuncu. Burak Yılmaz’a benzetiyorum tarzını bir tık onun. Bizim ihtiyacımız olan da böylesi. İcardi kadar bitirici değil ama bilmiyorum genç oluşu nedeniyle bence burada küllerinden doğabilir.

      Sil
    3. Icardi yerine Dembele koyarsan daha iyi olmaz, kalite boşluğu oluşur. Dembele ne kadar etkili olsa da. Icardi ayrılırsa, Gomis sonrası sendromu yaşaman oldukça olası.

      Sil
  2. Umarım kaza yaşamayız ve şampiyon oluruz. Bu takıma birkaç takviye gerekir. Ozan Kabak ve ortasahada alternatif isimler düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sezonu bitirelim de, yeni sezonu kurgularız elbette.

      Sil
  3. Fenerbahçe maçına kalırsa şampiyonluk bu feneri Perişan ederiz gibime geliyor. Amansız hücüm bizim savunma kalitesi göz önüne alınca hiç endişe etmiyorum o maçtan. Icardi 20 dakikada perişan etti onları. 90 dakika oynadığını düşünecek olursak…Stoperleri Kerem Rashia Icardi ile baş edebilecek seviyede değiller. Son maça kalırsa da şimdiden peşin peşin söylüyorum sol bel dubois oynamalıdır. Orayı tekniği ve oyun aklıyla ayakta tutar aksi halde sorun teşkil edebilir. Ankaragücü maçı benim çekincem ters takım iyi de oynadıklarını düşünüyorum. Sadece rakibe karşı oynuyor olsak tek bir çekincem olmaz hakemlere de karşı mücadele veriyoruz. Ankaragücü maçına zor bir deplasman olarak bakıyorum. Mayıslar bizimdir diyip bitireyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ederiz ama kalmayalım o maça. 2 de 2 gayet yapabilirsin, Ankaragücü'nden çekinecek bir durum yok.

      Sil
    2. Rehavet benim en büyük çekincem. Defansın bu denli iyi olması her maçı ciddi oynaması onları harika kılıyor ama Muslera dahil 4 5 oyuncuda rehavet seziyorum. Konya, Karagümrük maçları bize bunu gösterdi. Gomis yaşadığı sorun sonrasında takım daha da bir garip oldu sanıyorum. Ben öyle düşünüyorum en azından. Takımda tek iyi nokta asla panik yok geri düşmek korkutmuyor. Ama herkes tam anlamıyla görevini yapıyor mu tartışılır. Icardi çok büyük kalite ama burayı hafife alıyor.

      Sil
    3. Oynadığımız 2 maçta rehavetten eser yoktu. Şampiyonluk modunu açtık, sorun olmaz.

      Sil
  4. 2 kişi eksik oynuyoruz 2 3 haftadır. Rashia Mertens pozisyonuna kaysa Almanya’da böyle oynardı kendisi Barış Alper yada Yunus ile sağ taraf değerlendirilse duruma göre Mertens sonradan da dahil edilebilir. Yada sadece düşünce olarak Oliveira Mertens pozisyonuna kaydırsak Torreira ve Berkan ile ortasaha direncini arşa çıkartsak çok daha mı sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Zaniola kırmız kartı hiç iyi olmadı. Hoca sadece tek düze aynı oyunu oynatıyor. Bir hazırlık maçında simetrik bir diziliş denemiş çok da hoşuma gitmişti. 3 lü stoper gibi ama değil de gibiydik. Enteresan bir denemeydi ama oyun çok akıcıydı. Senkron sorunları vardı onu mu çözemedik yada hoca risk mi istemiyor. Bilemiyorum ama Oliveira ortasahayı kaldıramıyor. Yani saha içerisinde 5 dk süren olumlu katkısı yok. Pasları hatalı tercihleri yanlış çevre kontrolü yapmıyor. Bu hafife almaktır rehavettir. Mertens pozisyonuna atıp serbestlik verip şutör özelliğini de kullanabiliriz gibi geliyor bana. Böyle olması da çok sağlıklı olacak gibi görünüyor esasında. Umarım Mertens ve Oliveira biran önce toparlanır da son 3 maçta bizi utandırırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar da, ezberden şaşmak istemiyor hoca da. Kazanılıyor bir şekilde. Kararına bu anlamda saygı duyuyorum.

      Sil
  5. Sivas maçını kazanırsak şampiyon oluruz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir