1 Kasım 2023 Çarşamba

Ndombele kumarı tutmayacak gibi görünüyor


Ndombele kumarı tutmayacak gibi görünüyor. Dış basın kaynaklı bazı haberler de okuduk. Kilolarıyla alakalı haberler onlar da. Hala hazır olmasını bekliyoruz. Aradan Milli Takım araları geçti, bu sürede bulduğu şanslar oldu ama elle tutulur bir şey elde edemedik. Oldum olası kalıplı bir futbolcuydu, geçen sezonki görüntüsü de farksız değildi ama umursamaz hali olduğu da doğru. Bazen de Florya'nın suyu işlemeyebiliyor. Son gün alınabilecek bir riskti. Futbolcunun kiralık olarak gelmesi eldeki avantaj.

Manchester United maçının son 10 dakikasında harika iş çıkarmıştı. Oyuna girdiğinde, skoru tutmamız yolundaki en önemli kozlardan biriydi. Topu öne taşıdı ve sakladı, rakibin baskısını olabildiğince kırdı. O performans sonrası da artık toparlar diye düşünürken, aynı şansı diğer maçlarda bulduğunda etki edemedi. Bu haliyle de x maçta ilk 11 oynaması zor. 10 dakikalık görüntüyü dahi istikrarlı şekilde veremezken.

Ndombele'yi kazanmak için de Kerem Demirbay ve Oliveira fazlasıyla geri plana atıldı. Hoca haklı, doğal olarak kazanmaya çalıştı. Ndombele'nin zirvesi başka çünkü, seviyeyi arşa çıkartır. Yaşı da henüz 26'yken denendi. Tutturabilsek, 15 milyon avro'luk opsiyonu dahi para değil. Napoli'de kenardan geldi diyoruz, 40 maça çıkmış ve ortalaması 30 dakika. O Napoli'nin de geçen sezon Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olduğunun altını çizelim. 

Geçen sezonu o denli hayal kırıklığı değildi de, buraya da hiç toparlanmak için gelmemiş. Seviyeyi küçük gördü belki de. Fiziksel olarak toparlanmıyor, hala hazır değil, kötü performans vermekte. Haliyle de umutlar tükeniyor. Bu haliyle forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum. Kaan Ayhan aldı o formayı. Ligde de Oliveira ve Kerem Demirbay'ı sık sık göreceğiz. Ocak ayında ise belki de 6-8 numara transferini konuşacağız.

13 yorum:

  1. Yemeği çok seviyormuş öyle diyorlar bizim ülke mutfağı da baya iyi... tam ülkesine geldi burada zayıflaması çok zor her yemeği denemek için bir gün ayırsa yine yetmez ona :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik durumu genelde aynı da, hazır olmadığı bir gerçek.

      Sil
  2. Kaan'ın bence devamlı oynaması lazım. eldekiler içinde en uygun oyuncu o. sistemi işletecek, Torrera'yı rahatlatacak, Torrera'nın daha çok önde kalmasına ve ön alan presi yapmasına imkan tanıyacak oyuncu.
    Sol bekte de artık Kazımcan'da ısrar lazım. Hata da yapsa devamlı oynamalı. bu işin başka yolu yok. Kazım ve Kaan'ın sahada kalması demek belki ileride yeri geldiğinde Zaha Ziyech Tete Icardı şeklinde de çıkıp Kerem'i dinlendirme imkanı anlamına da gelir.
    Okan Hoca haklı olarak bu kadar yatırım yapılmış yeni alınmış birçok oyuncuya şans verebilmek için bir ilk 11 istikrarı oluşturmadı. Ama Kasım ayına geldik ve bunlar ilk yarı için final haftaları. Şampiyonlar liginde tamam mı devam mı diyeceğiz. Ligde çok çetin bir rekabet var. O sebeple en iyi en hazır en motive en çok sisteme adapte olan kim varsa onların oynaması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilir elbette. Tabi bu durum lig maçlarında hücumdan biraz götürebiliyor. Oliveira da iyi bir tercih.

      Sil
  3. Geçen sezon solbek , 6 numara ve yedek forvet eksikti. Benzer durum aynen devam ediyor maalesef. Bakambu, Ndombele ve Angelino bu bölgeleri dolduramadı. Angelino ve Ndombele büyük hayal kırıklığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numara eksik değildi,, 8 numara eksikti. Eksik değildi de, istikrarını yitirmişti.

      Sil
  4. ndombele bitmiştir..geçmiş olsun..beni esas korkutan feneri iki maçta da yensek bile namağlup ikinci olma ihtimalimiz var..rakip 38haftanın diğer 36maçinda 108puan çikaracak zira..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fb'lisin herhalde. ayrica 36 maçta 108 puan çıkartirlarsa biz de çıkartabiliriz

      Sil
    2. Namağlup niye 2. olasın. Niye bu olumsuzluk :) Fenerbahçelisin herhalde diye yazan arkadaş haklı. Ancak onların yapacağı bir yorum.

      Sil
  5. Hala bir umut diyorum. Çokça izledim kendisini top kontrolü dripling için üzerine yazabileceğimiz çok oyuncu yok. Fred etkisi ortada kaldı ki fred X5 falan bu adam en azından öyleydi. Hala umudu kesmeme sebebim de Icardiyi de Aralık aylarında kazandık. Geç değil Okan hoca ona gerekli muameleyi yapacaktır. Oyuncu ilişkisi olarak onun üzerine çok hoca yok. Kazanırsak da kazanım aşırı büyük olacak. İyi bir Ndombele ligi sallar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut diyeceğim de, ligin ilk yarısı bitmek üzere. Zor sanki.

      Sil
    2. Okan Hocaya güveniyorum. Varsa mental bir sorunu bulup çözer parlatır bu adamı. Onun İçin burası olmazsa X bir yerde forma giymesi çok zor. Toparlanmak zorunda sadece Okan hoca dokunuşuna ihtiyaç var. Biz Mertensi 90 dk pres yaparken izledik. Icardiyi oyun kurmaya çalışırken izledik. Bunları Okan hoca yaptı bu sebeple maç kadrosuna dahil ettiği hiç bir oyuncudan umudu kesemem.

      Sil
    3. Ndombele için Oliveira ve Demirbay arka plana atıldı mesela. Hoca şans verdi, hala da verir. Olmuyorsa da yapacak bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir