20 Aralık 2023 Çarşamba

Galatasaray 1-0 Fatih Karagümrük, akıllar derbide diyemiyorum


Akıllar derbide demek istemiyorum da böyle olmasını umut ediyorum. Fenerbahçe maçının ruh hali ve görüntüsü elbette daha farklı olacaktır. En azından "odak" gelişecek de, verilen bu görüntü hiç iyi değil. Eksikler bariz ve 3 günde bunların değişeceğini düşünmüyorum. Derbide haliyle farklı bir dokunuş gerekecek. O dokunuşu da "Icardi'nin dokunulmazlığı" üzerinden gerçekleştirmek imkansız. Icardi hiç iyi durumda değil ve oynadığı son maçlarda takımı 10 kişi oynatıyor.

İlk yarıya bakın, biraz daha oyun içinde aktif olmaya çalışan bir Icardi izledik. Rakip ceza sahasından çıkıp, pas aksiyonuna girmeye çalıştı. Böyle oynayınca ön alanda eksildik. İçeri girince de maalesef hareket etmeye mecalinin olmaması sorun. Savunma arkasına sarkıyor, ya topa yetişemiyor, ya da kontrolü kötü. Şut imkanı da bulamadı bu yüzden. Olay onu beslemek, beslememek değil. Ön alanın son haftalarda Icardi ile birlikte hareketliliği çok düşük.

Ön alanı hareketlendirmek için Bakambu'yu oyuna dahil ediyorsun ama Icardi'yi çıkaramadıktan sonra anlam ifade etmiyor. Çift forvet gibi oynarken, orta sahadan eksiliyorsun çünkü. Zaten maç boyu ön alanda kaptırdığın toplar neticesinde sık sık geri koşmak zorunda kaldın. Torreira ve Kerem Demirbay, defansif anlamda iyi bir maç oynamasına rağmen de merkezdeki açığı tam anlamıyla kapatamadılar. 2. yarıda ise önde olan biz olsak da, geride eksik yakalanmaya devam ettik. Nedeni de Icardi'nin çıkmaması ve orta sahayı 3'leyememek.

Ön alanda büyük bir uyumsuzluk var. Ziyech ve Mertens, felaket derecede kötü oynadılar. Ziyech'in her pası hata neredeyse. Mertens'i de ne baskıda, ne pas aksiyonunda göremedik. Rakip ısrarla geriden uzun vuruyor zaten, ön alanda baskı zordu da, golü fırsatçılıkla bulduk. Kerem Aktürkoğlu'nun yaptığı da baskı bir noktada. Rakip uzun vurdu, topları karşıladık ama sete asla yerleşemedik. Kapanan rakipleri açma noktasında yaşanan sorun devam etmekte.

Puan da kaybedebilirdik. Serdar Dursun'a duacı olacağız. Dokunmasa belki de gol olacak. Rakip dakikalarca o golü kokladı. Biz de bitirememeye devam ettik. Bitirememek yine baskındı, maçı bu yüzden kopartamadık. Bitiremeyip, orta sahayı da boşaltınca rakip seni eksik yakalıyor. 3 puanı almak güzel, kötü oyun düşündürücü. Takım oyununun yükselmesini beklerken, maalesef daha da geriye gidiyoruz. Derbi öncesi verilen mesaj olabildiğince kötü.

22 yorum:

  1. İcardi oyuncu değişikliklerinde kenara hiç bakmıyor bile.

    YanıtlaSil
  2. Derbide Torreira ve Kaan ile oynamalıyız. Hatta Kerem Demirbay 10 numara dahi düşünülebilir. Icardi Maalesef iyi değil ve dinlenmesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de düşünülebilir. 4-3-3 olur hatta o bir bakıma.

      Sil
  3. okan hoca bu sezon ismail kartal gibi değişiklikler yapıyor. tamamen ezbere değişiklikler. kerem demirbay mesela, belki de geldiğinden beri en iyi maçını oynuyordu, niye çıktı oyundan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ezbere, hem dakikalar belli. Bazen de ısrarla bekliyor.

      Sil
  4. zaman geçtikçe daha iyi olacağız derken daha kötüye gidiyoruz oyun olarak. sezonun ilk 10 haftası filan ucl maçları da var diye ligde pek kasmıyorduk, istediğimiz an oyuna ağırlık koyup sonuca gidebiliyorduk. ama şimdi öyle değil. oyuna hiç hükmedemiyoruz. nedeni de hâlâ form tutamayan, hazır olamayan, uyum yakalayamayan hücum oyuncuları. fred oynasaydı fb net favori derdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara transferi bekliyoruz da, sıkıntılar aynı sıkıntılar. Dolduramadık orayı.

      Sil
  5. Yine de helal olsun takıma. Her maçı 10 kişi oynamamıza rağmen yine de bi şekilde kazanıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Akılları bir gün de oynadıkları maçta olsa keşke, hep bir sonraki maç var akıllarında ama o maçları iyi oynadılar mı hayır aksine yine rezaletlerdi

    YanıtlaSil
  7. Bek kovalıyor diye dalga geçilen rashicam ah ah ziyech zaha tete falan toplasan bi sen etmezsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica'nın çalışkanlığı önemli olabiliyordu. En azından iyi alternatifti.

      Sil
  8. icardi gördüğü olağanüstü sevgi ve ilgiden dolayı çok şımarmış görünüyor. saha içi hariç her yerde. intagramda, bomboş şeylerin döndüğü ışıltılı ödül törenlerinde, kuaförde, tasarımcıda, reklamlarda vs vs. kısaca futbol hariç her yerde. ana odağının futbol olduğunu unutmuş. sakatlık ve fizik durumu da kötü oyununda etken ama asıl problemi mental. yeniden futbolcu olduğunu hatırlaması lazım. bi de burası galatasaray ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şımarık adam her maç sahada olmak için debelenmez.

      Sil
  9. O gün ayrıntı gibi görülmüştü ama Günay transferinin önemini oynadıkça göreceğiz, oyun planına uygun, güvenilir, ve kendini hazır tutan kaleci çok önemli. Bence 3 puan dışında olumlu yönler, Günay ve Kerem D. 'nin yüksek performansı. Kerem A.' nin da çabası ve hareketliliği

    YanıtlaSil
  10. Hücum hattında o kadar büyük isimler var ama tek çabalayan ve işi bitiren Kerem Aktürkoğlu. Bence transferde almaktan önce fazlalıklardan kurtulmak çok daha doğru olacak bizim için. Bazı isimler de ciddi anlamda uyarılmalı ya da vazgeçilmez olmadıkları hatırlatılmalı. İcardi bir maç kenara gelse bir şey olmaz en fazla biraz surat yapar. Sonra Bakambu bir gol atar taraftar desteği kaymaya başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar etiket arasında gerçekten de en istikrarlısı yine o. Eleştiri yapanlar bunu görür mü sanmıyorum.

      Sil
  11. Çok fazla umutsuz yorumlar yapılmış buna gerek yok bence. Takım çok ağır ŞL maç temposundan çıktı. Elenmenin moralsizliği var. Sonraki maç da Fener maçı. Bu adamların hepsi o maçta iyi oynarlar kimse merak etmesin.
    İcardi ile ilgili yapılan eleştrileri de doğru bulmuyorum. İcardi asla yedek kalacak bir oyuncu değil. Herhalde sakat sakat ısrarla bilerek oynatmıyorlardır. Orda doktor var, hoca var, kendisi de aptal değil. Formsuz olabilir, oynayarak atlatır. İcardi gibi büyük golcüleri yedek bırakamazsınız. Haftaya çıkar 2 tane atar işi bitirir herkes rahat olsun. Bu kadar da geçmişi unutmayalım. Benim eleştirim takımın pozisyon bulmakta çok zorlanması ile ilgili. Üretken değiliz. 6 ay geçmesine rağmen bir türlü gol pozisyonlarına giremiyoruz. İcardi'ye ceza sahası içinde kaç top geldi? Kaç kere vuruş imkanı sağladık? Taç çizgisi kenarından yapılan erken ortalarla gol atma olasılığı yüzde kaçtır? Kopenhag maçında izledik işte. 48 orta 2-3 pozisyon, 0 gol. Okan Hoca'nın bence çare bulması gereken şey takımın bir aheng, ritm ve düzen içinde topu kaleye indirmeyi başarması. Geçen sene bunu yapabiliyorduk ama bu sene hala o sistemi kuramadık. Bunun sebebi bireysel formsuzluklar mıdır yoksa takımın ideal 11'inin oluşmamış olması mıdır bunu bulmak lazım. Olay sanki orta saha eksikliği, sol bek eksikliğinden öte bir şey gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlar umutsuz değil de, CL üzerine gelen isimler CL'de katkı vermeyince can sıkıldı. Ligde de ilk yarı bitiyor, hala istikrar yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir