16 Mayıs 2023 Salı

İstanbulspor 0-2 Galatasaray, şampiyonluk oyununu oynuyoruz


Şampiyonluk haftalarını oynuyoruz. Burada "iyi, gümbür gümbür" futbolu değil, sonucu konuşursun. Gerekirse 1-0'larla geçeceksin bu haftaları ama kontrolü asla kaybetmeyeceksin. Rakibe pozisyon vermemek en önemlisi. Kontrolü elinde tuttuğunda, kaliten sana bir şekilde golü attırıyor. Rakibi hataya zorluyorsun. Doğru oyun budur ve Galatasaray'ın gidişatı da şampiyonluktur. Sonuçları rahat aldığımızı düşünüyorum. 2 haftadır rakiplerin pozisyonları yok. Sen de, Olivera / Mertens gibi isimlerin formsuzluğuna rağmen üretebiliyorsun.

İstanbulspor'un ligdeki konumundan bağımsız, kazanmayı hedefleyen çoğu takıma karşı ters bir oyunu var. Hızlı ve fizik olarak güçlü hücumcuları var. Sen ön alanda pozisyon ararken, kaptırdığın toplar büyük kontra tehlikesi. Tam da bu yüzden kontrolü elden bırakmadan hücum etmen gerekiyordu. Temponun yer yer yükselmesi gerekiyor. Ön alanda iyi baskı yaptık ve kazandığımız toplarla pozisyon ürettik. Mertens ve Oliveira gibi isimler biraz iyi durumda olsa, sonuca daha erken gidilirdi.

Oliveira'nın etkili 3 şutu var diyoruz, 33 tane etkisiz ve atak öldüren pası var. Mertens de ön alan baskısında biraz olsun var, vuruşları ise oldukça cılız. Kerem Aktürkoğlu ve Rashica ile etkili olduk, kanatlardan rakibi iyi deldik. Icardi de oldukça istekliydi. Hücumdaki sıkıntılardan biri, direkt olarak Icardi'yi aramak. Bazen işi sete oturtmak gerekir, pozisyon sonu zaten Icardi'yle bitecek. Orada biraz acele var, hücumları hızlı sonuçlandırmaya çalışıyoruz.

Rakibe pozisyon vermemek kıymetli. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı birlikteliği yine yükseldi, Torreira "sezonun adamı" tadında performans vermeye devam ediyor. Orta sahada, tek başına o kadar büyük bir baskı ki, rakibin nefes almasına imkan yok. Rahat pas yapıp, topa sahip olmaları imkansız. Bir anda rakibin karşısında ve o topu da kazanıyor. İstanbulspor'un da orta sahada pas yapabildiğini pek görmedim. Hızlı hücumlar tek kozlarıydı, orada da sadece uzaktan şut atabildiler.

Eze'yi de iyi durdurduk, kanatlarda açık alan vermedik. Dubois'den biraz kuşkum olsa da, o da standart bir maç çıkardı. Kalitemiz yüksek, sonuç alıyoruz, rakibe pozisyon vermiyoruz. Maçlar 1-0 ilerlese de, acaba gol yer miyiz kuşkusu duymamak güzel. Zaniolo'nun kırmızı biraz can sıktı, 6 dakikada, olabildiğince saçma sapan bir kart. 10 kişi kaldıktan sonra da iyi oynadık bu arada, rakibe aman vermemeye devam edildi. Rashica'nın yerine Mertens çıkmalıydı, orada bir hata var. 10 kişi kaldıktan sonra ise, Barış Alper Yılmaz ile o açık giderildi. Bu sefer 45'de Midtsjö'ye dönmek ise Torreira'ya can veren unsur oldu. Gerek yok 70'leri beklemeye.

18 yorum:

  1. Oliviera rezil durumda. Mertens ondan farklı değil. Bir sonraki maçta ortasahayı üçlemek çok daha mantıklı duruyor olivera mertens bölgesinde oynarsa serbest kalırsa belki daha yüksek verim alırız. Rashia çıkıyorsa barış girmelidir. Zaniola çok hafife alıyor buraları aptalca bir müdahale. Şunu da ekleyeyim hakem sertliğe çok izin verdi ama sarı kırmızı forma giyiyorsan maruz kalabilirsiniz. Hakem de rezil bir performans sergiledi. Şaşırtmıyor artık oraya hakem yerine bir köpek koysak oda sağa sola koşar, zaten var maçı yönetiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberi bozuyor o hareket de, bundan şaşmıyor hoca. Yapacak bir şey yok, böyle tamamlayacağız.

      Sil
  2. Torreira inanılmaz ya. Bütün oyun sistemimiz onun üzerine kurulu, 90 dakika hiç yorulmadan neredeyse sıfır hata ile bu kadar başarılı oynuyor. Isı haritası bütün saha. Birazcık şanslı olsa 3 4 tane golünü de görürdük bu sezon. Müthiş profesyonel. Sezonun en iyisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezberi bozmazken, biraz da Torreira'ya güvenerek bunu yapıyoruz. Bence sezonun en iyisi.

      Sil
  3. Unutmayalım ki Boey atletizmi eksikti bu maçta Dubois orayı muazzam kapatsa da Boey değil ne yazık ki oyun ezberine sağ tarafta ulaşamadık. Boey varlığı demek pres gücü daha yüksek demek önündeki oyuncu hiç düşünmeden pres yapabiliyor. Son düzlükte takım kazanmak İçin 10 kişi kalmayı bekledi. 11 kişi oynadığımız oyundan çok daha iyiydik diyebilirim. Barış Alper mücadelesi, atletizmi çok değerli daha erken oyuna dahil olmalı bazı maçlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois daha teknik, biraz daha orta sahaya kayıyor doğal olarak. Rashica da daha fazla çizgide oynamak durumunda kaldı. Boey başka tarz, yokluğu elbette etkiledi.

      Sil
  4. Musleradan artık çıkmanın zamanı da geldi. Pena boşa düşecekken kaçmaz bir fırsat. Muslera her geri topta topu öldürüyor. Teşekkür edilmeli artık. Artık kalecinin topu iyi kullabilmesi demek muazzam bir artı katıyor modern futbolda. Kaleciliğine şahsına hayranım Musleranın ama artık gençleşmek de çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena boşta değil, sözleşme yeniledi. Boşta olsa dahi, bence bizi taşıyacak bir kaleci değildi. Geldiği dönem günü kurtardı ve işini yaptı. Gelecek sezonları düşünmek başka bir şey. Ama Muslera değişmeli, buna katılıyorum.

      Sil
    2. Muslera dan çıkıp da oraya bildiğimiz bir adam dışında birini koymak muazzam riskli geliyor bana. Orada yerliye dönebilmek de istiyorum bir yandan ama Muslera kalitesinde yerli mümkün olmuyor. Yabancı olacaksa da çıta çok yüksek.

      Sil
    3. Uğurcan Çakır iyi kaleci bence.

      Sil
  5. Artık iyi oyundan ziyade sonuca dayalı oynamak daha mantıklı. Gelecek sezon ortasahada alternatifleri arttırmak gerekecek. Özellikle Mertens hem lig hem de Avrupa maçlarını kaldıramaz. İlkay Gündoğan'ı alsak mükemmel olur. Zaniolo konusunda endişeliyim.Umarım sezon sonu iyi bonservisi ile ayrılır. Mental olarak sıkıntısı olduğu çok açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 haftadır da o sonucu alıyoruz. Çok doğru oynayarak. Şampiyonluk oyunu budur.

      Sil
  6. Boey Nelson Abdülkerim Torreira İcardi, bu beş isim tam bir omurga.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omurgan kaliteli olunca da, sonucu almak daha kolay.

      Sil
  7. Barış'a da bir parantez açmak isterim. Belki de girmemiş olsa 10 kişinin eksikliğini net hissedecektik. Kerem'e de çok doğru ve zamanında pası atarak golde payı oldu. Biraz kafasını kaldırsa çok daha başarılı olacak, bunun emareleri gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda kenardan gelerek, iyi etki ediyor bence. Hakkı pek teslim edilmiyor. Ön alanda topu taşıyor, kontra tehdidin oldu.

      Sil
  8. bu maçları böyle oynamak lazım. Sergio + Martens formda olsalar bu maçlar buralara bile gelmeden biter aslında. Sivas + Ankaragücü maçını alırsak şampiyonuz. İnşallah Fener takılır da Sivas maçına şampiyonluk için çıkarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesemiyorsun da, o zaman ezber bozuluyor. Hocaya bir şey diyemiyorum. 2 maç kaldı, böyle oynayacağız artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir