30 Eylül 2023 Cumartesi

Galatasaray 2-1 Ankaragücü, akıl almaz bir hücum performansı


Akıl almaz bir hücum performansı izledik. Atılan şut sayısı, gol beklentisi, rakip ceza sahası içinde topla buluşma ve orada attığın şutlar. Absürt bir kaleci performansı izledik. Tarihi bir fark da görebilirdik bugün. İlk yarıda atılan şut sayısına bağlı gol beklentimiz düşüktü, nedeni de şut kalitesi. Yine de ilk 15 dakikada kurulan baskı ve girilen pozisyonlar, bundan önceki maçların benzer senaryosu. Orada golü bulabilsek, belki de daha farklı şeyler konuşacağız. 

2. yarıda ise şut kalitesi de yükseldi. 1-0 geriye düştükten sonra öyle bir baskı kurduk ki, buna kimse dayanamazdı. Mükemmel bir hücum performansı vardı. İlk yarı biterken, kalitemizle bir şekilde kazanırız diyordum. Kaliteyle belki yine kazandık da, tam olarak kusursuz bir hücum performansı izledik. Sayısız gol pozisyonu, rakip kalecinin absürt performansı. Bu baskıya kimse dayanamaz. Böyle bir kaleciye rağmen de ayaklarımız titremedi. Geri döneceğimiz çok barizdi. Bu da şampiyonluk alametlerinden biridir.

Kerem Demirbay haricinde eleştireceğim kimse olmaz. Hücumu zorlaması güzel de, kaptırdığı an ağır kalıyor. Golü de öyle yedik zaten. Setler gelişiyor, hücumdaki değerli kısım bu. Bireysel yetenekler fazla da, set içerisinde pozisyon üretiliyor. Kerem Aktürkoğlu doğal olarak oynadığı pozisyonda zorlanmasına rağmen, seti doğru kurduk. Zaha / Angelino kanadı çok iyiydi, sol tarafta üst düzey bir kalite izledik. Sağda da Boey sürekli zorluyor, hücum aksiyonunun içinde. 

Ankaragücü'nün tek planı bir şekilde gol yememek ve alan bulursa etkili olabilmekti. 1-0'ı buldular ama gol harici başka bir pozisyonları yok. Galatasaray tüm riski almasına rağmen, alan da vermedi. Orada da Davinson Sanchez faktörü işte. O kadar hızlı ve atlet ki, hem onun sayesinde bu baskıyı kuruyorsun, hem de geriye rahatlıkla koşabiliyorsun. Barış Alper Yılmaz / Kerem Demirbay değişikliği gelirken, orta sahayı boşalttık aslında. Bir tek Torreira'yı bıraktık. Davinson Sanchez'e güvenerek o hamle geldi.

Elbette riskliydi de, top kullanabilen, hızlı stoperle oynamanın avantajı da bu işte. 2-1 o arada geldi, Mertens ve Oliveira ile birlikte orta sahayı biraz daha tuttuk. 2-1 sonrası da kaçan bir dolu gol var. Yine farka koşulabilirdi ama Bahadır Han Güngördü'yü futbol dünyasına kazandırmış olduk. Tolunay Kafkas skoru alınca öyle bir fiş çekmeyi denedi ki, Galatasaray'ın baskısı karşısında hücuma hamle yapabilecek fırsatı bulamadı. Bu baskıya da zaten kimse dayanamazdı.

36 yorum:

  1. oliveria'nin frikiği haricinde kalecinin "bunu nasıl çıkarttı" dediğimiz bi kurtarışı yoktu bence. çoğu top üzerine geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yoktu. Icardi'nin kafası, Barış Alper Yılmaz'ın vurduğu üzerine geldi gibi görünse de, müthiş refleks gerektirdi. Köşeden aldığı net toplar da var.

      Sil
  2. Kerem aktürkoglu pozisyonunda biraz Halil denenmeli arada sanki. Hücumda bitiricilik oturunca tüm taşları yerine tek tek koyacağız gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ziyech oynayacak orada. kerem orada zor biraz. kenarda oynamakla çok farklı şeyler. 10 numarada 360°'ye hakim olman lazım. herkes hazır olduğunda zaha-ziyech-tete hattı olur orada. ve tabi sol bek mecbur kazimcan olur. hatta ndombele'yi de sayarsak kalede de günay olmalı.

      Sil
    2. Ziyech oynayacak da, o zaman 3 yerliyi bulmak problem olacak. Angelino'yu sol bekten çekmek de bence sorun. Zaha ile kendini buldu.

      Sil
    3. türkiye ligi için türk ziyech sağa çekilir

      Sil
    4. süperligde ziyech sağa yazılır sanki. Başka matematik Eyüpün ekstra performansı ile olur

      Sil
    5. Ziyech 10 numaraya gelir bunda tartışılacak bir durum bile yok! Kerem 10 numara olmaz bunda da tartışılacak bir durum yok! Ayrıca yerli kuralı saçmalığına destek veren kulüplere de çok selamlar!

      Sil
    6. CL'de Ziyech sağa yazılacak sanki. 4-3-3 oynayıp.

      Sil
    7. 433 te sağ olabilir ama 4231 in 10 numarası ziyech ten başkası olmaz şu anda takımda. Hele ki Kerem hiç olmaz.

      Sil
  3. Ankaragucu karşısında da Icardi Torreira yi dinlendiremiyorsak transferler eksik veya yetersizdir. Bakambu alternatif olamıyorsa bir gün İcardi sakat ya da cezalı olduğunda ne yapacağız keza Torreira için de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik ve yetersiz değil. Oynatarak uyumun güçlenmesi de gerekiyor. Hoca bunu belirtti.

      Sil
    2. Icardi öyle çok eforlu oynayan bir oyuncu da değil. Kaldı ki sezonda 50 maçları rahatlıkla oynayabilen bir oyuncu. Tam ritmini yakalamadan onu dinlendirmek hata olurdu. Bu akşamın kazanımı, Zaha Sanchez ve Angelino oldu. Saydığım adamlar %60 kapasiteye anca gelmiş durumdalar. Sanchez belki bir tık daha iyi görünse de maç oynadıkça daha da iyi olacak göreceksiniz.

      Sil
    3. her halükarda nasıl hep negatif yorumlar yazabiliyorsun hayret ya k.inan

      Sil
    4. Icardi aşırı eforlu da oynamıyor. Bu yüzden dinamik kaldı.

      Sil
  4. Yabancı kuralı çok zorluyor bizi çünkü birçok yerli takımdan ayrıldı, en son mecbur barışı attı merkezi tete kerem yapmak zorunda kaldı ama bence torreira Kaan birlikte oynayabilirler, Kaan stoperden ziyade net bir oyun kurucu orta saha neden torreira ile birlikte kullanmıyor Okan buruk anlamıyorum, torreira da en sonda öldü zaten insanlık dışı bir 3 maç oynadı adam çok normal ve böyle bir kural varken ndombele falan almakta saçmaydı ligde nasıl oynatacaksın bu adamı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlayacak, ona yapacak bir şey yok. Maçına göre, bol rotasyon ile bu çözülecek gibi.

      Sil
  5. Boey gerçekten uzaylı olabilir böyle bir seviye olamaz ya, abicim sen 2 3 gün önceki İstanbul maçı oynadın benzer tempoda bir de şu maç ki oyun korkunçtu, ocak da bile tutmak zor olabilir arsenal falan istiyebilir çünkü.. Son mertens dedeye de saygılar oyuna girdiğinde çok güzel katkı yaptı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal ettiği her takımda oynayabilir bence. O potansiyele ulaştı..

      Sil
  6. Bizim taraftar bu sene çok az maçtan memnun ve mutlu ayrılacak bence. Atsan golü farka koşsan zaten rakip zayıftı, zevk alamadık vs denilecek. İstanbulspor ve bugün ki maç gibi girdiğini atamazsan şımardı, ciddiye almadı denilecek. Halbuki bu maçları kazasız belasız geçiyoruz. Bu maça birşey demem ama istanbul maçında oyunu kopartıp gençlere zaman verebilmeliydik. Bu maçtada Eyüpü görmek isterdim doğrusu. Zaha önünde olunca angelinho toparladı biraz. Kerem hiç düşünmüyor angelinhoyu. Bence kerem icardiye duyduğu saygıyı ilerleyen zamanlarda zahayada duymalı. Adam kaptırmıyor her yerden seni görebiliyor. Keremle icardi arasındaki uyumu zaha ile icardi kazansa çok deli olur. Tete çok harcadı bugün. Güzel olan birkaç husus var maçta. Angelinho zaha uyumu, sanchezin önde sağlam basması, kaan ayhanın hiç bir yerde sırıtmayışı, zahanın inceleri ve top kaybetmeyişi, takımın gol yense bile maçı döndürür duygusunu vermesi ve mertensin son dakikalarda rakip yorulmuşken önde yaptığı baskı. Kötüler derseniz taraftar çoğunlukla maçı seyretti içine girmesi lazım maçın. Demirbayda oliviera gibi oynuyor bu ara. Atabileceği topları atamıyor basit top kayıpları yapıyor. Daha iyi olmamız için ndombelenin form tutması ve değişmez eleman olması lazım.
    Yedeklerimiz de çok iyiydi. Kimse sırıtmadı sonradan girenlerden. Takım hep hazır kıta. Biri düşse yerine daha iyisi giriyor. Kapanan takımları açabilecek yetenekte zaha ziyech var. Duran toplarda sanchez icardi abdülkerim kaan barış çok iyiler. Duran toptan kaç maçtır atamıyoruz inşallah manu ya patlarız.Kaleci hayatının maçını çıkardı bu gece icardinin kafasını bile tokatladı. Bizim seviyemizi göstercek maç avrupa maçları ve derbiler. İnşallah kaybetmeden üstüne koya koya gideriz.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyi oyun. Futbol da pozisyon oyunudur, kralını bulduk. İnanılmaz bir kaleci performansı izledik. Gelişiyor futbol, bazı isimler kıvama gelmeye başladı.

      Sil
  7. 3 yerli kuralında dışarda kalan Tete olacaktır. icardi zaha türk ziyech. tete lig ve avrupa maçları konsantrasonu farklı oynuyor. Kaan +1 türk kontenjanı performansı veriyor. Eyüp ü de koparacağımız bir maçta görüp, barış alperi daha aklı başında Halili 2. forvet veya forvet arkası yerleştırebilirsek kerem d., kerem a. kazımcan dan alacağımız belli zaten diğerlerinin performanslarını artırıp günayı da denkleme atarsak, birde nelsonu silmeden piyasa oluşturabilirsek bu takınmın bu sene ve seneye devamı umut verici. Kale de Muslere ile bu seneyi geçip seneye hak ettiği veda ile iyi bir kaleci ... transfer dönemleri ve sezon açılışları daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu sağa kayar o tabloda, yine farklı bir oyun oynamak gereği duyacaktır.

      Sil
  8. Şimdi isteyen takım kapansın sabaha kadar kapan nereye kadar kapanacaksın. Öyle anahtarlar var ki elimizde. Çekingen oynamak daha büyük problem olur Galatasaray karşısında. Denkleme Ziyech de girdiğinde kapanan takımları açmak çok basit olacaktır. Birde Zaha için hep alıp giden oyuncu olarak düşünüyordum. Öyle net paslarının olduğunu bilmiyordum yani daha doğrusu oyun aklının bu kadar üst düzey olduğunu bilmiyordum. Koşsa rakibe dert. Dursa dert pas atsa bambaşka bir dert oluyor rakibe. Yıllardır da takip ederim böyle ince oyun görüşü olduğunu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu transferlerin değeri oydu. Kapanan takımları açmak adına, geçiş oyunundaki gücünü de kaybettirmeyecek transferler yapıldı.

      Sil
  9. Zahanın şutunda 11 tane kaleci koy yine golü yapardı. Öyle bilinçli bir şuttu. Kerem Demirbay ve Kerem Aktürkoğlu Türk oldukları İçin oynuyorlar. Zira her ikisi de iyi maç çıkartmadı. Tete daha erken kenara gelse Barış Alper Oliviera değişiklikleri yapılmış olsa çok daha iyi olurdu. Nazarlık olsun oyun güzel sistem oturuyor. Geçen yıl kadro korundu ama geçen seneye nazaran farklı bir sistem var sahada. Geçen yıl amansız pres yapan takım bu sene her oyunu sahada bize izletiyor. Alınan tüm oyuncular sistemin oyuncuları. Angelino daha da yükselecektir. Zaha zaten bu haliyle bile ben ligi rahat idare edeceğini düşünüyorum. Tam hazır olduğunda ligin aşırı üzerinde bir oyuncu. O hazır olduğunda da etrafı da çok yülselecek. Icardi Kerem Zaha denklemini konuşacağımıza eminim. Tek rahatsız eden şu maçta Keremin ısrarla topu ezip Icardiyi görmeden pas atmadığı onca pozisyon var. Tek pas opsiyonu o değil bunu 11 kişi oyunuyorsunuz sahada. Kaan Ayhan İçin de çok olumluyum artık. Tam bir görev adamı. Nerede ne zaman ihtiyaç duyarsan elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzak köşeye atacak diye adımladı kaleci, terse vurdu direkt. Bunu akıl etmek, o şutu da bu güçle vurabilmek bambaşka meziyet.

      Sil
  10. geçen sezon başı da inanılmaz bi bitiricilik problemimiz vardı ve bi yerde patlama yapıp artık yükselişe geçeceğimiz belliydi. ibfk'ya 7 atmıştık. bu sezon da benzer bi senaryo bekliyorum. bakalım hangi takıma denk gelecek :)

    YanıtlaSil
  11. Güzel bi sorum olacak sana. Süper ligdeki bütün oyuncuların prime halini düşün. En yüksek bonservis kime ödenir ? Ya da ilk 3 kim olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşa da bakar bu iş :) Ndombele ya da Davinson Sanchez sanırım. Yaş itibarıyla da.

      Sil
  12. Topu kazandığımız anda veya kaleciden başlarken aklımızda tek bir şey var direkt rakip kaleye gitmek bu oyunumuzu keyifli ve göze hoş gelen bir oyun yapıyor. Fakat bazen sete yerleşip rakibi kendi yarı sahasına bir beş on dakika hapsetme işini de yapabilmeliyiz oyunu çeşitlendirmek adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sette de iyiyiz bence, gelişiyoruz o konuda. Set üzerinden yaratılan pozisyonlar arttı.

      Sil
  13. Takım oturmaya başladı. Birkaç haftasonra farklı bir takım izleyeceğiz. Zaha , Tete , Sanchez ve Angelino katkı veriyor.Diğer oyuncularda yavaş yavaş fark yaratacaklardır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir