19 Aralık 2023 Salı

Karagümrük karşısında sağlam bir rotasyon yapmak gerekiyor


Karagümrük karşısında sağlam bir rotasyon yapmak gerekiyor. Kopenhag maçıyla arada zaman olmuş olsa da, sakatlık ve olası ceza kaynaklı Fenerbahçe derbisini düşünmek lazım. Fenerbahçe karşısında mümkün olan en iyi ve güçlü halimizle çıkmalıyız. Karagümrük belki yeni bir hoca getirdi, havaları değişebilir de, Alpaslan Erdem'in bu tarz büyük rakiplere karşı iyi oyunlar oynattığını düşünüyordum. O anlamda doğru bir karar verdiler diyemem.

Boey ve Davinson ceza sınırında. Aynı zamanda Davinson'un tedavisi devam etmekte. Karagümrük karşısında oynayabilir de, Fenerbahçe'ye saklanacağını düşünüyorum. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı tandemi de bu maç adına gayet yeterli. Burada mühim nokta Boey, çünkü alternatifi yok. Kaan Ayhan'ı oynatırız dersek, birbirinden çok farklı 2 futbolcu. Bu hamleyi yaparsan da, oyun gücünden, hücum arayacağın bir maçta ödün veriyorsun.

Kaan Ayhan, sağ bekte oynar yoksa. Daha önce de oynadı. Bek için ağır bir futbolcu. Biz ise sağ bekten üst düzey hız ve tempo katkısı alıyoruz. Benim düşüncem, bu hücum gücünden ödün vermemek adına sağ bekte Barış Alper Yılmaz, sol bekte ise Kazımcan Karataş. Bu 2 beki yazınca tabi, işin savunma tarafından da bir hayli ödün verilmiş oluyoruz. Riskli tercih ama Kaan Ayhan'ı sağ bekte kullanmanın hücumdan götürüsü var. Boey'i bu maçta oynatmamak lazım, o konuda fikrim kesin.

Günay 
Barış Nelsson Abdülkerim Kazımcan
Torreira Demirbay
Ziyech Mertens Aktürkoğlu
Bakambu

Zaha'nın da tedavisi devam ediyordu, Fenerbahçe için dinlendirilir. Kerem Aktürkoğlu solda, Mertens forvet arkasında oynar. Sağda ise Tete değil de, Ziyech'i 11'de oynatmalı ve tam anlamıyla maç eksiğini gidermeli. Takımla çalışıyordu, herhangi bir sakatlığı yok. Icardi de bu maçta kenara gelsin, Bakambu'yu izleyelim artık. Icardi'yi tam anlamıyla hazır olarak Fenerbahçe karşısında kullanalım. Üst üste 11 oynatmanın maalesef pozitif bir getirisi olmadı.

8 numara konusu tek can sıkan unsur. Kaan Ayhan'ı orada kullanabilirsin, bu da hücum aradığın bir maçta ödün vermen demek. Oiveira sakatlandı, Kerem Demirbay ve Ndombele ise tatsız. Ndombele ile yolların ayrılacağını düşündüğüm için bu maçta Kerem Demirbay kullanılır. Aslında 4-3-3'ü repertuara katabilsek de, Kerem Demirbay / Ndombele 2'lisini aynı anda oynatsak. Torreira'yı 8'e kaydırma işi de beklenen etkisinden uzaklaştı. Fiorentina'da 8 gibi oynarken, formasyonları 4-3-3'dü.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

16 yorum:

  1. Rakip bu maçta bizim kalemize muhtemelen fazla gelemeyecek o yüzden savunmadan biraz ödün verdi hücumda işi sıkı tutup fişi çekmek doğru olan diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Sezon başında ne eksikti hala oralar eksik. Hatta gidenlerin de yeri doldurulamadı. Berkan Kutlunun bile yeri dolmadı. Hep devşiriyoruz o şekilde konuşuyoruz. Eyüp Aydın - Ali Turap Oynasın bu maçta. 1 dakika bile süre alamadılar genç transferi yapacağız diyoruz hala sol bek için. Hangi genç gelmek ister. Elindekiler 1 dakika şans bulamadı. Kerem Demirbay stoper oynadı. Kazımcan sene başından beri bizi 1 kişi eksik oynatıyor her sahada olduğu maçta tahammül edebiliyoruz. X bir gence şans vermeye cesaret edemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde iyi yerli alternatifler vardı. Üstü etiket doldu maalesef.

      Sil
  3. okan hoca genelde böyle pek düşünmüyor. yani önümde derbi varken cezalıları koruyayayım, o maça saklayayım diye tercihlerde bulunmuyor. her maça 3 puan veriyorlar gözüyle bakıp maç ayırt etmiyor. o yüzden boey oynar diye düşünüyorum. davinson'u ise sakatlığından dolayı riske etmek istemeyebilir yoksa onu da oynatırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmüyor o doğru. Boey'in alternatifi de yok, o problem. Umarım erken sonuç alır da, kenara alırız.

      Sil
  4. Boey oynar bence. Yedeği yok. 1 haftadır da dinlendi. Davidson kesin bekler. İcardi'nin de beklemesi lazım. Fener maçına tam fit çıkmalı. Zaha neden sakat ne zaman sakatlandı? Bu bitmeyen sakatlıklar gerçekten çok can sıkıcı olmaya başladı. Hah tamam diyorsun Ziyech sakatlandı diyorlar. Maçta sakatlık yok ama ne oluyorsa idmana çıkılamıyor. Aynısı Zaha'da da var. O zaman ikisi de dinlensinler. Son olarak Kazım'ı sola yazmışsın ben de aman diyorum! Kazım, maalesef Galatasaray'da oynayabilecek biri değil. Teknik, fizik açıdan değil mental açıdan değil. Kimseye gelmeyen şanslar ona geldi ama o kadar korkak ve çekingen ki .... Bu maçta da Barış oynasın. Koskoca Galatasaray 2 senedir bir tane sol bek bulamadı! Hakkaten bizi en çok da bu sıkıyor. Bazen, Zaha alınacağına daha iyi bir orta saha alınsaydı diyorum. Veya hem Tete, hem Ziyech aynı anda neden alındı diyorum??? Berkan, Dubous gibi oyuncuların boşluğunu nasıl dolduramayız diye de hayıflanıyorum. Bu kadar çok hatanın yapıldığı bir transfer dönemini neredeyse hatasız kapattık. Bu da mucize..ŞL'de yolumuza devam etseydik hakkaten doğru düzgün futbol oynamadan, bir oyun bulamadan, gol sorununu çözemeden, düzen kuramadan buraya gelmeyi başarmak büyük olay diyecektim ki yine diyorum.
    3 ön-eleme geçip ŞL'ye katılıp işi son maça kadar getirmek, yola UEFA'da devam etmek.... İnanılmaz kumpasların, olmadık rezilliklerin olduğu ligde 10 puan fark atmamız gereken Fener'le aynı puanda olmak... Okan Hoca çok şey başardı. O sebeple; 2. yarılarda gol yiyoruz, çok geç oyuncu değişiyor vs gibi şeylerin arkasına sığınıp hocaya da kızamıyorum. Rakibimizin 2 tane orta sahaya 30 milyon € para harcadığı yerde biz ölmüş Ndombele ve orta saha olmayan Kaan'la işi götürmeye uğraştık. Bonservissiz adam kovaladık. Artık Okan Hoca'ya da bir zahmet adam gibi orta sahalar ve sol bekler alınsın. Zira 2. yarı kan gövdeyi götürecek. Aşırı güçlü ve en iyi halimize ulaşmamız şart.
    Benim tahminim: Günay - Barış - Abdül- Nelson - Boey - Kaan - Torrera - Kerem - Martens - Ziyech - Bakambu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi de oynar. Boey de oynar, doğru. Olay dinlenmesi değildi aslında, ceza sınırında olması sorun.

      Sil
  5. Karagümrük başkanı Fenerli. Ali Koç ile Halil Ümit Meler'i ziyarete gitti. İstanbulspor başkanı ve Sivasspor başkanı da vardı yanlarında. İstanbulspor maçtan çekildi, Sivasspor karagece paylaşımı yaptı. Maalesef ligimizde tuhaf şeyler oluyor.Karagümrük maçı zor geçecek.

    YanıtlaSil
  6. demirbayın yerine dombeleyi,aktürkoglunun yerine teteyi..oyunun gidişatına göre kazımcanın yerine demirbayı alir stopere,bardakçıyı sol beke çeker..barışın yerine de aktürkoğlunu oyuna alır..bakambunun yerine ise icardi oynar yine..onu mertens ya da ziyech in yerine alır gibi geliyor..klasik okan hoca taktikleri..tabi tüm bu senaryolar 60-70 e kadar oyunun berabere ya da tek farklı galibiyetimizle sürdüğü varsayılarak..geride olursak çok daha çılgın şeyler yapabilir hoca..tek stoperle ve 3 forvetle oynamak gibi..ya da oyunu ilk yarıda kopartırsak ki bu sene daha hiç olmadı..o zaman çok rotasyon yapabilir.belki genç oyuncuları..ziraat kupası rotasyonu..yalnız bu maçta boey ve davidsonu oynatmak fener maçı adına intihardır..hele bu hakemlerle..ona katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele'ye daha süre vermezdim ama Oliveira sakat, çok da alternatif kalmıyor maalesef.

      Sil
  7. 3-1alırız.ziyech,mertens,tete atar.

    YanıtlaSil
  8. Eyüp Aydın ,Ali Turap ve Hamza Akman kupa maçlarında denenmeli. Bu oyunculardan 1 tanesini kazansak müthiş olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir