20 Temmuz 2023 Perşembe

Kerem Demirbay'lı 4-3-3 mü, 4-2-3-1 devam mı?


Gerçekleşmesi beklenen Kerem Demirbay transferinin ardından, sorulması gereken bir soru var. Galatasaray, hangi formasyonda oynayacak? Kerem Demirbay'ın yanına bir 8 numara daha alınıp 4-3-3 mü, önüne 10 numara alınarak 4-2-3-1 mi? Kerem Demirbay'ın ilk 11 için transfer edildiğini düşünüyorum. Kimi bu transferi beğenmedi de, büyük bir transfer bence. Kalitesi ve yerli oynayabilme avantajıyla da, bu takımın en önemli isimlerinden biri olacak.

Oliveira'ya göre avantajı, daha tempolu olması ve oyunun 2 yönünü oynaması. Savunması, net şekilde daha iyi. İşin teknik tarafı ise Oliveira'nın daha iyi olsa da, aralarında çok fark yok. Kerem Demirbay, Oliveira'nın önünde. Yine de, Oliveira'nın da gereksiz gömüldüğünü düşünüyorum. Keşke teklif alsa ama takımda kalmaya devam edecek. 2 isim birbirinin alternatifi olacaktır. Bu 2'li üstüne bir futbolcu daha imkansız.

Ancak 4-3-3 oynanırsa bu mümkün olur. Kanatlar Zaniolo ve Kerem Aktürkoğlu olacaksa, 4-3-3'ün şart olduğunu düşünüyorum. 2 kanadın da çok fazla savunma yardımı yok. Oradaki savunma ihtiyacını karşılamak adına 3'lü orta saha şart. Kerem Demirbay, sol ayaklı olması itibarıyla sol içte oynar. Sağ içe de daha 2 yönlü, dripling özelliği olan bir orta saha alınır. Torreira da net 6 oynar. Zaniolo ve Kerem Aktürkoğlu ile devam ediliyorsa bu formasyon şart.

4-2-3-1 de olabilir. O zaman da Rashica olmazsa olmaz. Zaniolo'yu forvetin arkasına çekip, biraz daha 2. forvet gibi oynatacaksınız ama mutlaka ön alanda çok çalışacak. O vakit, Torreira / Kerem Demirbay 2'lisi de seni taşır. Rashica oyundaki dengeyi sağlar çünkü, senkronu kurar. Zaniolo da işin savunma tarafında çalışır, ön alan baskısı yaparsa, ön alanda ciddi anlamda fizik güç de elde etmiş olursun. Angelino'nun orta katkısı, Icardi yanında Zaniolo'yu da yükseltir.

10 yorum:

  1. Yerine berkay özcanı tercih ederdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay ile Oliveira'yi kafamda karsilastirinca cok fark var be, Kerem ise öyle degil.
      Atanamamis Ilkay diyorlar Kerem'e adam zaten sakatlanmadan önce Ilkay'dan daha iyi deniliyordu Alman Milli Takimi dönemleri, Berkay'dan cok ileride Kerem D.

      Sil
    2. En büyük fark, savunma ve işin tempo kısmı bence. Kerem Demirbay / Oliveira kıyasında. Berkay Özcan yerli, alternatif oluşu ondan değerli olur.

      Sil
  2. paredes, fred gibi isimlerden kerem demirbay'a düşersen taraftar burun kıvırır

    YanıtlaSil
  3. Kerem Demiray'ı beğenmemek tuhaf gerçekten. 11'de oynar.Tempolu, teknik, şutu var frikik atar , ara pası iyidir. Bence bazı maçlarda 4-3-3 bazılarında ise 4-2-3-1 oynayacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo ve işin savunma kısmı ile Oliveira'nın önünde mesela.

      Sil
  4. Kerem büyük transfer insanlar şunun farkında değil sanki bu adam yerli yani elimizi çok rahatlatacak ikincisi yıllarca leverkusende ilk 11 oyuncusu ve avrupa kupalatirımtwcrübeside hayli fazla ve solak bu bazı maçlarda çok önemli rakibi açma adına üçüncüsü keremi almak demek 433 içinde uygulanabilir demek her açıdan win win transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leverkusen büyük takım, yukarı oynuyorlar ve ligleri Bundesliga. İstikrarlı bu adam. Ağırlıklı olarak da 11'de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir