9 Kasım 2023 Perşembe

Bayern Münih 2-1 Galatasaray, bu seviyede hakemi de yenmek zorunda olmayalım


Sürekli bunu yazıyorum da, Bayern Münih deplasmanında ancak bu kadar oynarsın. 11'e bakınca kendi oyunundan ödün vermeyeceğini, böyle bir deplasmanda göstermek büyük iştir. Biraz daha kontrolü elde tutup, denk bir mücadele verildi. Elbette pozisyon vereceksin, elbette Muslera'nın devleşmesi gereken bir maç olacak. Bayern Münih'i devirmek kolay değil. İhtimal üretmek için en az 2 gol atman lazım ve son o imkanı yakaladın. Bitirememek maalesef bu sezonun en büyük hadisesi.

Bitirememe kaynaklı şu an grupta en az 10 puanda değilsin. 4 değil de, 10 puanla son 2 maça rahatlıkla çıkabilirdin. Üretiyor bu takım, pozisyona giriyor. Bayern Münih'in ufak zaaflarını en iyi şekilde işledin. Haldır haldır bir ön alan baskısı yapmayıp, presin zamanlamasını iyi ayarladın. Orta sahada fizik olarak ayaktaydın, mücadeleden ödün vermedin. 80. dakikada golü yiyene kadar da, Bayern Münih bu maçı kazandı havası yakalatmadın.

Bu takım böyle. Bir yerde çıkar ve skoru alır. Tüm maç aynı odakla oynamak zorundasın. Duran topta vurdurmayacaksın. Nelsson o hatayı yapmayacak ya da. 2-0 sonrası bu sefer kırılmamak, mücadeleye devam edebilmek ilk maçtan alınan ders. 2-1 sonrası da bir umut dedin, baskı kurmaya çalıştın. Bayern Münih yükünü atmak güzel de, şu 2 maçtan 1 puan dahi alamamak üzüyor. 5-0 yenilip, futbol olarak ezilsen dersin ki "rakip çok üstün". Üstün olmasına üstün de, son 2 maçta çok doğru ve iyi futbol oynadın.

Hakem de kırıp atıyor seni. Barış Alper Yılmaz, Davies'i attırıyordu, 2. sarıyı vermedi. Rakip ceza sahasının hemen önünde, Abdülkerim Bardakcı pres ile tertemiz aldı topu ama faul çaldı. Kırıyor seni bu tip hatalar. Bayern Münih yine lider olur, hakem niye zorluyor. 80. dakikada attığın golün ofsayt görüntüsü hala gelmedi. Bayern Münih ile mücadele etmeye çalışırken, hakemi de yenmeye çalışmak olmuyor.

Hocanın en büyük hatası, Abdülkerim Bardakcı'yı beke çekip, Nelsson'u stopere almak. Tüm savunma dengesi böyle bozuldu ve 2 gol geldi. Barış Alper Yılmaz, Oliveira, Bakambu ve Tete hamlelerinin zamanı iyiydi yoksa. Tam da 0-0 hamleleri. Bu oyuncu grubu ile skor olarak geriye düşünce, ön alanda top tutman imkansız, çünkü kaliteyi aşağı çektin. Kerem Aktürkoğlu'nun da bu maçta 90 dakika sahada kalmaması gerekiyordu.

Ziyech için kötü görüntü deriz, varlığı ise tehdittir. Davies, ilk maçta olduğu kadar rahat değildi. Zaha sürüklemeye çalıştı, Icardi de pozisyonlara sokuldu. Kerem Aktürkoğlu orada aksayınca, hücumda -1 gibisin. Güzel olan Angelino'yu kazanmak, müthiş bir maç çıkardı. Boey ile birlikte beklerden net hücum katkısı alındı. Orta sahada da başa baş mücadele edince, 80. dakikaya kadar dengeli bir maç izledik. Bayern Münih karşısında 2 maçta da oynanan oyun olabilecek en iyisi. Tek sıkıntı bitiricilik. Okan Hoca büyümeye devam ediyor ve son 2 maçta şansımız bir hayli yüksek.

60 yorum:

  1. icardi sakat ve mecali yok, ziyech daha tam hazır değil, zaha hep kayıplarda, tete etkisiz, mertens piyasada yok, kerem her maç rezalet vs. bi barış alper işini yapıyor. peki ön taraftaki bütün oyuncular bu kadar kötüyken bu takim avrupa'nin en iyi 3 takımından birine karşı iki maçta da nasıl üstünlük kuruyor diye soruyor insan. cevabı da şu : mükemmel bi teknik direktöre sahibiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca işini iyi yapıyor ve CL'de mücadeleden asla ödün vermeyip, kendi oyununu oynuyor. Saygı duymak lazım.

      Sil
  2. okan hocam çok iyisin güzelsin de niye hep aynı hataları yapıyorsun ? kendi emeğine de yazık ediyorsun. nelsonn'un girmesiyle yine yanlış savunma 4'lüsüne döndük. bu yanlışı bu sezon 3-4 kez yaptık. diğer hatası da kerem aktürkoğlu'na yine katlandı. şu kerem'in kesik yememesi inanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma dengesini bozması artık bile bile lades. Başarısız hamle ama ısrar ediyor.

      Sil
    2. Nelson triplenmesin hamlesiydi bu başka izahı yok. Kazımcan kenarda dururken aynı hataya düşülmez karşında Rizespor yok. Münih’le oynuyorsun. Savunmanın dengesi allak bullak oldu bunu Nelsona bağlıyorum. Keza Kaan Ayhan-Sanchez stoperleri olsa Abdülkerim sol bekte sırıtmıyor.

      Sil
    3. Kenarda sol bekin varsa o oynar. Stoper tandemi öyle risk alabileceğin bir yer değil.

      Sil
  3. şu 4 maçta kaçırdıklarımızı atsak 12 puanda olabilirdik. gerçekten şaka gibi. üzülüyor insan. kötü oynasak kaybetsek bu kadar koymaz. ama bu gurur veren mağlubiyetler daha kötü geliyor. yine de başta okan buruk ve ekibi olmak üzere herkesin emeğine sağlık. bu şanssızlığı kıracağız umarım ve gruptan çıkacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5-0 yenilsen 2 Bayern maçını, bu kadar üzülmezsin. Beni kızdıran ve yıkan da bu. Neyse, Bayern yükünü sırtımızdan attık. Önümüz açık.

      Sil
    2. Daha Kopenhag maçı var ve Bayern maçından daha zor geçecek.

      Sil
  4. Sinirden kansere yakalanırsam sebebi Kerem Aktürkoğlu'dur. Bi oyuncunun her maç bu kadar kötü oynamaya hakkı olamaz. Ona bu hak verilemez. Okan Hoca'nın yanlışlarından biri Kerem'i üvey evladı gibi görmesi. Sezon başından istisnasız her maç rezil gibi sahada dolaşıyor ve çoğunlukla da 90 dk sahada kalıyor. Şaka gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta 90 dakika sahada kalmaması lazımdı. 45'de oyundan alınır diye düşündüm. Ziyech'i forvetin arkasına yazıp, Barış Alper'i sağ kanada yazmak lazımdı 45'de.

      Sil
    2. Muhtemelen Icardi sakatlanmasa Kerem'i çıkaracaktı. Icardi'ye değişiklik harcanınca Kerem oyunda kaldı.

      Sil
    3. İcardi sakatlığı ile Kerem'in sahada kalmasının hiçbir alakası yok. İcardi 69'da sakatlandı ve çıktı. Bakambu ise 79'da girdi Zaha'nın yerine.

      Sil
    4. Bence de yok. Angelino'nun sakatlığı asıl dengeyi bozan. Ama Icardi sahada tam olarak kalabilse, belki o hamle Mertens olurdu.

      Sil
  5. Hoca değişiklikleri yaptığı an aha dedim maçı verdik. Abdulkerim i sol beke çekmek sana belki bir maç avantaj sağlar ama ana planın olamaz olmamalı da. Nelson artık bu seviyelerin stoperi değil belli oldu. İlla oyuna alacaksan 3 lu stopere dön. Zaha hiç bir şey vermedi keza ziyech öyle. Kerem bu kadar top kaybıyla oynamaya devam edemez. İcardi sakatlığı geçene kadar dinlensin oynamak zorunda değil illa sahada kalmak istiyor diye sürekli 11 yazamazsin. Bitirememek sorunu mental bir prob haline geldi sorunu da mental olarak çözmek lazım. Hem fiziksel hem mental olarak yorgun oyuncuları dinlendirsin hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda artı sağlamadığı gibi, savunmayı da düşürüyor. Stoper tandemini bozmak çok riskli.

      Sil
  6. içeride manu'yu oyun olarak ezer geçeriz ama bu beceriksizler o topu kalenin içine sokamayacağı için kaybederiz. bayern de kopenhag'ı yener. son maçlarda da bayern yine manu'yu yener ve 18 puanla çıkar, manu 6 puanda kalır. biz ise kopenhag'ı deplasmanda bi şekilde yenip (12-13 sezonu braga deplasmanı gibi) 7 puan ile gruptan çıkarız. şu yorumumu not alın :) en olası senaryo bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanırız bence, buna inanıyorum. O maçın havası mutlaka farklı olacak.

      Sil
  7. ne olursa olsun icardi, zaha, ziyech bunlardan en biri tek bacakla da olsa sahada kalmalı. son dakikalarda kerem, tete, barış, bakambu ile skor lehimize ya da aleyhimize farketmeden bu dörtlü ile munih'e karşı mümkün değil olmaz. türkiye kupasında şu dörtlü sahada olur. ziyech yerine kerem ya da zaha çıkmalıydı. hadi icardi sakatlandı ama sonrasında o o son değişiklikde "e kerem bu sefer çıkar artık o kadar da değil " dedim ama yanılmışım. kerem yine sahada kaldı ve zaha çıktı ve ön dörtlü ztk seviyesine dönüştü. okan hocam şu kerem sevdasından bi vazgeçse her şey çok daha güzel olacak. kenarda daha barış, tete, mertens var. bare kötü de oynayacak olsalar biraz da onlar kötü oynasın. çok sevdiğim keremden artık nefret seviyesine geldim nerdeyse. burada onu ısrarla sahada tutan okan hocanin da payı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmalı da, yürüyecek halleri kalmamıştı. Özellikle de Zaha. Doğal değişikliklerdi. Hücumda o hamleler niye geldi demem, zamanlaması da iyiydi çünkü.

      Sil
  8. (Emre)
    Hocaya ve takima tebrikler. Iki macta da galibiyeti kacirdik diyebilriz.
    Yorumuna katiliyorum , Nelsson girmemeliydi. Hatta ben Tete'nin de etkili oldgunu dusunmuyorum. Mertens girse daha iyi olurdu. Veya Kerem Demirbay. Demirbay'i 10 numara da gørmek isterdim 70' sonrasi.

    Biz gruplardan cikarsak veya Avrupa liginde devam edilirse yeni transfer yapmak yerine Dubois ve Berkan'i geri cagirmayi dusunumeli hoca ve yønetim. Oyuna sonradan dahil olup etkili olabilecek iki isim. 0-0 korunurdu bu ikiliyle. Hatta baskimiz devam ederdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete bu maçta etkili olmadı ama sağ kanada da hamle yaparken onu oyuna alırsın. Barış Alper Yılmaz'ı önce forvete, sonra sola atacaktık çünkü.

      Sil
  9. yani kazimcan'ın 15 dakika oynamasını değil de boey hariç bütün defansı değiştirmeyi tercih ediyoruz. yani kazim'in 15 dakika oynayacak hatta idare edecek potansiyeli yoksa kapının önüne koyalım gönderelim gitsin. ( ki bence kazımcan'ın bu potansiyeli fazlasıyla da var ). yani olacak iş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu net bir şekilde kazimcan a güvenmiyorum mesajıdır. Oyuncuyu küstürmektir. Ayrıca oynatmadigin oyuncuyu nasıl geliştireceksin? Abdulkerim fi tarihinde 3 5 maç sol bek oynadı diye potansiyel sahibi genç bir sol beki kaybetmek? Kâr zarar hesabı yaptığında hangisi daha doğru? Hoca bu hatalı hareketleri takıntı haline getiriyor, ders alıyor falan deniyor ama ders almadığı açık bir şekilde ortada işte. Doğru şeyler yapıp tüm o doğruları böyle takıntilarla bir anda yanlışa dönüştürmek normal bir davranış değil. Madem savunma güvenliğini arttirayim diye Nelson u alıyorsun savunmayı üçle o zaman. Abdulkerim i sol bek yapmak ne zaman ne kazandırdı ne fayda gördün ki sürekli bunu yapıyor hoca? Ayrıca oyundan ödün vermemek bir meziyet değil ki sürekli bu övme çabası da nedir? Kasımpaşa ya da Bayern e de aynı taktikle oynanmaz. Oyunu okuyabilen taktik esnekliği olan bir teknik direktör benim oyunum bu Samsunspor a da Kopenhag anda Gaziantep ende Bayern e de aynı oyunu oynarım demez, dememeli de zaten. Okan hoca potansiyeli olan bir hoca ama böyle takıntilarla belli bir çıtayı aşamazsiniz.

      Sil
    2. Ne alakası var? Kazımcan Karataş'ı ilk Bayern Münih maçında 11 oynatmadı mı hoca? Bu maçta oyuna almaması hata da, niye güvenmiyorum mesajı versin. Çok mantıksız.

      Sil
    3. Abdulkerim i beke çekmesi mi mantıklı?

      Sil
    4. Güvenmiyorum mesajı verdin demesi mantıksız. Yanlış karar vermiş olabilir.

      Sil
  10. maçın başında ziyech'in ceza sahası dışından bi şutu vardı, savunmaya çarpmıştı. o pozisyonda kerem panik yapmasa ya da iyi bi pas verse %100lük bi gol pozisyonu bulacaktık. orada 2'ye 1 hatta 3'e1 yakalamıştık rakibi. işte o pozisyon kerem'in neden bu seviyelerde oynamaması gerektiğini bizlere tekrar gösterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu öğrenecek o pozisyonda oynamayı. Bu süre de gerekirse acı verecek ama öğrenecek.

      Sil
    2. panik yapmasının, elinin ayağına karışmasının, kötü karar vermesinin oynadığı pozisyonla bi alakası yok

      Sil
    3. Kerem in oynamayı öğreneceği maçlar mı bu maçlar? Koy Samsunspor Rize Antep vs maçına öğrensin. Bayern karşısına öğrenmek için orada oynatilmaz ki zaten orada da oynamayamaz. Şampiyonlar liginde en hazır halinle çıkmak zorundasın. Sonra vay bitiremedik vay nefesimiz yetmedi vay top kaybı diye hayiflanir dururuz. Yanlışı savunmak doğru değil. Minimum hatayla oynamak zorundasin bu organizasyonda, hem hocası hem oyuncusu ile. Denenip verim alamadığın, yanlış olduğu bariz hataları süper ligde tolere edersin de burada cezayı hemen keserler.

      Sil
    4. Oynamayı öğreneceği ve tecrübe kazanacağı maçlar bu maçlar. Bu seviyelerde tutunmak için öğrenecek. Oynar, oynamaya da devam edecektir. Yanlışı savunmak değil bu, doğruyu, mantıklı olanı savunmak.

      Sil
  11. yeni transferlerden sanhcez hariç hiç kimseden verim alamamıza rağmen böyle taş gibi bi takım ortaya çıkarttığı için okan hocaya minnettar olmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verim almıyoruz diyemem. Zaha yeri geldi maçları aldı ama istediğimiz süreklilik bu değil elbette.

      Sil
  12. bi çift laf da zaha'ya olacak. 1 maç var 5 maç yok. insan bekliyor ki topu al, bire bir oyna, rakip beki zorla filan ama hiç ya hiç. zamanında amrabat'ın yaptıklarını istiyoruz şu an ama yok. amrabat r.madrid'in, man.united'ın, schalke'nin beklerini sahadan siliyordu ama maalesef zaha o amrabat kadar bile olamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern maçlarında hücumda istenileni veremedi aslında, öncesinde var bu adam.

      Sil
  13. Ndombele ya süre alsın yada kulübede yer işgal etmesin. Adamı dünya turuna çıkartmışız sadece gezmeye geliyor. Aptal herif şu kurgu şu takım deli gibi seni arıyor. Biraz kafası olsa sahada olmak İçin herşeyini verir ama bu herif kafada jübile yapmış gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele dev bir hayal kırıklığı, o doğru. Şu maçta süre alamayacak haldeysen, konuşacak bir şey kalmıyor geriye.

      Sil
    2. Adam hiç bir şey yapmadan yiyor içiyor geziyor. Ndombele ye bu kadar para vermeye gerek yoktu. Onun yaptığı her şeyin daha fazlasını bende üçte biri parasına yapardım. Beklenti olmamasına rağmen niye hala kadroya yazılıyor gerçekten anlatmak zor.

      Sil
    3. Yoktu da, son gün o işe mecbur girdin. Ya tutarsa demek zorundaydın, başka opsiyon kalmamıştı.

      Sil
  14. Okan hoca şu Manchester takımının hocası olsa kupaya uzanır. En azından uğurunda mücadele eder. Adam bizim kısıtlı kadro ile neler yapıyor. Sınırsız para ve üst düzey 25 oyuncu ile neler yapar neler. M. United tam bir hoca kurbanı olmuyor. Olmayacak da. Bu gün maçı nasıl verdiler anlamak çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro kısıtlı değil de, yazın limit kaynaklı zor hareket edildi. Bu da transferde belki hayal edileni gerçekleştirmedi.

      Sil
  15. hücum hattının bu formsuzluğu artık can sıkmaya başladı. her maç bu kadar da beceriksizlik olmaz diyoruz ama oluyor. yeter artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiricilik konusu gerçekten de çözüme kavuşmalı.

      Sil
  16. Kerem Aktürkoğlu takımın açık ara en zayıf halkası. Kendi mevkisi sol tarafa geçmedikçe de öyle kalacak. Onun yerine iyi bi 10 numaramız olsaydı şu anda Bayern Münih'in önünde liderdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kaysa da bu sefer Zaha'nın verdiği fizik katkısını veremeyecek bu seviyede.

      Sil
  17. Abi sanki bu maçta çok daha ekonomik oynadık. Ön alan baskısını sadece Bayern kendi 2. bölgesinde pas yaparken uyguladık. O yüzden Hatay maçında pek yorgunluk hissetmeyiz sanki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 dakikaya yaydık oyunu, daha doğru oynadık bence de. İlk maçtaki kontrolsüz hücum hali yoktu.

      Sil
  18. Transfer büyük maçları kazandırmak için yaparsın. Kasımpaşa maçını lazandirsin diye değil. Böyle maçlarda yoklari oynayacak adamlara bu kadar para vermeye gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru. ligde kerem aktürkoğlu da maç alıyor. dünya yıldızlarımız (!) avrupa'da ne zaman devreye girecek acaba ?

      Sil
    2. Zaha, Manchester United maçı devredeydi. Kopenhag maçında ateşi de o yaktı hatta. Bayern maçlarında yoktu, o doğru.

      Sil
    3. Belirli bir istikrar gerekiyor artık. 2 maç var 1 maç yoklari oynamak bu kariyerde bir futbolcu için normal değil.

      Sil
    4. İstikrar gelir. Uyum kazanacak, kolay değil. Bambaşka bir yer burası.

      Sil
  19. Nelson un neden oynatilmadigini ve oynatilmamasi gerektiğini dün akşam ki maçta gördük sanırım. Ocak ayında kendisi ile yolların ayrılması en doğru karar olacak. Neden oynatilmiyorum diye sorar ve huzursuzluk çıkarmaya devam ederse kendisine bu maçta oynadığı sürelerin görüntüsü izletilsin eğer biraz akıllı bir futbolcu ise anlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uymuyor oyunu sana, ağır kalıyor. Konsantrasyonunu dahi yitirmiş.

      Sil
  20. İkinci golü çok bedava yedik o gol yenmemis olsa bir puanı çok rahat koparırdık. Abdülkerim'i sol beke çekmek alışkanlığından vazgeçmeli artık Okan Hoca. Bu Abdülkerim kaynaklı değil Nelsson kaynaklı olarak bize zarar veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-0 olsa da maç kırılmamak değerliydi diyelim. İlk maçta 2. kez geriye düştüğümüzde kırılmıştık.

      Sil
  21. Müthiş mücadele ama karşındaki dünyanın en iyi takımlarından birisi. Hala Okan Hoca 'ya sallayanlar var. Bu gruptan çıkacağız inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, Avrupa'da müthiş iş çıkarıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir