10 Eylül 2023 Pazar

Bazı sözleşme revizelerini seri şekilde görmeye başlayacağız


Türk Lirası sürekli değer kaybediyor. Haliyle de dün imzaladığın sözleşme, bugün için düşük kalıyor. Okan Hoca'nın 1+1 yıllık sözleşmesine bakınca, bu sezon aldığı rakam düşük kaldı. Başarılı oldu, her türlü iyileştirmeyi hak ediyor. Yine de bu konudan dolayı rahatsızlık duymaz. İsteğinin olması doğal olsa da, bunu dile getirmez. Öyle bir haber okudum ki, hoca bunu dile getirdi, sorun çıkardı sanki. Futbolculuk döneminde söylenen bazı söylemlerle de, bugün yorumlanmaz. Galatasaray'ı ne derece istediğini, para dahi konuşmadığını biliyorsunuz. İyileştirmeyi sonuna kadar hak ediyor bu arada. Yönetim de bunu görüyor elbette.

Sadece onun için değil tabi, takım içindeki birçok futbolcu adına bu durum var. İddialı yabancılar geldi, çoğunun da alacağı ücretler iyi. Torreira'nın ücreti onlara oranla düşük kaldı mesela. Onun da rakamı mutlaka iyileştirilmeli. Bu takımın en önemli 2-3 isminden biriyken, Tete ile maaşı aynı şu an. O da iyileştirmeyi mutlaka alacak. Bunun sonu yok demeyin, bazı dengeleri korumak zorundasınız. Kaliteyi arttırırken, maaş bütçeniz mutlaka yükselecek. Yükselirken de, mevcut bazı isimlerin rakamlarında iyileştirme olacak.

Boey ve Nelsson'un da maaşları düzenlenecek deniyor. Sezon sonu geldiğinde, Boey'in 1 yılı kalacak zaten. Bu da transferde elini kolunu bağlayan unsur. Şu an takımın en az ücret alan yabancısı sanırım. Ücretinde iyileştirme ve süreyi de arttırmak şart. Nelsson'un da rakamı düşük kalıyor mutlaka. Davinson Sanchez transferi sonrası konumunu bilemiyoruz. Rakamında iyileştirme şart da, Ocak ayında transfer olur diye düşünüyorum. Kenarda bekletmek için lüks olur, değeri büyük oranda düşer. Yine de takımda kaldı, onun adına da dengeleri sağlamak gerekiyor. 

Yerlilerde dahi ücretin iyileştirilmesi gereken futbolcular olacak. Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakcı gibi. Türk Lirası, döviz karşısında her geçen zaman değer kaybediyor. Bugün verdiğin rakam da, yarın için düşük kalabiliyor. Bunun önüne geçmek mümkün değil maalesef. Belki 1 yerli futbolcu transferi gelir, bekli gelmez. Transfer işi yüzde 99 oranda kapandığına göre, iç transfer odağı olacaktır. Bazı sözleşme revizelerini seri şekilde görmeye başlayacağız. Saydığım tüm isimlerin de önceliği benzer. İlk 11'de yeri olan, geçen sezon iskeleti kuran isimler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir