11 Kasım 2023 Cumartesi

Goal'e göre Şampiyonlar Ligi favorileri sıralamasında 16. olarak gösteriliyoruz


Goal'e göre Şampiyonlar Ligi favorileri sıralamasında 16. olarak gösteriliyoruz. Şu an hedef ilk 16, beklenti de bu yönde. Manchhester United karşısına favori çıkmak büyük olaydır. Kopenhag deplasmanında da bu durum değişmeyecek. Ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en çok net gol pozisyonu yakalayan 3. takımız. Gelin görün ki sadece 4 puanımız var ama şu an en az 10 puan sahibi olabilirdik. Bayern Münih maçı sonrası Müller'in açıklamalarına bakınca da, ne denli saygı uyandırdığımızı görüyoruz. Pres gücümüzün altı ısrarla çiziliyor. Galatasaray'ın güçlü oyununun en temel parçası bu. Geçen sezon da böyleydi. Pres gücü çok yüksekti ve şampiyonluğa bu şekilde ulaşıldı. Geçen sezon bu pres oyununa Icardi'yi, Mertens'i ikna etmek büyük olaydı diyorduk. Bu sezon da Zaha gibi isimlere bu oyunu oynatmak büyük olay. Ligde ekonomik hareket edilince çok konuşulmuyor da, Şampiyonlar Ligi'nde vitrindeyiz işte. Pres gücü geçen sezonun da üzerinde ve güçlü bir oyun var. Bu enerjiyle birlikte de Şampiyonlar Ligi'nin en çok gol pozisyonuna giren 3. takımı oluyorsun. Tek sezonluk hadise değil, yıllar geçtikçe gelişim devam edecek ve bir gün o hayal edilen noktaya ulaşılacak. Tamamen plan üstünden yürüyoruz. Transfer durumu tartışılsa da, şartlar dahilinde en iyisi yapılmaya çalışılıyor. Galatasaray'ın yeniden Avrupa kimliğini hatırlaması noktasında herkes mutludur. Bunu da zirve noktasında yapıp, yeniden o saygıyı uyandırıyoruz. İmza Okan Hoca'nın. Bir ara da hocanın gelişimini, ileride gelebileceği noktayı konuşalım. Gelişim devam ettikçe, Okan Hoca'yı da potansiyelli futbolcular misali "transfer" noktasında konuşacak gibiyiz. En yüksek seviyelerde talibi bol olacak.

14 yorum:

  1. En çok gol pozisyonuna giren ama atamayan demek istedin sanırım. Tabii ki bunda hocanın bir hatası yok sorun oyuncuların bitiremiyor olması. Sonuçta hocanın sistemi çalışıyor ve pozisyon üretiliyor ama oyuncuların biraz daha dikkat etmesi gerekiyor burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, bildiğin en çok gol pozisyonuna giren. Hocalık bir durum yok gerçekten de. Icardi dahi şu an aynı sıkıntıyı yaşıyor. Geçen sezon bu durum yoktu. Olur bazen böyle.

      Sil
  2. abi bazen olur böyle dediğin şey 3 aydır aralıksız devam ediyor. ve bu gol kaçırma problemi sadece birkaç maç daha devam ederse liderliği hakettiğimiz grupta 4. olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. Olmayız, mutlaka aşılacak. Icardi durumu biraz iğne ile oynaması ile alakalı. Bir yerde gol patlaması olur, devamı gelir.

      Sil
    2. icardi'nin durumunun iğne ile alakası yok. sezon başı da çok kaçırıyordu. boş kaleye topu dışarı vurmak iğne ile açıklanamaz. oyuncuların olayın ciddiyetinin farkında değil heralde. bu takim, bu yapılanma mutlaka avrupa'da devam etmeli

      Sil
    3. Geçen sezona göre pozisyona girme sıklığı da arttı tabi. Yine de atıyordu, gol sayısı müthiş noktada. Olur bazen böyle dönemler.

      Sil
  3. Devre arası yapılacak 2 transfere bakar şampiyonlar ligi yarı finali bile görülebilir. Daha ötesi de neden olmasın dedirtir. Kadro harika üst düzey oyuncularla kurulu bir kadro. Ortasahada 6-8 oynayacak ama topu da taşıyabilecek bir oyuncu lazım. Kerem tek başına canı çıkıyor. Herif nereye koşacağını şaşırıyor bazen. Bir oyuncuya bu denli sorumluluk da sıkıntı. Abdülkerim ceza sahası içinde presle katıldığında neler olduğunu gördük. Torreira ceza alanı içine koştuğu vakit neler yapabildiğini gördük. İşte bize bu 6-8 lazım. Dripling yapabilen bir ortasaha hocanın istediği buydu. Oliviera ile artık takımın işi yok. O oyunu oynatmıyoruz ki takıma. Oliveira da ihtiyaç Münih maçında girdi pekala işini de muazzam şekilde yaptı. Rotasyonda topu ayağında tutmak, topun kıymetini bilmek istediğin anda Oliveira müthiş tercih. Ama Galatasaray artık topla işi yok. Oynadığımız oyun hocanın kendi sistemi. İstatistiklerde bu kadar top kaybedip bu kadar az gol yiyen takım var mı buyurun araştırın. Aynı istatistikler ceza sahası içine topu bu kadar sokan takım var mı hepsi ortada. Oyun da takımda muazzam sadece 2 transfer ister takım. Sol bek ortasaha. Ndombele olacaksa ortasaha ihtiyacımız da yok. Söylediğim tarzın tam karşılığı bu adam komple bir ortasaha top ile meziyetiyle nam salmış fiziğini iyi kullanan oyun aklı da yüksek bir oyuncu. Dripling özelliğinden bahsetmiyorum bile. Bu sebeple içimizden kazanımlara da gidilebilir. Angelino dan umudu kestiğimiz anda adam bir anda ben buyum dedi kabuğunu kırdı devam eder inşallah. Ndombele de o kabuğu kırarsa bu topraklar ondan iyisini de görmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte Angelino ufak bir ışık yaktı da, Ndombele hiç oralı değil gibi. Bu da eli ister istemez zayıflatıyor. Ocak transferinin en önemli gündemi orta saha transferi olacaktır.

      Sil
    2. Kac mactir ayni oyunu oynuyoruz. Artik gormemiz lazim. Tarif ettigin 8 torreira. Bizim kosan, ceza sahasina giren, pres yapan 8imiz var.
      Bize oliveira kalitesinde pas dagitabilecek, arkadan oyunu kuracak, fizikli, savunma onunde sert bir 6 numaraya ihtitacimiz var.
      Torreira 8 artik. Lazim olan 6. 8 numaramiz var, var, var.

      Sil
    3. 6-8 de olur, bunları yapacak ve dripling özelliği olan bir 8 de.

      Sil
  4. Her sene üstüne koyarak ilerliyoruz. Seneye iyi bir sol bek, hazır ve iyi bir ortasaha ve mertensin yerine takıma uygun profilde bir 10 numara ile gerçekten daha iyi oluruz. Nelson satılsa yerine birisini almak yerine emini 3.stoper yapmalıyız. Hatta zaniola satılmazsa tam takım oyununa uygun birisi bu sene için çok iyi olur. O zaman tete elden çıkarılır iyi bir teklif olursa yada ziyech 10 numarada devam eder. Kısacası seneye takım çok daha iyi olacak şampiyonlar ligi yrı finali önğmüzdeki 2-3 sezon içine gelecek, bakın avrupa ligi kupsı demiyorum çünkü artık gruplardan çıkacağız çnümüzdeki yıllarda görünen köy kılavuz istemez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu geçen sezon sonu da söylüyorduk, aynı eksikleri :)

      Sil
  5. 4. Torba takımı olarak 16. Sırada gösterilmek güzel bir başarı. Oyun olarak ilk ona bile gireriz belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gireriz. Ofansif rakamlar bunu gösteriyor hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir