1 Kasım 2023 Çarşamba

Erencan Yardımcı'nın Galatasaray'a dönüş ihtimalini konuşuyoruz


Erencan Yardımcı'yı da bir nevi "kiralık" futbolcumuz gibi görelim. Eyüpspor'un bonservisli futbolcusu olsa da, Alanyaspor ve Pendikspor ile Süper Lig tecrübesini alıyor. Yer yer ciddi süreler alıp, potansiyelini de gösteriyor. Şu an Ümit Milli Takım'ın önemli potansiyellerinden biri. Günümüz kuruna vurunca, 200 bin avro gibi bir bedele geri alabiliyoruz. Onun da süresi bu sezon sonu doluyordu diye aklımda. Erencan Yardımcı bu gelişimine devam ederse, o opsiyon da mutlaka kullanılır. Yerli kıtlığı ayrı, forvet için böyle bir ihtimal oluşturabilmek apayrı. Fiziğine oranla oldukça hızlı, ön alanda çalışkan, belli bir oyun aklıyla oynayan forvet. Fenerbahçe maçında ofsayt diye iptal edilen golüne bakın. Müthiş bir savuna arkasına koşu ve bitiricilik. Bunu da geliştiriyor. Fiziğine göre hızı ve hareketliliği bence en önemli özelliği. Yaşı da henüz 21 ve senin altyapından yetişme. Bu da kadro bildirimleri adına büyük avantaj. Geçen sezon da 20 maça çıkıp, 8 gol atmıştı. Yer yer sağ kanatta da kullanıldığını ekleyelim. Bu da hızı ve oyun aklı kaynaklı. Topla kat da edebiliyor. Fatih Hoca onu A takıma yükselttiğinde de potansiyel gösteriyordu ama devamı gelmedi. Ne zaman ki Alanyaspor'a kiralandı, o zaman parıltısını gösterdi. Her sezon da üzerine koymaya devam etti ve bugün Galatasaray'a dönüş ihtimalini konuşuyoruz. Yerli bulmak mesele, altyapından çıkmış ve forvet olan bir ismi bulabilmek büyük fırsat.

4 yorum:

  1. Altyapıdan birçok oyuncu bu şekilde tekrar satın alma opsiyonu ile oynayabilecekleri takımlara verilmeli.Uzun süre oynamayan ve hersene farklı takımlarda kiralik oynayan oyuncular kaybolup gidiyor.Erencan büyük potansiyel. Değerlendirmemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru hareket bu. Geri satın alma opsiyonlu kiralık. Bayern, Dortmund, Barcelona ve Real Madrid gibi devler de bu yönteme sıklıkla başvuruyor. Koray Gunter ve Jose Rodriguez'i bu şekilde satın almıştık.

      Sil
  2. Halil'le Bakambu'yla uğraşacağımıza Erencan İcardi'yi yedeklesin işte. Yaşına göre çok da özgüvenli oynuyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir