2 Kasım 2023 Perşembe

Avrupa'da 2023 yılının en çok asist yapan futbolcusu Kerem Aktürkoğlu


Kerem Aktürkoğlu'nu övmek söz konusuyken, en dar açıyı dahi kovalarım. Bu istatistik ise asla dar açı değil, direkt olarak futbolcunun hakkının verilmesi gereken nokta. Avrupa'da 2023 yılının en çok asist yapan futbolcusu Kerem Aktürkoğlu. Kulvar fark etmiyor, tabelasıyla ön planda. Bu sezon toplamda 19 maça çıktı ve 5 gol 7 asist. Süper Lig'de 10 maçta 3 gol 5 asist. Ligde son 4 maçta tabelası olmasa da, yeni pozisyonuna alışmasıyla alakalı bir durumdu. Bitirme noktasında sorun yaşıyoruz ve buna Icardi de dahil. Yine Icardi de dahil olmak üzere, son dönemde gole en yakın olan futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu. Ligde 5 maçlık tabela serisi var mesela, tüm istatistiği orada yapmış. Sonra Zaha'yı sola yazınca, Kerem Aktürkoğlu'nu forvetin arkasında kazanmaya çalışırken tabela düştü. Çok gol kaçırdı bu sürede. Fazlasıyla da müsait pozisyonlardı. Forvetin arkasında gösterdiği gelişimi önemsiyordum, bence orada devam etmeli ve 2. forvet gibi oynamalı. Sol kanatta da Icardi ile bağlantısı vardı tabi. Bunu forvetin arkasında oynarken de sağlamalı. Kerem Aktürkoğlu bir noktada tekrardan patlama yapacak ve tabelası yükselmeye devam edecek. Geçen sezon 38 maçta 10 gol 14 asistti. Rakamlar ve performans ortada. Muadili yok, yerine kimi yazabilirsin. Çıkıp da boş boş konuşanlar var işte. Artık ciddi ciddi trol olduklarını düşünüyorum.

16 yorum:

  1. Kerem geçen sene 24 gole direkt etki etmiş ama sezon başında senin pozisyonunu değiştirelim dediklerinde tamam demiş ve o pozisyona alışmaya çalışıyor bu o kadar büyük bir hareket ki anlatamam onun yerine sola geçen futbolcu doğru düzgün katkı vermemesine rağmen hala kerem eleştiriliyor bu çok ilginç ve saçmalık :) Bu arada çok müsait durumlarda kaçırması da topla buluştuğu yerler açılar eski pozisyonuna göre farklı olmasında kaynaklı olduğunu düşünüyorum yani bazı yorumcuların dediği gibi bitiriciliğinde problem yok ha keza en iyi olduğu özelliği bitiriciliği olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O pozisyona alışırsa da uluslararası çapı büyüyecek. 2. forvet rolü değerli.

      Sil
  2. Kerem ve İcardi dışında atan olmadığı için bu ikisinin kaçırdıkları göze batıyor. Diğerleri bırak atmayı pozisyona bile giremiyorlar. Zaha, Tete, Ziyech'inde artık atmaya başlaması lazım. Orta sahadan gol katkısı almak zorundayız. İcardi&Kerem non stope oynuyorlar. canları çıktı. yoruldular. Kaçırmaları doğal değil mi? Bu hafta sonu ile birlikte ben Zaha, Ziyech'den performans bekliyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir futbolcunun sürekli gole yakınlığı, onun iyi oynadığını gösteriyor.

      Sil
  3. Maalesef yabancı hayranlığı o kadar fazla ki yerli oyuncularımızın katkısı hep gözardı edilip en ufak hatada linç ediliyorlar.Yabancı ouyuncular euro ile maaş alıyorlar ve neredeyse yerlilerin en az 4-5 katı kazanıyorlar. Biz ise en ufak hatada Kerem, Abdülkerim,Kazımcan, Barış gibi oyuncuları suçluyorsun.Berkan ve Yunus bu yüzden takımdan ayrıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket sevdası derin maalesef. Israrla yazıyorum bunu :(

      Sil
  4. Okan hoca Kerem in yerini değiştirerek hem Kerem e hem de takıma büyük kötülük yapıyor. Umarım kısa zamanda bu hatasından döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine hem takıma, özellikle de Kerem Aktürkoğlu'na iyilik yapıyor.

      Sil
  5. kerem forvet arkasında kalırsa eleştirilmeye devam eder, olmuyor çünkü. yeniden sol kanada geçmeli. elimizde cevher gibi işleyen oyuncuyu kendi elimizle aşağı çektik. kerem sola geçsin, zaha forvet arkasına. hatta kerem solda olsun da zaha olmasa da olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye olmasın, gayet iyi oynuyor. Gol olsa böyle konuşulmaz. Oysa sürekli gol pozisyonu içerisinde.

      Sil
  6. Bu kadar zorlamaya ne gerek var, kerem i sol tarafa geri çek zaten icardi ile alışmış oldukları bir oyun var ve buradan pek çok gol ve asist geliyordu. Kerem ne zaman forvet arkasına geçti uyum bozuldu. Zaha yi da forvet arkası yap. Şut çeker iyi pas yapar ve en önemlisi topu saklamayı bildiği için Kerem gibi sürekli top kaybetmez. İşleyen bir oyunu bozmaya ne gerek var anlamak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkasında oynarken de o uyum oluşur. Soldan da Zaha ile bir uyum gelir.

      Sil
  7. Şu totalfootballanalysis'deki Bayern maçı analizinde yorumcu en çok Kerem'i övmüş iki kanattan çıkış için de bağlantı olup sonra da üçüncü bölgeye patlayıcı koşu yapmasından dolayı. Türkçeye de çevriliyor ilgilenen varsa.
    Artık Kerem'i merkeze çekmenin Zaha'ya yer açmaktan çok Kerem'in etkinliği artırmak düşüncesiyle yapıldığıni düşünüyorum, alıştıkça Kerem sahanın daha büyük kısmını kullanan, daha da sık topla buluşan, önlem alınması çok zor bir patlayıcı güç olacak. Bu kadar gol pozisyonuna girmesi bile sürecin iyi ilerlediğini gösteriyor.

    Kadri bilinmeme, underrated olma konusunda da prensim Belhanda'ya yaklaştı, umarım zihinsel olarak güçlü durur her zamanki gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Griezmann rolü diyorum. Bunu oynarsa başka şeyler konuşuruz. Forvetin arkasında etkisi yüksek. Zaten orada 2. forvet kullanmayı seviyoruz.

      Sil
  8. Kerem İcardi gibi bir maden keşfetti ve bu ona asist anlamında büyük katkı yaptı. Aynı madeni forvet arkasinda oynarken de bulabilirse rakiplerine fark bile atar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir