11 Kasım 2023 Cumartesi

Hatayspor 2-1 Galatasaray, cezayı kestiler


Bayern Münih deplasmanı sonrası, Hatayspor deplasmanının zorlu geçeceği belliydi. Yine de dağılmaya müsait, hatta çözülmeye başlamış bir takıma kaybettin. Bu deplasmana çıkarken, belli oranda rotasyon yapabilirdin. Zaha ve Ziyech gibi isimler üzerinde ısrar edilmesini anlıyorum da, Icardi ve Kerem Aktürkoğlu ile bu maça çıkmamalıydın. Icardi, her geçen hafta daha da düşüyor ve bu da doğal. Kerem Aktürkoğlu'nda da farklı bir sıkıntı var sanırım, en iyi yaptığı işlerden biri olan "bitirebilmekten" çok uzaklarda.

Kötü oynarken, pozisyonların var yine. 1-0 geriye düşene kadar ya da 1-1 sonrası. Öne geçeceğin imkanları yakalayıp, ısrarla bitiremiyorsun. Bir noktada ligde de kaybedeceğin belliydi. Kerem Aktürkoğlu kaçırıyor, Icardi'nin fizik olarak durumu felaket. Ziyech'i eleştiririz mesela, araya bıraktığı ve asist olacak birçok an var. Icardi iyi durumda olmazsa, Ziyech nasıl tabela yapacak? Zaha yine golü rakibin hatasıyla da olsa attı ama o da sürükleyemedi. Nedeni ise uyumsuzluk.

Arkasında oynayan Kazımcan Karataş felaket halde çünkü. Opsiyon kaynaklı Angelino'yu da alamadın oyuna. Rekor sayıda orta kestin ama 1 tanesi bile etkili olmadı. Bu maçta Angelino olmayacaksa hangi maçta olacak değil mi. 2-1 geriye düştükten sonraki görüntüyü ise konuşamıyorum bile. Tam anlamıyla kaos. Sürekli oyuncu değişti, birilerinin pozisyonu durmadan kaydı. Plan dahilinde değil, panik dahilinde hamlelerdi. Gün sonunda ise, orta saha boşaltıp da forvet sayısını arttırmanın bir işe yaramadığını tekrar gördük.

Icardi fizik olarak bitmiş halde, tüm maç sahada. Sen de tüm topları ona şişiriyorsun. Nasıl alacak o topları? 2-1 geriye düştükten sonra bu kadar panik olmamalısın. Daha önce birçok kez geriye döndün, yine dönerdin. Hatayspor'un planı basit ve etkili. Kapandılar, kaptıkları toplarla da hızlı çıktılar. Orta saha ve ön alanda o atletizme sahipler. Pres zamanlamamız kontrolsüzdü ve çok fazla boşluk verdik. Yenilen 2 gol de geriye koşamama kaynaklı. Davinson Sanchez'in sırtından gidiyorduk, bu maçta o da dayanamadı.

Bir yerde mağlubiyet olacaktı mutlaka. Bayern Münih deplasmanı sonrası zorlanmak da doğaldır. Elinde geniş ve kaliteli kadro varken rotasyon yapabilmeliydin. Başakşehir deplasmanında yaptığın gibi. Bakambu, Kerem Demirbay gibi isimler bekliyor. Barış Alper Yılmaz ile de bu maça başlayabilirdin. Ön alanda uyumsuzdun ve fizik olarak eksik kaldın. Çok fazla pas hatası var, bitiremiyorsun, ön alanda da topu tutamadın. Rakip de cezayı kesti. Bunu bekliyorlardı zaten. Tüm bunlara rağmen, hakemi yenmek zorunda değilsin. Yüze vurmaya, ayağa basmaya penaltı yok.

42 yorum:

  1. Maalesef sprinter bir takım değiliz takım oyununu bir türlü oturtamadık transfer konusunda sınıfta kalındı mümkünse devre arasında başarıya aç genç oyuncu transferi lazım birazda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sprinter hücumcular var da, merkezde o eksiği yaşıyoruz.

      Sil
  2. Zaha her ne skor yapsada halen bir uyumsuzluk ve isteksizlik var gibi yüz ifadesi onu anlatıyor. Okan hoca aynı ilk 11 de çok ısrarcı kadro geniş olmasına rağmen rotasyon yapmıyor. Bence bu maç okan hocaya yazar dinlenmesi gereken çok oyuncu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteksiz adam bu kadar çalışmaz. Uyumsuzluk var, çünkü her maç arkasındaki sol bek değişiyor ve hepsi de bambaşka profiller.

      Sil
    2. Adam geçememesi, kanattan kilit pas yapamamasının arkasındaki bekle ne alakası var acaba?

      Sil
    3. Bek gelir, alan açar, rakibi üstüne çeker. Kanadını rahatlatır. Bu adam al ver yapmak zorunda.

      Sil
  3. Bu sonuç Okan Hoca 'ya yazar maalesef. Geniş kadro var ve hala aynı oyuncular ile oynuyor. Icardi sakat oynuyor ve performansı kötü. Kerem yorgun. Neden bu geniş kadro kuruldu? Barış, Tete, Kerem Demirbay, Bakambu, Halil, Eyüp ne zaman oynayacak?Icardi dökülüyor ama çıkmıyor. O zaman yedek oyuncular gözünde farklı görünürsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Rotasyon yapması gerekirdi ve maç sonu açıklamalarına bakınca da bu konudan kaynaklı pişmanlık yaşıyor.

      Sil
    2. Hala fikstür diyiyor maç sonunda.O zaman oynat yedeklerden birkaçını. Yedeklerden hamle olarak kullanırsın Icardi ve Kerem'i. Okan Hoca'nın çok iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Ama çok duygusal davranıyor gibi geldi bana. Bazı oyunculara inanılmaz toleransı.

      Sil
    3. okan hocanın destekçisiyim ama bu maçta büyük hataları var. takımı 9 kişi oynattı. bakambu tete ziyech zaha şeklinde çıkabilirdi. kerem icardi yedek. çok gerekirse son yarım saat girerlerdi. adamlar yorgun. 3 türk kaan/demirbay kazımcan ve apo olurdu. ateşli bir deplasman da değildi. zorla 2 gol yedik. çok yazık. yazın 2 bomba 8 almak varken zaha ve tete almak ise yorumsuz..

      Sil
    4. Bu maçta rotasyon şarttı ve hoca da bunun pişmanlığını duyuyor bence. Maç sonu açıklamaları bu yöndeydi.

      Sil
  4. şu maçtan sonra tete'yi bi daha oynatmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatırım ama bu haliyle lüks bir yedek maalesef.

      Sil
  5. Dadaşov mudur nedir her pozisyonda Sanchez'e üstünlük kurdu. Olacak şey değil gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü sürekli faul yaptı ve sarı kart bile yemedi.

      Sil
    2. böyle bişey olamaz ya adam oyundan çıkana kadar resmen dövdü bizim oyuncuları, alttan üstten her türlü vurdu ama kart gösterilmedi ya yazıklar olsun o hakeme. babadan oğula hakem bu kadar oluyor işte

      Sil
    3. Böyle oynayınca da iyi oynuyor görünüyor işte. Kimse dur demiyor.

      Sil
  6. Angelino Zaha ile en iyi anlasan bek oyuncusu muthis bir mac cikarmis opsiyon kaynakli oynatilmamasini anlamam imkansiz, al işte kaybettin maçı kalan 3 maçta daha oynatabilirsin ama artik bir önemi yok zaten kaybettin.
    Bu kayip direkt Okan hocaya yazar madem rotasyon yapmayacak bu kadar genis kadroya da gerek yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amansızca orta kestin. Angelino bu maçta oynamayacaksa hangi maçta oynayacak?

      Sil
  7. o kadar söyledik transfer dönemini çok yanlış geçirdik. ama yok fırsat varsa tete'yi de alirim, ziyech'i de alırım, zaha'yi alırım filan. tete ve zaha bizim düşündüğümüz oyuncular değillerdi, fb'ye transfer çalımı atmak için aldık. yani çok boş şeylerle uğraştık. düşündüğümüz iki oyuncuyu da onlara kaptırdık ve o iki isim fb'nin en iyi oyuncuları. tete, zaha mi yoksa fred, szmansyki mi ? elimizde zaniolo, rashica vardı. hadi zaniolo'yu para için sattın ama rashica ? tete ve zaha ikisini toplasan bi rashica etmez. neymiş daha yeteneklilermiş. herkesin yetenekli olduğu takım avrupa'da 3 tane var zaten. torreira-fred-rashica-szymanski(ziyech)-kerem ve de icardi. olması gereken ve ihtiyaç olan kadro buydu ama biz popülizmi seçtik ve şimdi bunun pişmanlığını yaşıyoruz. kasım ayının ortasındayız ve sadece sanchez ve kısmen de ziyech'den yana şikayet etmiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdem Timur açıklamisti olayı. Satış olmadığından tahta kapalı alamiyorsun. Şampiyonlar ligine kaldığımız güne kadar.

      Sil
    2. Tahta kapalı değil, limit dar. Gerçi limit açık olsa da bu yönde oyuncular alır gibiymişiz. Sonuçta imza paraları, yıllık ücretler de o limite dahil.

      Sil
    3. tahta dediğm limit. Olan parada Icardi'de kullanıldı sanırım öncelikle

      Sil
    4. 10 milyon avro bonservis. Doğaldır da ona harcamak.

      Sil
  8. Fenerbahçe 'li objektif bir arkadaş dahi maçtan sonra Hatay bizim maçta 3'lü oynayıp açık oynadı, size ise 4'lü oynayıp kapandı dedi.Hatay'ın averaj ile Beşiktaş 'ın şampiyon olduğu sene meşhur 7-0 'lık maçı da var. Bize karşı ise sert oynayıp amansız savunma yaptılar. Bunu da görmek gerek. Ne zaman Fenerbahçe ile fark artacak bu tür maçlar oynuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. volkan demirel adam gibi adam ya hani depremi duyurdu ya hani (sanki o olmadan duymayacağız) ondandır. gs taraftarı tapmaya devam etsin.

      Sil
    2. Bize karşı daima en iyi oyunlar oynanır. Oynasınlar da.

      Sil
  9. Keremin bölgesinde bir bağlantı oyuncusu lazım bize. Kerem ise 2. Forvet gibi oynuyor. Kanatlar forvet ve orta saha bağlantısı sağlayacak bir oyuncu. Barış kerem bakambu herkesin topuna koşuyor çoğu pozisyonda ya diğerini bozuyorlar yada üst üste biniyorlar. Birde sürekli arkaya koşuya atılan toplar kabak tadı verdi. Set oyununda ağır hareket ve plansizlik sıkıntı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kerem ne 10 numara oynuyor ne de 2. forvet. bu adamın orada olmayacağı o kadar aşikar ki yani görmemek için kör olmak lazım. kerem'i bu şekilde kaybedeceğiz, şu maç iç sahada olsa ıslıklanacaktı artık. bi türlü kafa olarak da toparlayamıyor. sol kanatta efsaneye dönüşecekken oyuncuyu olmayacağı çok belli bi yerde dibe doğru çekiyoruz. akıl alır gibi değil.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu, 2. forvet gibi oynuyor ve pozisyona da giriyor. Forvetin etkisiz olduğundan o bağlantı oluşmuyor. Icardi fit olsa, ön taraf çok iyi işleyecek de, fizik olarak geride.

      Sil
  10. okan hoca sağolsun icardi tek bacakla da olsa oynatacak herhalde. yani bu adamın takıma kaç maçtır zarar verdiğini görmemek ya da görmezden gelmek akıl alır gibi değil. tam momentumu fb'den almışken 3 puanımız gitti işte. olsun ama icardi çok fedakar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu ısrar ediyor, onu da kaybetmek istemiyor anlıyorum da görüntü kötü işte.

      Sil
    2. Futbolcuyu kaybetmemek için maçları mı kaybedelim? Bu mu yani bu işin normali? Ayrıca sakat futbolcuyu çok zorda kalırsın belki bir maç tehlikeye atar oynatirsin mecburen de adam haftalardır sakat oynuyor. Ne anlamı vsr bunun? Ne getirisi var bu şekilde oynuyor olmasının, ne katkısı var takıma? Çok gereksiz işler yapıyor hoca, alinamasi gereken riskler alıyor.

      Sil
    3. Maçı o yüzden kaybetmedin. Zaten başka alternatifin de yok. Kaçırdıkları oynadığı pozisyon ile alakası değil. Yarısını atsa, bugün başka şeyler yazılacak. Bu Kerem Aktürkoğlu içindi.

      Icardi konusunda haklısın..

      Sil
  11. Fener'e karşı oynayan Belhanda diye bir gerçeklik var umutlar oraya kaydı bu haftayı kayıpsiz atlatmak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı da bu maçta hiç beğenmedim :(

      Sil
    2. En çok onun için izledim ben de hiç beğenmedim Fener'i bu kadar dağınık yakalamışken hem de. Neyse puan kaybettiler!

      Sil
    3. Adana Demirspor genel olarak iyi değildi.

      Sil
  12. Maç Okan hocaya yazar Okan'ı hocayı severim ama şanslı bir adam, savunmayı o kadar bosaltmasina, 4-2-4 oynatmasina, presi fazla ileride başlatıp tehlikeli bölgede alan bosaltmasina, Icardi Torreira gibi adamları hunharca oynanmasına rağmen bahtsız Molde'den sonra cezayı kesen bir takım çıktı. Orta saha merkezi 3 lemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da yorgun, doğaldır. İzleyen taraftar dahi yorgun.

      Sil
  13. Oyuncular çok yorgundu, 2 gün bile sayılmaz dinlenme süreleri.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir