2 Mayıs 2024 Perşembe

Ciddi bir tecrübe kazanmış, ayakları yere sağlam basan bir Yunus Akgün


Yunus Akgün, henüz 23 yaşında ama çeşitli liglerdeki 5. şampiyonluğunu yaşadı. Galatasaray'da 3 Süper Lig, Adana Demirspor'da 1. Lig, Leicester City'de de Championship şampiyonluğu yaşadı. Galatasaray'da 1'er tane de Süper ve Türkiye Kupası kazandı. Galatasaray'da kazandığı ilk şampiyonlukta sadece A takımla çalışan bir gençti ama diğer 2 şampiyonlukta yeri vardı. 2. şampiyonluğunda A takımda da yer yer süre alan bir gençti, 3. şampiyonluğunda ise rotasyonun değerli bir parçası.

Adana Demirspor'la 1. Lig şampiyonluğu yaşarken "potansiyelim hala var" dedi, Süper Lig sezonunda ise Montella yönetiminde bizlere gelecek adına hayaller kurdurdu. Galatasaray'a geri döndüğünde beklentiyi tam olarak karşılayamamış olsa da, en azından rotasyonda yer aldı. Leicester City döneminde de takım rotasyonunun iyi bir parçasıydı ve sıklıkla 11'deydi. Leicester City'nin onunla devam etmeyeceğini düşünsem de, orada geçirdiği dönem başarılıydı.

Yunus Akgün'ün yetenek ile alakalı bir sıkıntısı yok. Devamlılık sorunu vardı, bu da istikrarsızlığa yol açtı. "Mental" anlamda gelişim lazımken, Leicester City günlerinde yaşadığı gelişim bununla alakalı. Ciddi bir tecrübe kazanmış, ayakları yere sağlam basan bir Yunus Akgün var artık. Forvet arkası ve 4-3-3'ün sol iç orta sahası gibi de kullanıldı. Bu joker özelliği de onu iyi bir alternatif kıldı. Galatasaray'da kalması halinde de süresi, geçen sezona oranla artacaktı. Kiralık gitti, belki de kendisi adına daha büyük bir tecrübe oldu.

Avrupa'nın tadını aldı diğer yandan. Geri döndüğünde, Galatasaray'da 11 garantisi yok ama bu gideceği herhangi bir takım adına da geçerli. Takımda kalmasını, rotasyonun parçası olmasını isterim. Bugün Tete değil de, sağ açığın alternatifi o olsa keşke. Galatasaray'ın 4-2-3-1'inde forvet arkası için de net opsiyondur. Altyapıdan yetişme, Avrupa Kupası için listelerde elini güçlendiriyor. Yunus Akgün ve Emin Bayram'ın bu rotasyonda yerinin güçlü olduğuna inanıyorum. Nasıl ikna edilir bilmem de, Okan Hoca'nın planları arasında mutlaka yerini almıştır.

Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılık ihtimali var. İlk 11'de sınırsız yabancı kullanabileceksin ama toplam sayı sadece 12. Bu da kaliteli yerliye ihtiyacı çok daha arttırıyor. Yunus Akgün de o kaliteli yerlilerden biri. Rotasyonda önünün tıkalı olacağına inanmıyorum. Mental anlamda gelişti, önemli bir tecrübe kazandı. Bunun yansımasını görür, iyi bir katkı alırız. Avrupa'da devam etmek isteyebilir, oynamak önceliği olur ama Galatasaray onun için çok daha büyük bir opsiyon.

10 yorum:

  1. Yunus yetenekli ve çok ıyi oyuncu ama 11 oynamak istiyor. Leicester 'da uzun süre yedek kaldı. Berkan gibi rotasyonda yer alabilir. 11 için ise sürekliliğini arttırması gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonda ciddi yeri olur yalnız, net katkı verir. Kalmasını çok isterim.

      Sil
  2. İkisinden biri seçilecek olsa Oğuz Aydın mı Yunus Akgün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuz Aydın.. Başka bir seviye ve potansiyel çünkü. Tam bir Barış Alper Yılmaz muadili.

      Sil
  3. yunus'un bizim takımda iş yapabileceğini pek sanmıyorum. çünkü mentali zayıf bi oyuncu. formsuzluğunda oluşacak en ufak bi tepkide bile kopar gider, toparlayamaz daha. kafasının rahat olduğu bi yerde iş yapacak topçu. burada yetişmiş olmasına rağmen buranın ağırlığını kaldıracak olgunlukda değil maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mentali güçlendi işte, onu anlatıyorum. Müthiş bir tecrübe elde edip transfer oluyor..

      Sil
  4. Yunus oynamak isterse ayrılacaktır. Rotasyonda kalmayı kabul ederse de dediğin gibi net katkı olarak kenarda kalır. Benim şahsi düşüncem Yunus oynar süreklilik kazanırsa takımın değerli bir parçası da olabilir. Onu kanattan ziyade forvetin arkası olarak da düşünebiliriz. Beklediğimiz pres katkısını da ondan alabiliriz fazlasıyla. Takım oyununa yatkın bir oyuncu umalım da kalmayı tercih etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da oynamak isteyecek ve ayrılacak gibi geliyor. Keşke kalsa, altyapı avantajı elimizi çok güçlendirirdi.

      Sil
  5. olur da geri dönerse acaba Yunus'u 8 numarada da dener mi acaba. savunma konusunda ne yapar sıkıntı elbette ama özellikle dripling yeteneği ile ortasahada torreria'nın partneri olarak iş yapabilir.

    daha gerçekçi bakmak gerekirse kanatlar haricinde ilk deneneceği yer mertens'in pozisyonu olacaktır tabi.

    bana kalırsa barış ve kerem takımdan ayrılmaz ise bu iki pozisyonda istediği süreleri alma konusunda çok daha fazla şansı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lü orta saha oynasak denerdi. Leicester denedi ve katkı aldı. Ama bizim düzenimizde imkansız. Forvetin arkasında bol bol dener.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir