10 Ağustos 2023 Perşembe

Tete, Zaniolo ve Rashica'nın kıyaslaması


Tete transferi gerçekleşti, Zaniolo'nun ayrılığı beklense de hala takımda. Bir de transferi beklenen Rashica. 3 birbirinden farklı tarz. Tete'nin topla hüneri daha yüksek, Zaniolo'nun fizik gücü üst düzey, Rashica da oyun içi katkısıyla ön planda. Anket açsam, Rashica'nın ilk sırada çıkacağını düşünüyorum. Geçen sezon verdiği katkı ortadaydı. Takımın senkronunu tutturdu ve o 11'e girdiğinde galibiyet serisi başladı. O başlattı demiyorum da, katkısı büyüktü. 

Comparisonator Türkçe de bu 3 ismin karşılaştırmasını istatistiğe dökmüş. Tabi şartlar unutulmasın. Rashica bu istatistiği Türkiye Ligi, Zaniolo Serie A / Türkiye Ligi, Tete ise Premier Lig'de yaptı. Rashica için sezon iyi geçerken, Zaniolo ve Tete için kayıp bir dönemdi. 3 isim de Türkiye Ligi'nde tam 1 sezon geçirse ortaya başka rakamlar da çıkabilirdi. Kıyasları yaparken, futbolcuların oynadıkları ligleri mutlaka belirtmek gerekiyor.

Rashica 🆚Tete 🆚 Zaniolo  
⚽️ Toplam Gol: 4 / 6 / 5 
📊 Toplam Gol Beklentisi (xG): 3.58 / 3.72 / 2.97 
🚩 3. Bölgede Başarılı Dribbling: 2.05 / 1.73 / 2.08 
🎯 İsabetli Şut: 0.86 / 1.02 / 2.08 
🔹 Gol Fırsatı: 1.47 / 1.57 / 4.16 
📬 Şut Pası: 1.33 / 0.86 / 0.21 
🔑 Kilit Pas: 1 / 0.79 / 0.42 
💪🏻 Kazanılan Ofansif 1-1 ve %'si: 4.14 (%40) / 4.08 (%41) / 6.03 (%49)

Tete'nin gol beklentisi daha yüksek ve bunu sağladığı yer de Premier Lig. Galatasaray'a transferini fazlasıyla hücum etkisi üzerinden yorumluyorum. Dripling konusunda ise Rashica ve Zaniolo'dan geri planda. Şut tarafında Zaniolo önde, çünkü güçlü vuruşlar çıkarıyor. Bu 2 isme oranla tartışmasız daha önde. Gol fırsatında da Zaniolo ciddi anlamda önde ama bunun nedenlerinden biri, sürekli sonradan oyuna dahil oldu ve genelde de biten maçlardı. Şut pasında Rashica önde, Icardi'yi en doğru şekilde besleyen isimlerden biri oydu. Asist rakamı da yüksek. Ofansif 1'e 1'lerde ise Zaniolo önde, o da fizik gücü farkı.

Rashica'nın oyun ezberi var, onu isteyenlerin nedeni bu. Ben de Rashica taraftarıyım. En azından takımda yer almalı. Zaniolo devam etse, mutlaka yeni transfer gibi olacaktı. Yine de oyunumuza bir türlü uyamadı. Devam etse uyabilir de, Galatasaray kendi oyununu Zaniolo'ya uyduramaz. Tete'ye bakarsak, topla meziyeti yüksek ve oyun yapımıza biraz daha uyuyor. Kerem Aktürkoğlu'nun yaptıkları ve gelişimi ortada. Tete / Rashica, çok iyi rotasyon olacak.

6 yorum:

  1. Tete Rashica ikilisi muthis rotasyon ama kalsaydi Zaniolo'nun da cok daha iyi is cikaracagini görmek zor degil Zaniolo'yu hafife aliyor bazi arkadaslar özellikle Mancini'nin oyunundaki etkisi müthis mesela, sorun lig icin bize karsi herkesin kapanmasi orada Tete ve Rashica daha dogru profil ama CL'de Zaniolo Rashica'dan önde her türlü, Rashica CL'de fark yaratamayacak bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo hafife alınmıyor, şu an ona uygun bir oyunumuz yok. Olmalı mı, o da hayır.

      Sil
  2. Raschida gösterişsiz ama müthiş yararlı bir oyuncu. Hem defans hem hücumda iyi iş yaptı. Zaniolo biraz açık alan oyuncusu gibi geldi. Kapanan takımlara karşı çok etkili olamadı. Raschida umarım gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo biraz daha fiziğine yüklense ve herkesin içine girmekten vazgeçse, kapalı savunmalar karşısında da etkiil olur.

      Sil
  3. Fred için fener devreye giriyor daha da girecek gibi. Parades kabak tadı veriyor. Zaniolo satışını takas üzerine kursak birkaç milyon az bile alsak en azından bir kaliteli oyuncu almış oluruz. Zenit'te Wendel var Aston Villa'da Douglas Luiz Juventus'ta begenilmeyen McKennie vb. Kaldı ki alınabilecek oyuncuların takımlarına Zaniolo önerilebilir vb.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fred'i aldı Fenerbahçe ama senin önceliğin olmaktan çıkalı çok olmuştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir