1 Temmuz 2023 Cumartesi

Gece nöbeti #28; Rogério


Sol bekte, fark yaratabilecek isimler üzerinde durmamız gerekiyor. Ya da daha yaş haddi olan, tecrübesiyle öne çıkacak birini alıp, Kazımcan Karataş ağırlıklı devam etmeliyiz. Sassuolo forması giyen Rogerio için resmi teklif yapıldığı söyleniyor. En başından düşüncemi yazayım, Kazımcan Karataş formayı bırakmaz. Alternatif için de böyle bir maliyete girmeye gerek var mı emin değilim. Jordi Alba gibi isimler hala boşta mesela, Kazımcan Karataş'ı ligde oynatmaya devam edip, arkasını böyle bir tecrübeyle geçebiliriz. Sassuolo'nun beklerini biraz körelttiğini düşünürüm. Özellikle de son dönemde oyun tarzlarıyla alakalı. Rogerio, temposuyla öne çıkan bir bek. Hızlıdır, bek için fena sayılmaz bir tekniği vardır. Orta kalitesi, biraz da savunma yönü üzer. Sassuolo'da oynadığı 156 maçta 9 asisti var. Oysa biz Angelino'yu konuşuyorduk, sezonda 10 asist ortalamasıyla oynayan bir sol bek. Maliyet düşsün diye, kalite de bir anda düşmüş oluyor. Forma istikrarı güzel, düzenli oynar ama beklentiyi tam anlamıyla karşılamayabilir. 25 yaşında, hala üzerine koyabilir tabi. Bu yaşta, önemli bir Serie A tecrübesine sahip. Asist rakamı beni tatmin etmiyor, hücumu çok zorlasa da, orada kalitesi düşük kalıyor. 3'lü savunmalar adına ideal bir bek aslında, o vakit temposu değer kazanabilir. Sol bek için daha iyi alternatifler bekliyorum.

8 yorum:

  1. Seviye atlatmaz belki ama çokda sırıtmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırıtmaz elbette de, biz seviye arttırmayı aramalıyız.

      Sil
  2. Ayni düsünüyoruz vasat bir isim hedef sasirtma olabilir zira konusulan profillerle cok farkli bir oyuncu, diri bir Emre Tasdemir cok daha iyi Rogerio'dan, Kazimcan ise bir sey ogrenemez kendisinden zira su halinde bile formayi Rogerio'ya vermeyecegini dusunuyorum.
    Alex Sandro'yu begenmiyorum bizim takim icin ne Rogeriosu abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir nasıl çok daha iyi :) Eleştiri yapın da, mantıksız şeyler yazmayın ne olur.

      Sil
    2. Kinaye yapmistim diri bir Emre yazmam da ondandi ama smiley de koysaydim daha iyi olurmus.
      Biraz abartmis olabilirim ama cok da mantiksiz oldugunu dusunmuyorum aslinda Rogerio'nun istatistiklerine ve scout incelemelerine bakinca Emre Tasdemir'in artilari bile var :) Rogerio'yu alana kadar daha ucuza super Lig'den sol bek de cekebilirsin en az Rogerio kadar da oynarlar, Rogerio Adekugbe'nin 1 tik ustu bir adam defansi daha iyi ama ofans yine yok tatsiz bir oyuncu umarim gelmez.

      Sil
    3. Alakaları yok. Oynadığı takımlar, liglerin kalitesi bile başka. Burada idare etmekle, orada istikrarlı şekilde her maç 11 olmak bambaşka olaylar. Rogerio'yu tarz anlamında bize uygun bulmam, yoksa burada da yeterli olacak kalite ve tecrübeye sahip.

      Sil
  3. Alex Telles su anki en kolay hedef, Manchester da cikmak istiyormus zaten Rogerio'dan cok daha fazla bize uygun hem de top calmasi cok fazla bizim ligde cok is yapacaktir yinr, Angelino'nun 3'te biri fiyatina rahatlikla alinir Telles.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telles / Kazımcan Karataş rotasyonu bana çok makul görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir