11 Eylül 2023 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi düşünülerek, 3'lü savunma oynama durumu dillendiriliyor


Şampiyonlar Ligi düşünülerek, 3'lü savunma oynama durumu dillendiriliyor. 3-4-3 ve 3-5-2 gibi formasyonlar yazılıyor. Daha önce de söylemiştim, 3'lü savunma ciddi anlamda pratik ister. Savunma tarafında güçlenmek adına bu formasyon düşünülüyorsa düşünülüyordur. Hücum kısmı ise pratik ister. O pratiğe bu kadar kısa zamanda ulaşmak zor. 3-4-3 oynanabilecek oyuncu grubuna sahip olduğumuzu da düşünüyorum. Yine de pratik istiyor işte.

Ligde de 3-4-3'ü oynayabilmek, yerli durumu açısından zor. Stopere +1 yazmak adına, hücumdan ödün veriyorsun çünkü. Orta sahaya ya da hücumda -1 yazmış olacaksın. Haliyle de 3 yerliyi bulmak zor. Buluyorsun da, kenarda bekleyecek yabancılar aşırı lüks kalıyor. Belli bir formasyon üstünden devam edilmesini isterim, Fatih Hoca öyle yapıyordu. Ligde 4-3-3 ya da 4-2-3-1, Avrupa'da 3-4-3 de biraz kafa karıştırıyor. Bunlar hep uyum ve çalışma işi.

Stopere Davinson Sanchez'i almak bu düşünceleri oluşturdu. Davinson Sanchez sağ kenar stoper, Abdülklerim Bardakcı da sol kenar stoper rolüne uyuyor. Nelsson da merkezde arkalarını süpürecek. Torreira / Ndombele orta sahanın merkezinde tamam. Boey ve Angelino da bu formasyona çok uyan bekler. 3-4-3 için konuşuyorum tabi, önlerinde bir kanadın daha olması halinde. 3-5-2'de Angelino'nun tüm kanadı sürüklemesi zor. Boey da bu kurguda teknik anlamda sorun yaşayabilir.

Forvetin Icardi, kanatlarında da bu formasyona uyacak isimler var. Ziyech, Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Tete gibi silahlara sahipsin. FM'de 3-4-3'ü oynarım mesela, kadro gerçekten de bu formasyona ışıldıyor. Realist bakınca ise, 4-3-3'ün en uygun kurgu olduğunu düşünmekteyim. Hem lig, hem de Şampiyonlar Ligi'nde. 4-3-3'ü yazınca, 3 yerliyi bulmak da kolay. Unutmadan, Kaan Ayhan'ın da 3'lü savunmada yükseldiğini atlamayalım. O da sağ kenar stoper rolüne çok uygun.

9 yorum:

  1. 3 4 3 oynasak hadi anjelinhodan belki daha verim alınabilir ama boey direk ıskarta olur. Savunması iyi hücum sıkıntılı. Ligde oynayayım takım alışsın desen zaten hücumdan bir kişi otomatik olarak eksilmiş oluyor. Ligde 3 lü savunma ile oynayacağımız rakip yok bence. Avrupada da bunu denemeden, oyuncuları görmeden, dizilişe adapte olunmadan maça çıkılması büyük risk teşkil ediyor. Zaten yerliden dolayı ligde çok çok zor bunu oynamak. Önde bu kadar kaliteli ve kalabalık hücum hattı varken icardinin ve keremin yanına bir kişi koymak demek üçlü savunma. Zaha, ziyech, mertens, tete bunlardan kim oynayacak 3/4/3 ün en ön hattında. Keremi kesip 2 kişi koyabilirsin ama icardi kerem uyumundan vazgeçmez hoca bence. Abdülkerim hem yerli hem kalitesi ile kesilmeyecek adam. Sanchez ile nelson maçına göre oynar. Zalgiris gibi hızlı forvetleri varsa sanchez oynar dengeli set hücumu oynayan takım varsa nelson oynar gibi geliyor bana. Bu transfer sezonunda şunu gördük hazır oyuncu almamışız. Gelir gelmez işte aradığımız adam takıma cuk oturdu diyemiyoruz kimse için. Bunlar hep inişli çıkışlı performans gösteren, mental olarak çoğunlukla çöküşte olan adamlar. Tamam geçen sene icardiyi toreirayı çok tuttu taraftar ve bi sinerji oluştu ama bu seneki zaha, ziyech, tete ndombele, kerem, sanchez, bakambu ve angelinhonun ivedilikle ortama ve takıma alışması gerekli. Taraftarla ve takımla hızlı şekilde bağ kurulması lazım. Bizim taraftarın da oyuncuya bakışı malum (iki hata yapan hepsi çöp, berkan beş para etmez vs) inşallah bağ oluşmadan kırılma yaşanmaz. Geçen seneki ya tutarsa transferlerinin takıma kattıkları ve aidiyetleri bu seneye sirayet eder inşallah. En azından zaha, ndombele ve ziyech kazanılmalı bir şekilde. Hatada yapsa bunların toleransı fazla olmalı. Diğerleri çok üst seviye göstermese bile bence belli bir seviyenin altına düşmezler bana kalırsa. Sakatlık vermesin Allah tek düşüncemiz kim nerde nasıl oynar olsun.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4-3'de olmaz, çünkü önünde kanat olacak. 3-5-2'de bence ıskarta olur. Tek başına kanatta, teknik taraftan zayıf kalabilir.

      Sil
  2. en iyi savunma hücumdur. fatih hoca son döneminde ş.liginde önlem adı altında maçlara 3'lü (5'li) defans dizilişiyle çıkıyordu ve istisnasız bi şekilde maçları kaybediyorduk. oyun olarak da çok kötüydük, rakip kaleye gidemiyorduk neredeyse. ama hoca'nın 3. dönemine bir de bakın. başarılı olduğumuz zamanlardı ve bir hayli ofansif bi dizilişle sahadaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz da takımın eksiklerinden kaynaklıydı. Ne zaman eksiksel, hoca 3'lüye döner.

      Sil
  3. Üçlü savunma çukuruna umarım düşmeyiz. Ne buna yetecek kadar Türk var ne de buna gerek var. İç sahada korktuk Real'e, PSG'ye oynadık ne oldu yenildik. Deplasmanda da 5'er 6'şar yedik. Çıkıp kendi bildiğimiz alıştığımız oyuna devam etmeliyiz. 3^lü savunma için ayrıca dediğin gibi pratik lazım. Ben Angel ve Boey'in de buna uygun olmadığını düşünüyorum. Boey bir kere teknik ve orta yapabilen bir bek değil. Angel'da bütün o koridoru git get yapacak fitness'da değil. Onun yerine 4-3-3 çıkıp orta sahayı daha güçlü tutarak Manu ve Bayern maçlarında bir şansımız olabilir. Böyle büyük maçlarda ilerde bir veya birkaç tehdit yoksa asla büyük takımı yenemezsin. Seni kendi sahana hapseder ne yapıp edip o golü atar. Kora kor oynamak lazım. Aynen eski zamanlarda olduğu gibi.
    4-2-3-1: Muslera - Angel - Abdülkerim - Nelson(Sanchez) - Boey - Ndombele - Torrera - Zaha - Kerem - Ziyech - İcardi veya;
    4-3-3. Muslera - Angel - Abdülkerim - Nelson (Sanchez) - Boey - torrera Kerem(Segio) - Ndombele - Zaha (Kerem) - İcardi - Ziyech (Tete)

    iç sahada 4-2-3-1 dış sahada 4-3-3 oynanabilir. Form durumuna göre, kerem,zaha, ziyech, tete, nelson, sanchez deişmeli oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lü savunmaya, önlem adı altında bakmaya karşıyım ben. Ezber ve pratik istiyor, zaman lazım. Şu an dönülecek formasyon değil bence. Ama dönülürse de şaşırmam.

      Sil
  4. Bence Bayern ve Manu maçlarında üçlü oynamalıyız. Kopenhag ve lig maçlarında dörtlü oynamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o şekilde oynarsan rakip sahaya 2 kere geçeceğin varsa 1 kere geçersin. rakip de 1 kere gelebiliyorsa 2 kere gelir

      Sil
    2. Ezberimiz yok o yönde bence. 3'lü oynarken, daha iyi savunuruz gibi bir garanti yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir