2 Mayıs 2024 Perşembe

Erden Timur'suz olmaz


Galatasaray'ın maddi anlamda en güçlü olacağı dönemlerden birini yaşayacağız. Bankalar Birliği'nden çıkılıyor, projeler bir bir gerçekleşiyor (başta Florya), olası futbolcu satışlarından ciddi bir gelir elde edilecek. Takım başarılı, üzerine koyarak devam edeceğiz, Avrupa hayalimiz var. Geçen 2 yıl kolay geçmedi. 13. olmuş, bir anlamda dibi görmüş takım alındı ve hemen şampiyon yapıldı. 2 yıl içinde de bu noktaya gelindi. Bu başarıda da "vizyon" ve "planı" ortaya koyan isim Erden Timur'du.

Erden Timur'un devam etmesi, hayallerimizin olmazsa olmazıdır. Dursun Özbek, mutlaka geçmiş dönemlerinden ders aldığı için bugün başarılı oldu. Yine de "futbol yönetimi" noktasında onu asla iyi bir yere koyamam. Bu yönetimi başarılı kılan başlıca unsur, Erden Timur'un varlığıdır. Yeni dönemde olmak istemediğinden söz ediliyor. Sıkıntı nedir bilmiyorum. Bir ara tek başına mücadele veriyordu çünkü. Ali Koç'la uğraştığı kadar, kendi camiasına karşı da mücadele verdi.

Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır. Her başarı cezalandırılır. Hemen hemen benzer senaryo. Yine de birkaç yöneticinin sözüne bakıp da bu yönde hareket etmez diyorum. Taraftar ve üye desteği arkasında. Herkesin dilinde o var ve devam etmesini istiyorlar. Erden Timur da bunlara kayıtsız kalmayacaktır. Duygusal çünkü, hayatının odak noktası Galatasaray. Özellikle de taraftar desteğine sırt çevirmeyecektir. Yaşı genç, enerjisi ve vizyonu yüksek. Yorulmanın sırası değil.

Sağlık veya özel bir durum vardır, onu bilemem. Bu karara saygı duyulur. Şu an gönlümüzden geçeni yazıyoruz. Erden Timur'u "başarı" noktasında olmazsa olmaz görüyorum. Elbette isimler gelir geçer de, futbol yönetiminde bekleyen isim Cenk Ergün. İpleri eline aldığında da ne olacağını biliyorsunuz. Tam her şeyi yoluna koyduk, daha ferah ve elimizin güçlü olduğu bir dönem yaşayacağız. Niye arkaya bakalım ki? Bu noktaya gelmemizde en çok katkısı olan ismin "geniş imkanları" yönetmeye hakkı var.

Yönetim listesinde değil, Sportif AŞ'de yer alacaktır. Yine yazıyorum, taraftarın bu ilgisine asla kayıtsız kalmaz. Sportif AŞ durumu da Cuma değil, lig sonunda belli olur. Şu an tek odağının şampiyonluk olduğunu biliyoruz. Başka bir şey düşünmüyor. Kazanılacak şampiyonlukla birlikte, kutlamalar esnasında tribün desteğini de gördüğü an bizleri bırakmayacaktır. O gün her şeye gebe. Dursun Özbek de eminim ki gereğini yapacak.

12 yorum:

  1. Adamı resmen linç etmeye kalktılar ticari yönden yaptığı isleri kurcaladılar tehdite kadar yaptılar iyi dayandı helal olsun inşallah devam eder yoksa çapsız yöneticilerle bir yere kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreçte de bence yalnız bırakıldı. Küskünlüğü doğal ama yola devam edecektir.

      Sil
  2. Galatasaray'ın kongre yapısı Galatasaray'ın belli bir seviyenin altına düşmesine asla müsade etmezken belli bir seviyenin üstüne çıkmak için atılım yaptığında da hep arkadan çekip düşürmeye çalışan bir yapı umarım aynı durumu yine yaşatmazlar Erden Timur meselesinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı olanlar mutlaka cezalandırılır..

      Sil
  3. Erden Timur'un devam edeceğini düşünüyorum.Kendisini Galatasaray 'a adayan bir insan. Görevden kaçacağını düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ilgi, alaka istiyor diye düşünüyorum. Bence de devam edecek..

      Sil
  4. Abi tam olarak ne farkediyor ya da ne anlama geliyor acaba yönetim kurulu ya da sportif a.ş. üyelikleri ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim kurulu seçilmiş, sportif aş atanmış.. Sportif AŞ'ye yönetici atarsın. Bir süresi de yoktur. Futbolu, Sportif AŞ yönetiyor.

      Sil
  5. Erden Timur listeye alınmasın yarın bu yönetim ilk hatasında postalanır. Bunlar akıllanamadı yıllardır.

    YanıtlaSil
  6. Ereden Timur'un yaşadığı şey Galatasaray'ın aslında özeti gibidir. Ben 1987'den beri Galatasaray'ı takip ediyorum. O zaman da böyleydi şimdi değişmez. Erden Timur bir iş adamıdır. İş dünyası da kurtlar sofrasıdır. Dünyanın her yeriden başarılı insanların başına ne geldiyse onun da başına aynıları gelir. Bunlardan korkup kaçacak biri asla değil. Hele de bu kadar sevgi ve hörmet varken (haklı olarak). GS taraftarı neyin ne olduğunu biliyor. Erden Timur giderse bu ilerlemenin sekteye uğrayacağı aşirkar.
    Benim kaanatimce bu bir suni gündem. Bizim gündemimiz şampiyonluk. tüm gücümüzü enerjimimizi oraya verelim. Daha bitmiş bir şey yok. 4 maç var. Her şey ortada. Önce kupayı alalım öteki konu o zaman daha kolay çözülür. Şimdi en önemli şey Sivas maçıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle ama insanlar da çekiniyor. Çünkü başarılar sürekli cezalandırılıyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir