1 Temmuz 2023 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #51; Juan Mata


Transferi konuşulmamıştı bile. Bitirdiğimiz sezonun yaz transfer döneminin son günü öyle fırtınalı geçti ki, gün bitimine doğru aldığımız "Mata" haberine şaşıramadık bile. Fırsat gözüyle bakılıp, tecrübe adına bir hamle yapıldı. İlk anda düşündüğümde, çok gerekli görmemiştim. Kafamda bir yer bulamamıştım. Sonrasında düşünürken, en azından kenardan gelerek, son 25 - 30 dakikalar adına etkili olabilir diye düşündüm.

Kamp mühim detay tabi. Hele ki yaş haddi ilerleyince. Ne kadar bireysel çalışırsan çalış, takımla kamp başka. 34 yaşında Galatasaray'a geldi, 1 önceki sezonunu orta şekerli geçmişti. O sezonuna bakınca, fizik olarak çok geride görmemiştim. Galatasaray dönemi ise fizik anlamda fazlasıyla yetersizdi. Son 25 - 30 dakikalar diyorduk ya, 10 dakikalık dahi kondisyonunun olduğunu görmedim. Saha içinde beklediğimizi alabildik diyemem.

Transfer dönemi bittiğinde, İstanbulspor'la oynanan bir hazırlık maçı vardı. Icardi ilk kez sahadaydı, Mata da o gün şov yapmıştı. Çok ümitlenmiştim o gün, ilerisi adına aynı katkıyı bekledim. Toplamda 18 maça çıktı, genelde kenardan geldi, 3 gol 1 asist yaptığı görülüyor ama şu performansı da aklımda kaldı diyemem. Karagümrük'le oynanan ilk maçın fişini çeken isimdi. Hatayspor'la oynanan maçta sahanın en kötüsüyken, ilk yarının sonunda bir anda 2 gol attı. 

Varlığı da, sürekli oyuna alınmasına sebep oldu. Süre çaldığını düşünüyorum, özellikle de Yunus Akgün'den. Mertens ondan daha yaşlı mesela ama fizik olarak kıyaslanmayacak şekilde önünde. Gelecek sezon, Mata kontenjanına Mertens geçtiğinde, elimizde daha iyi bir futbolcu olacak. Mata büyük bir figür tabi, iyi ki Galatasaray formasını giydi. Her şeye rağmen bunu söylüyorum. Eminim ki tecrübesi ve kalitesi ile saha dışında büyük katkı vermiştir, rol model olmuştur.

9 yorum:

  1. (Emre)
    Ben bu sezonun ikinci yarisinda Kerem'in oyun icinde bazen ofansif orta saha gibi oynamasi, ve øyle katki vermesini eminim Okan Hoca kadar , veya daha cok Mertens ve Mata'nin katkisi olmustur. Belki bir roportaj veya bir muhabir sorarsa bøyle bir cevap alinir. Eminim baska isimlere de katkisi olmustur mata'nin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha dışında mutlaka dokunmuştur. Onda hemfikirim.

      Sil
  2. Mata sadece bir futbolcu transferi değildir. Mata gelmeden önce futbol dünyasında ağırlığı olan bir futbol elçisiydi. Bu adamı transfer ederek ileride yıllar sonra bile ispanyadan transfer edilecek birisi için yardım iatenebilir hatta hoca olduğunda takımımızın başına getirilebilir. Sezon adına evet bekleneni hiç veremedi ama ileride çok başka şeyler verebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum, kafamdakileri aynen yazmissin iyi ki yolu bizim kulüpten gecti diyecegimiz bir oyuncu Mata zaten vedasinda da Icardi ve frikik bölümünde takim icindeki rolünü anlayabiliyoruz.

      Sil
    2. Veda mesajı bile o kadar klas ki. İyi ki bu forma altından geçti.

      Sil
    3. Okan Hocadan pek bahsetmemis siz de dikkat ettiniz mi

      Sil
    4. Okan Hocanın paylaşımını gördüm ben. O bana yetti :)

      Sil
  3. 2 maçı var katkı sağladığı 2 milyon euro aldı gitti umarım ders alırız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir