9 Kasım 2023 Perşembe

Benim çocukluğum bu felsefe ile geçti


Benim çocukluğum bu felsefe ile geçti. Bu felsefeyi aşılayan da Fatih Hoca'dır. Rakip kim olursa olsun, bu takım kendi oyunundan ödün vermez. Kazanır, kaybeder ayrı da, asla geri adım atmaz. Rakibe önlem adı altında sisteminden vazgeçmez. "Makas" muhabbeti üzerinden Fatih Hoca'yı eleştirmem bundandı, bize öğrettiği ve izlettiği bu değildi çünkü. Elbette makas açık, rakibin gücü, maliyeti bambaşka seviyede. Ama iyi bir sistem, oyun düzeni ve bu oyuna da inanmış takımla birlikte elinden geleni yaparsın.

Okan Hoca da bunu yapıyor işte. Galatasaray'a geldiği günden bu yana vazgeçmedi. Şampiyonlar Ligi'ne çıkarken acaba 3'lü orta saha dener mi, 3'lü savunma gibi düşüncelere kapılır mı diye bekledim. Düşünmedi bile, oyunundan hiç geri adım atmadı. Rakibe önlem adı altında, ilk 11'de kritik değişiklikler yapmadı. Kasımpaşa'ya hangi 11 çıktıysa, Bayern Münih karşısında da benzeri vardı. O takımın da böyle bir deplasmanda kora kor oynadığını gördük.

Bayern Münih'i 2 maçta da olabildiğince sıkıştırdık ve Avrupa'nın en iyilerinin dahi bunu başarması büyük olaydır. Bunu biz başardık. Üzüntüm şu 2 maçtan 0 puanla çıkmak. En az 4 puanla çıkabilirdik ve şu an Şampiyonlar Ligi grubunda 10 puandan söz ediyorduk. Sağlık olsun diyelim. 4 yeriz, 5 yeriz diyenlere inat, olabilecek en iyi mücadeleyi verdik ve bence kaybetmeyi hak etmedik. Bayern Münih yükünü sırtımızdan atarken alnımız açık ve hedef dahilinde ilerliyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde babalar gibi ilerliyoruz. Lige zaten bakmıyorum, orada kazanmak mühim. Tempo ve güçlü futbolu olması gereken maçlarda oynuyoruz. Bu sayede de ekonomik olarak ilerleniyor. Ligde böyle oynuyoruz diyerek, Avrupa maçları öncesi enseyi karartanlar var, karartmasınlar. Bunu da kaç kez kanıtladık ama hala aynı moda giriliyor. Bayern Münih karşısında gösterilen iyi futbol ve üstün mücadeleden ben razıyım. 2 maçı da çok rahat şekilde ve farkla kaybetsen dahi önüne bakacakken, kaçan puanlar içimizi acıtıyor.

17 yorum:

  1. ne olursa olsun..ama ikinci ama üçüncü avrupaya devam etmeliyiz..bu kadro hak ediyor.diğerleri gibi avrupaya devam etmek bize ligde köstek değil destek olur..bu ülkede sadece bizim takım avrupadan elenince tüm havasını kaybediyor..buna izin vermemeliyiz.son iki maçta bize iyi futbol değil sonuç gerekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam edeceğiz de. Oyunumuz kaliteli, bence güçlü de.

      Sil
  2. Bayern Münih'e karşı bunu yapabiliyorsak artık hiçbir Avrupa takımından çekinmeyiz. Kaybetsek de özgüven kazanmak açısından çok önemliydi bu iki maç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makas açık da, çok ağır bir handikap olmadığını izliyoruz.

      Sil
  3. şu münihin bize attığı ilk golü,fener atsaydı ve yan hakemin bayrak kaldırdığı bariz ofsayt olan gol,varda görüntülenmeden hakem tarafından sayılsaydı ve maçın hakemi de mete kalkavan olsaydı..neler olurdu acaba

    YanıtlaSil
  4. yarı otomatik ofsayt teknolojisi niye gösterilmedi, olacak şey değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern'in attığı golde büyük skandal var.

      Sil
  5. yalnız son kopenhag maçı çok kritik. onlarda iyi takım. ve sadece tek o maç ile mağlubiyet gelirse gruptan çıkma şansımız yok. gruptaki diğer tüm maçlardan bağımsız hem de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette iyi takım, çok zor deplasman. Ama kalite olarak daha yukarıda olduğumuzu düşünüyorum.

      Sil
    2. M.United dan da kalite olarak üstte olduğumuzu düşünüyorum ben şahsen. Kalede stoperde forvette kanatlarda üstünüz. Abartısız söylüyorum. Şişirilmiş balonlarla dolu bir kadro. O takımdan Galatasaray’da oynasın diyebileceğim tek nokta ortasahalarından olur.

      Sil
    3. Futbol olarak daha üstün ve avantajlı olduğumuz kesin.

      Sil
  6. Bir yazi da Bakambu'ya ayirman lazim diye dusunuyorum, bence devre arasinda yedek golcü lazim degil Bakambu gecen sene Yunanistan Ligi'nin gol krali ilk geldiginde de cok iyi oynuyordu sadece bitiremedi, süre alirsa onu da yapacaktir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım zaten o konuda bir yazı, yeni yayına girdi. Katılıyorum yorumuna.

      Sil
  7. Okan Hoca büyük kazanç bizim için. Bu felsefe bizi başarıya ulaştıracak inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, konuşulandan da daha büyük hoca bence.

      Sil
    2. Ben şahsen Gökhan Zan dediği gibi boğulacaksak okyanusta boğulalım. Bizim yerimiz orası. Bu sebeple Uefa bir hedef değil benim için. En azından şimdilik. Sen ortasahada kısıtlı bir kadroya sahipsin Münih ile kafa kafaya çarpışıyorsun. Velev ki ortasaha Vecino idi dün gece. Topu servis edecek ve merkezi kitleyecek bir oyuncu. Yinede elindekiyle en iyisini oynadın. Buna rağmen biz Münih te hakem yüzünden yenildik. Takım %100 bile değil. Gruplardan çıktığımız takdirde 1 2 iyi hamle ve oturmuş kadro ile çok rahat çeyrek final göreceğimize inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir