30 Eylül 2023 Cumartesi

Gönül ister ki bazı futbolcuları rotasyona alalım


Gönül ister ki bazı futbolcuları rotasyona alalım. Maalesef bunun pek imkanı yok. Kadro ne kadar geniş olsa da, bazı isimlerin hazır olmayışı problem. Haliyle de istediğin değişimi yapamıyorsun. Özellikle de Icardi ve Torreira'yı Ankaragücü karşısında dinlendirmek isterdim. Muadili olmayan futbolcular bunlar, olmazsa olmazların. Bakambu'ya güvenemiyorsun, Torreira yerine yazabileceğin profilde bir isim şu an elinde yok ya da hazır değil. Berkan Kutlu'nun önemini böyle zamanlarda anlayacağız işte.

Bir tarafta da artık oynaması gereken ve bu şekilde hazır olacak futbolcular var. Zaha da bu isimlerin başında. Manchester United maçında 11 oynatılacağı söyleniyor. Giderek süreleri artıyor da, ben olsam Ankaragücü karşısında da 11'de kullanırdım. Ziyech tam kıvama geliyor dedik, Başakşehir maçından bu yana takımla idmanı yok. Ndombele'nin de 11 oynayacak duruma gelmesine belli bir süre var. Yeni ve beklenti duyulan transferlerin hala hazır olmama ihtimaline çok sinirleniyorum.

Muslera
Boey Davinson Abdülkerim Angelino
Torreira Demirbay
Tete Aktürkoğlu Zaha
Icardi

Ben olsam bu 11'le oynardım ama eminim ki Mertens 11 olacak, Zaha kenarda. Boey'i de keşke dinlendirebilsek mesela, hiç konuşmuyoruz. Onun da alternatifi yok ve bu durum bizi bir süre sonra sıkıntıya sokabilir. Böyle anlarda da Dubois'i arayacağız. En azından şu aşamada Zaha'lı 11'ler üzerinden bir formül bulmalı. Onun da yolu, Kerem Aktürkoğlu ya da Zaha'yı forvetin arkasında kullanmak gibi. Galatasaray'da set hücumu gelişiyor, en azından pozitif nokta bu.

Ankaragücü'nün önemli eksikleri var ve gidişatları iyi değil. Tolunay Kafkas'ın koltuğu sallanıyordu. Diğer Anadolu takımlarına kıyasla, hücum yönünde kaliteli ayakları var. Rakibi de hafife almamak gerekiyor. Samsunspor karşısında ilk yarıda 3'ü bulunca, akıllar direkt olarak Kopenhag'a kaymıştı ve maç ne ara 3-2'ye geldi anlamadık. Ankaragücü karşısında bu yaşanmamalı, onların keseceği ceza daha ağır olur. Şu maçı mümkün olduğu kadar erken çözüp, Icardi, Torreira ve Boey gibi isimleri kenara alarak, nefeslendirmek gerekiyor.

3 yorum:

  1. Millet transfer ettiğini sahaya sürüyor deli gibi de verim alıyor biz hala bu kadar maç oynamamiza rağmen oyuncu hazır olsun diye bekliyoruz. Transfer konusunda ciddi sorunlar var. Gelen hiç hazır oyuncu yok. Elemeler geçti gruplar başladı lig devam ediyor bu adamlar ne oynayacak? Önümüzdeki sezon için mi alındılar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek bonservis verince hazır oyuncu alınabiliyor. Biz fiyat düşük performans yüksek oyuncu transferi pesindeyiz. Kadro kurulunca zaten her sene çok transfer yapmamamiza gerek yok. Su an futbolcular bizim seneye herkes kamp ile baslar

      Sil
    2. Biz de alacağız bir noktada. Bizim aldığımız isimler daha özel ve belli riskleri aldık mecburen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir