15 Temmuz 2023 Cumartesi

Geçen sezonu iyi bir noktada bırakırken, bu sezon daha da üzerine çıkacak


3 hazırlık maçı yaptık, hepsinde golü var ve sahanın en iyisi. 8+3 sarmalında, 3. yerli kim olur diye düşünürken de bence en güçlü aday kendisi. Türkiye Ligi'ndeki 3. yerli ayarlamasının "rotasyon" ile ayarlanacağını düşünüyorum gerçi. Bu rotasyon adına da elde iyi yerli alternatifler var. Maçına göre bazı ayarlamalar gelecektir. Bazen biri oturacak, bazen diğeri. Maç trafiği de yoğun, ister istemez rotasyon yapacaksın.

İlle de 3. yerli olsun, 11 o şekilde ilerlesin dersek, Barış Alper Yılmaz'ı kullanacağız. 2. forvet gibi ya da sağ kanatta. 4-2-2-2 gibi oynayabileceğimizi söylüyordum. Icardi'nin yanına Barış Alper Yılmaz'ı yazmak bence doğru hamle. Barış Alper Yılmaz sahada olduğunda, ön alandaki baskının şiddeti çok artıyor. Icardi gibi net bir forvetin sahada olunca da, Barış Alper Yılmaz'ın o baskıya daha güçlü odaklanmasını sağlıyorsun.

Karar alma mekanizması gelişiyor, oyununu daha doğru yönlendirmeye başladı. Fizik gücü yüksek, yıkılmıyor, mücadelenin ardından da topu doğru yere çıkartabiliyor. Hücum noktasında eksiklerin var, forvetsizsin şu an. Hazırlık maçları da olsa, seni taşıyan isim o. İlk ön eleme maçlarında da ona bakacağız, hücumun en önemli kozlarından biri olacak. Gollerle devam edişi değerli, skor yükü de ona bakacak.

Icardi / Barış Alper Yılmaz forvet hattı, Kerem Aktürkoğlu / Zaniolo kanatları bana uyuyor. Rashica gelse dahi, lig maçları içinde, Barış Alper Yılmaz'ın bulduğu şans daha yüksek olacaktır. +3 yerli ayarlamasında, 11'in olmazsa olmazlarından olabileceğini görüyoruz. Fizik gücü itibarıyla, Milli Takım içinde de muadili pek görünmeyen bir alternatif. Galatasaray adına da şans. Geçen sezonu iyi bir noktada bırakırken, bu sezon daha da üzerine çıkacak.

10 yorum:

  1. torreira-paredes-kerem-bariş-zaniolo ... bu 5'lideki yaratıcılık çok düşük kalır. ince işleri yapacak bi "usta" lazım takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratıcılık düşük kalmaz bence. Kerem Aktürkoğlu nereye evrildi, Paredes'di tarzı ne. Bunlar atlanıyor.

      Sil
    2. Türkiye'de işi götürürüz de Avrupa'da sıkıntı yaşarız. Kerem'e de bu kadar çok yük ve anlam bindirmemeliyiz. orası şampiyonlar ligi. takımı organize edecek A+ oyuncu lazım

      Sil
    3. Avrupa yaratıcılıktan ziyade, daha açık alan istiyor. O alanı dolduracak birçok futbolcumuz var.

      Sil
  2. Aynen katiliyorum bu sene hemen her mac farkli +3 olacak ve BAY mukemmel bir oyuncuya evriliyor, böyle devam ederse seneye zor tutariz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz, 3. yerli olayının en ciddi adayı bence.

      Sil
    2. Gelismi mukemmel twitterda 2021 vs 2023 fotograflari arasindaki fark paylasilmis BAY'in aradaki fark muazzam. Belli ki cok iyi hocalarla cok calisiyor gelisimi tesaduf degil, Atalay Babacan, Yunus Akgun gibi futbolcularda yapamadigimiz kas ve kütle gelisimini BAY'da yapmisiz, sans fegil kesinlikle bilim.
      Resim linkini asagiya kopyaliyorum:
      https://twitter.com/galaconttext/status/1680941920703455232

      Sil
    3. Oyun aklı, kararlılığı gelişiyor. O kısmı değerli zaten. Fizik gücü zaten yükselir, onun özelliği.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir