30 Haziran 2023 Cuma

Gece nöbeti #27; Daichi Kamada


Hala dev bir takıma imza atmamış olmasına şaşırıyorum. Dortmund ve Milan gibi takımlarla adı geçiyordu ama transferi gerçekleşmedi. Zaman geçtikçe de, Galatasaray adına "acaba" mı deniliyor. Sürekli olarak, transferde büyük isimlerle görüştüğümü yazılıyor. Benim beklentim, sözleşmesi bitmiş isimler adına daha agresif olabilmekti. Transfer politikası bugün şekillenmedi sonuçta, aylardır konuşulan hadise. Bu havuzda beklediğim etkinliği geçtim, hiç etkili olamadık. En azından şu ana kadar.

Kamada öyle isim ki, sadece o gelse, tek başına etkinlik halini alır. Pozisyonu adına en iyilerden biri olduğunu düşünüyorum. 8 - 10 numara gibi oynayıp, gole oldukça yakın bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon toplamda 47 maçta 16 gol 7 asisti vardı. Tam bir hücum jokeri diğer yandan. Hücum yönü özel, işin savunma tarafında, pres kısmında da var. Hareketli, topla hüneri, dripling özelliği çok yüksek. Tabelasının da büyük oluşu, tam da aranan kan olduğu anlamına gelecek.

Mertens'in yerine bir isim bakıyoruz çünkü. Mertens'in ön alandaki presi ve oyun aklı, sezon genelinde çok işimize yaradı. Bitirme noktası aslında onun en önemli özelliğiydi. Galatasaray'da bunu çok fazla göremedik. Rakip ceza sahası içi ya da çevresinde birçok vuruş imkanı yakalasa da, şutları cılız kalıyordu. Yaş haddi var tabi, sezonun sonuna doğru da çok düştü. Bunu doğal karşılarım da, beklediğim tabela etkisinin çok uzağında kaldı.

Kamada ise o pozisyon adına alabileceğin belki de en iyi isim. Gol / asist rakamları, pres oyununa yatkınlığı, hareketliliği. Okan Hoca'nın sevdiği 10 numara tarzı. Paredes / Torreira orta saha hattı oluşursa, Kamada ile birlikte son dönemde izlediğimiz en güçlü orta saha yapısı oluşur. 4-2-3-1 de, 4-3-3 de oynarsın. Orta sahadaki o 2'li ile, 2. forveti dahi rahatlıkla taşırsınız. Ya da Talisca tarzı bir 10 numarayı. Kamada eklenirse, mücadele ve pres gücü daha da yükseliyor. 

4 yorum:

  1. Icardi ve Paredes açıklayalım ondan sonra oyuncular da görecekler ciddiyetimizi. Şu kadro şampiyonlar ligi hadi zor. UEFA ve Konferans Ligi kafa takımı olabilecek seviyede. Sen bir sezon o arenada oyuncularını kullan ondan sonraki sene kimse sana bonservis konuşmaz direkt sözleşme çıkış bedeli budur buyurun der alır oyuncusunu gider. Şu an tekliflerin geri çevirilmesi de bizi güçlü bir klüp kılıyor. Serbest kalma bedeli belli kardeşim daha ne konuşuyorsunuz diyoruz. İşte şampiyonlar ligi sonrası bam bam bam. Seneye ne olursa olsun şu kadro 60-80 milyon arası getiri sağlayacaktır bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyı gören, bu iddiada pay sahibi olmak isteyecektir. Elimiz güçlenecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir