10 Eylül 2023 Pazar

Dubois konusunda bir yanlışımız var aslında


Dubois konusunda bir yanlışımız var aslında. Takım bulmasını zamanında söylesek, rahatlıkla transfer yapabilirdi. Transferin son günlerinde öyle bir süreç yaşandı ki, şu an boşa düşmek durumunda. Avrupa ve Suudi Arabistan'da da transfer kapandı. Seçeneği dar yani, nereye gidecek? Türkiye içinde kalacak desek, onun maliyetini karşılayabilecek çok fazla takım yok. Ülke içinde kaldığı an, maddi anlamda zarar olacak zaten. Avrupa'da bazı ülkelerde pencerede kapanmamış olsa da, Avrupa arenasında boy göstermesi artık imkansız. Stoper ve orta saha arayışı uzun zamandır vardı. Dubois için de "git" denilseydi, mutlaka takım bulurdu. O etikete sahip çünkü. Geçen idmanda yoktu, sonraki gün ise katıldı. Çıkan haberlerde de, takımdan ayrılmamak için zorluyor deniliyor. Yeni eve çıktı, düzen var. İstanbul içinde bir çözüm bulunacaktır. Bir ufak planlama hatası yapıldı tabi. Zamanında Linnes'in liste dışı kalması gibi, Dubois'te de aynı sorun var. Linnes o dönem yarım sezon beklemişti. Dubois'in etiketi ve ağırlığı büyük. Gönül ister Başakşehir'e gitsin, Berkay Özcan ile takas olsun. Yerli sağ bek arayışımız da var. Boey'un arkasında alternatifler olsa da, içe sinecek bir hamle bekleniyor. O konuda da kısıtlıyız. Konuşulacak çoğu sağ bek bu seviyede değil. Zeki Çelik olsun desek, onun da belli bir maliyeti olacak. Midtsjö konusu da Dubois gibi bu arada. Yaz dönemi ayrıl denilse, o da Avrupa'da bir takım bulurdu

6 yorum:

  1. Direkt alakalı değil kusura bakmayın ama aklım takılı kaldı, Gokdeniz ve Eyüp konusunda pürüz mu var yoksa sadece gecikme mi, bir güvenilir) bilgi var mı?

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    14 yabanci oyuncu kuralini bilmiyormus gibi hareket ediyoruz her ama her transfer sezonu. Sonra son gun tazminat veya liste disi birakip ucret øduyoruz. Bir kere de son gune fazla yabanciyla girmeyelim. Luyindama gidecek tamam. Diger iki isim peki? Sergio ve Dubois'dan tazminatsiz cikilmaz. Surekli elimize gelen gelirleri bøyle kaybetmeye devam edersek ne anladim gelir elde etmekten?
    O kadar guzel isleri var bu yønetimin. Ama yine de gecmis yønetimlerden farkli yapilmiyor su son gun fazla yabanci oyuncu durumunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da planlama eksikliği oluyor işte. Hata ediliyor.

      Sil
  3. Bence son ana kadar beklenmesinin nedenlerinden birisi de kaç transfer yapip yapamayacagimizin belli olmamasi zira Erden Timur bile son haftaya gelinceye kadar ne olacagini bilmiyordu, zaten bunu Davinson olmayacak diye biliyorduk demesinden anliyoruz.
    Bu arada Dubois gibi bir kariyere yapilan çok ayıp gercekten cünkü alirken çok dil döküldü sag bekimiz yok diye, elbette yabanci kurali da başa bir utanc kaynagi ve neden bu oyuncuya yapilanlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordu da, bu biraz da kumar. Tutturuyor genellikle, o ayrı nokta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir