19 Temmuz 2023 Çarşamba

Fikstür işini anlık değişkenler belirliyor


Fikstür avantajına pek inanmam. Hele ki fikstürün çekildiği gün itibarıyla. Çünkü şartlar biraz da oynanacak maçın durumunu değiştiriyor. Cezalar, sakatlıklar, form durumları, teknik direktör değişimleri gibi birçok etmen var. O günkü rakibin, maçın oynanacağı zaman ne durumda olacağını bilemeyiz. Kışın Sivas ya da Kayseri'ye, sıcaklarda Antalya ya da Alanya'ya gitmeyelim denebilir, o da mevsimsel durum. Geçen sezon ligi Antalya deplasmanında açıp, kazanmıştık. Bu yıl da, Kayserispor deplasmanıyla açıyoruz. Şu kısmı avantaj. Kayserispor, henüz transfer tahtasını açamadı ve kritik bazı isimleri de kaybetti. Tahtayı mutlaka açacaklar da, bu transferin sonuna doğru olacak gibi. Trabzonspor'un da oturması birkaç hafta sürecek gibi, 2. haftada oynamak güzel. Şöyle de bir durum var, Ağustos ayı içi ön elemelerle geçecek ve fikstür sıkışık. Galatasaray da bir yandan transfer yapmaya çalışıyor. Oturmuş oyunu ve kadrosu avantaj elbette. Geçen sezon olduğu gibi bir yapılanma yok. Ligin ilk 10 haftası da 6 deplasman. Arada İstanbulspor'un da deplasman görünmesi işi dengeliyor. Geçen sezonun fikstür başlangıcı tarihte görülmeyen bir şeydi ve orayı müthiş geçtik. Bu o kadar zor görünmese de, kolay da değil. Söylediğim gibi, fikstür işini anlık değişkenler belirliyor. 24. şampiyonluk yolu bu, hedef belli.

5 yorum:

  1. Herkes sondan ikinci hafta Fenerbahçe maçı olmasına takılmış ama aslında 2010-2011 sezonundan beri böyle bu. Ligin son 3 haftasında mutlaka 1 tane derbi oynanmış. Misal bizim Beşiktaş maçları oldu iç sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 10 haftada yine 6 deplasmanız. Ona bakan yok.

      Sil
  2. Fikstürde hangi takımı takip ediyoruz? Yani ikinci hafta oynayacağımız rakip ilk hafta kiminle oynuyor? Bazı sezonlarda fikstürde takip ettiğimiz rakibin bir önceki maçında sarı ve kırmızı kart cezalısı totemim çok işimize yaramıştı. Aynı totemi devam ettirmek istiyorum ondan sordum.(MTA)

    YanıtlaSil
  3. Hatta istanbul gibi sistem takımlarıda zamanla oturur ve antep ile sezonun başında maç yapmakta avantaj onlarda yepyeni oyuncularla başlayacak. Ben fikstürü beğendim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir