14 Temmuz 2023 Cuma

Galatasaray 1-1 FK Austria Wien, kadroda hala eksikler var


Galatasaray'ın oyun ezberi güçlü. Baskısı, temposu, sahada kim olursa olsun güçlü. Geçişi de iyi oynuyoruz ve pozisyon üretebiliyoruz. Yusuf Demir ve Yunus Akgün gibi isimlerin sahada varlığı olmamasına rağmen, "geçiş" ile net pozisyonlar ürettik ama bitiremedik. Bitirememek de ilk yarının en büyük sorunuydu. Yusuf Demir ve Yunus Akgün bu kadar kötü oynarken, ön alanda organize olmak zor. Barış Alper Yılmaz, ekmeği taştan çıkardı. Maçın başında Kerem Aktürkoğlu etkiliydi. Boey de kanadını iyi kullandı. Hücumun ana odağı geçiş üzerineydi.

Keşke 2. yarının hemen başında Morutan / Mertens hamlesi gelseydi. Morutan şu an, Yusuf Demir / Yunus Akgün 2'lisinin daha önünde. Mücadele içinde, sorumluluk alıyor, seni sürüklüyor. Hatalar zinciri içerisinde şanssız bir gol yesek de, oyunun hakimiyetini hiç kaybetmedik. 2. yarıda da pozisyonlar var. Eksiğiz tabi, net bir forvetin olmayışı ve rakip ceza sahasında kalamamak noksan. Barış Alper Yılmaz, müthiş bir futbol oynadı. Tarzı gereği gezerek oynuyor, sürekli savunma arkasını zorluyor. Ekmeğini fazlasıyla taştan çıkardı ve hazırlık maçlarında gollerle devam ediyor.

Söylediğim gibi eksiğiz. Midtsjö / Berkan Kutlu hattında topu iyi kullanabilmek imkansız. Berkan Kutlu'nun çabası büyük de, oyuncular birbiriyle aynı tarz. 2. yarıda Hamza Akman, topla dripling özelliğiyle bir farklılık getirdi mesela. Tabi rakip yarı sahada topu tutamadıktan sonra, bu çabanın çok bir anlamı kalmıyor. Hazırlık maçlarının da skor olarak bir önemi yok. Kimleri kazanabiliriz diye bakıp, oyun ezberinin devam ettiğini görerek mutlu olacağız.

Hazırlık maçlarını oynadığımız rakipler de anlamsız sertlik gösteriyor. Austria Wien'in hazırlık maçında dahi 10 kişi kalması sürpriz değil. Resmi maç olsa, çok daha öncesinden yaşanacaktı. Ön elemeler yaklaşıyor, kadroda hala eksikler var. Sakatlar da artık can sıkıcı. Oliveira'yı izleyemedik bir türlü, Torreira da olmayacak. Zaniolo'yu bu maçta görememek diğer handikap oldu. Icardi hala açıklanmadı, açıklansa da ön eleme maçında sahada olur mu bilinmez. Oyun ezberi ve bazı bireysel performanslara bakacağız artık.

6 yorum:

  1. Hocam sizce rachisca çok mühim mi morutan kazanılsa ve geliştirse kendini evet yunus kötüydü ama forma rekabeti ile birbirlerini ateşleyemezler mı ? İşin şampiyonlar ligi olayı evet rachisca defans ve ofans konusunda öbürlerinden çok çok önde ama maliyeti çok cep yakiyo daha doğrusu yaşına göre. Gelecek sezon boşa çıkıcak bir Watfordan 25 yaşında bir İsmaila Sarr'a bir ilgi olduğu duyumunu aldım. Yusuf Demir kiralansa Yunus ve Morutan rekabete girse rachisca yerine piyasası olan ofans ve defans ta iyi bir fırsat transferi daha iyi olmaz mı ?
    Uzun oldu baya kusura bakmayın hocam sadece düşüncelerinize önem veriyorum çok merakta ettim sorayım dedim :) iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz da Rashica rolünü alabilir. Morutan diye bakma. Rashica kalsın isterim de, maliyete bağlı.

      Sil
  2. Morutan bu sezon kalmalı.Önemli yetenek ve farklı oyuncu. Rotasyonda ciddi iş yapar. Hamza'yı da beğendim. 8 numarada iyi iş yaptı. Hull City maçında sol açık oynamış ve etkisiz olmuştu. Hamza 'da bu sezon fazla şans bulabilir. Dripling özelliği müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Yusuf Demir ve Yunus Akgün 'ün önünde bence. Kalması daha adil olan gibi. Ön eleme sürecinde de katkı alırız.

      Sil
    2. Bence de Morutan son ana kadar denenmeli daha iyisini su an da verebilir, transfer sezonu biterken zaten yerel bir Super Lig takimi havada kapar kiralik icin, emin olmadan gondermemek lazim ama bu sene olmasa seneye kesin oynar bizde.

      Sil
    3. İyi oynuyor, ön eleme maçlarında da görme taraftarıyım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir