24 Mayıs 2023 Çarşamba

Zaniolo mu Ziyech mi diye sorarken, aynı anda 2'siyle birlikte mi?


Ocak ayında sorulan soru "Zaniolo mu Ziyech mi" üzerineydi. Avrupa'da transfer dönemi bittiğinde, Türkiye'de 1 haftalık zaman var oluyor ve o bölümde sekeni toplamak mümkün. Zaniolo sekti mesela, bonservisiyle aldın. Ziyech, kiralanacak mıydı bonservisiyle mi gelecekti bilmiyorum da, Zaniolo'yu bonservisiyle almak daha sağlıklı. Yaş 23 çünkü, ödediğin bonservisi en kötü çıkartır, çok daha üstünü hedeflersin. Ziyech de o gün için büyük transfer olurdu da, performans alacağın hamle olurdu. Bonservis olarak geri dönüş beklemezdin.

Ziyech'in başka bir transferi vardı, son dakikada yattı. Türkiye'de zaman olunca da gündemine aldın. Bugüne dönersek, yine adı Galatasaray'la anılıyor. Mutlaka tekrardan talipleri olacak, kolay bir transfer değil. Chelsea öyle bir noktaya geldi ki, futbolcu öğütüyorlar. Sonsuz para harcadılar, üstüne başarısızlık geldi. Sonsuz parayı bu yaz döneminde de harcayacaklar. Ellerinde tonla iddialı isim var ve büyük bir değişim ufukta. O zaman da, acaba Chelsea'nin düşünmediği hangi isimleri transfer edebiliriz gibi bir düşünce oluşuyor.

Ziyech'in bu sezonu hayal kırıklıklarıyla dolu. Üst seviye yetenek, yaş hala 30. Ajax günlerini unutmadık, Chelsea'ye transferi büyük parayaydı. O Ajax'la da üst seviye başarı kazanmıştı. Topla hüneri üst düzey. Forvetin arkası ya da kanatlarda oynar, seni bol bol ipten alır. Feghouli'yi hatırlayın, tarzlar aynı. Feghouli'nin fit olduğu bir 6 ay yaşamıştık, kazandırdığı şampiyonluk unutulmaz. Ziyech bana göre 2 seviye daha iyi futbolcu ve şu an temposu yerinde. Yapabileceklerini hayal edin. Hareketliliği ve topla ilişkisi çok değerli olur. Sağ kanatta da oynatırsın, forvetin arkasında da.

Kafamdaki 4-3-3 ya da 4-2-3-1'e uyuyor. 4-3-3 oynasan sağ kanada atarsın, hatta yer yer orta sahada 8 / 10 arası da oynar. 4-2-3-1'de ise forvetin arkası onun adına ideal olur, Zaniolo da sağ kanada geçer. Ya da yer değiştirirsiniz. Elinizde öyle joker nitelikli hücumcular olur ki, her türlü formasyona uydurursunuz. Oyun çeşitliliğiniz, yetenek düzeyiniz oldukça yükseliyor. Di Maria mı Ziyech mi desek, tarz olarak Ziyech sana daha çok uyar. Aradığın tipleme bu çünkü.

Mertens düştüğünde, iyi bir 10 numara aradık. Mertens'in de o fit haline dönebileceğini çok düşünmüyorum. Yeni sezona iyi bir 10 numarayla girilmek istenecektir. Zaniolo'nun da takımda kalacağını ve yükseleceğini düşünüyorum. Forvetin Icardi, solda Kerem Aktürkoğlu, forvetin arkası Ziyech, sağda da Zaniolo. 8 numaraya müthiş bir tempo silahı bulup, Torreira'yı da takımda tutmayı başarırsan, Türk futbol tarihinin en iyi hücum hatlarından biri ortaya çıkmış olur.

4 yorum:

  1. Abi çok hoş diyorsun ama 3 yerliyi nasıl bulacağız? :) maalesef böyle bir derdimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş devam işte.

      Sil
  2. Zaniolo bu oyun aklıyla işi zor ve fiziği ile oyun stili uyumsuz zarar etmeden elden çıkarıp başka bir potansiyel yıldıza geçmeli ya da yerli kaliteli oyuncu almalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye işi zor, niye uyumsuz. Dur bakalım, erken henüz. Bu dediğinle olmuyor o işler. 6 ayda vazgeç falan, erken henüz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir