26 Temmuz 2024 Cuma

Zaha ve Ziyech kalitesinde futbolcu almak kolay mı?


Galatasaray'ın çok iyi bir kadrosu var. İsim isim bakınca da profiller büyük. O büyük profillerin bazısı, geçtiğimiz sezon beklediğimiz katkının uzağındaydı. Etki ettikleri anlar elbette var da, istikrar bulamadık. Zaha'nın kazandırdığı maçlar var elbette, özellikle ligin ilk yarısında. Ziyech de ligin son haftalarında sahne aldı ve çok kritik goller attı. Genele bakınca, mutlaka çok daha iyisini bekliyoruz. Bu yüzden de "kamp" dönemini önemsiyorduk. 2 futbolcunun da mesajı takımda kalma yönünde ve harika bir kamp dönemi geçiriyorlar. Haliyle de bence en büyük transfer onlar.

Bugün itibarıyla, Zaha ve Ziyech kalitesinde futbolcu almak kolay mı? Ayrılık olabilir, iyi bir teklif karşısında herkesin gitme durumu oluşur. Takımda kalıyorlarsa da kazanmayı öncelik haline getirirsin. Ziyech'i geçen sezon itibarıyla kazandığımızı düşünüyorum. Zaha da bu kamp döneminde kazanılacak. Kendisi de ısrarla söylüyordu. Geçen sezon takıma katıldığında sakattı, yaz dönemini boş geçirdi ve erken sahaya girebilmek için risk aldı. Bu da istikrar yakalaması önünde engeldi. Benzer durum Ziyech için de geçerli.

Zaha, çalışkan bir futbolcu. Geçen sezon kendisi kaynaklı bazı sorunları konuşurken, forma bulamaması kaynaklıydı ve oynayamadığı için isyan eden futbolcudan zarar gelmez. Kampın ilk gününden bu yana çalışıyor, fiziği toparladı, patlayıcı gücünü yeniden kazanıyor. Lecce karşısında hem alanı iyi kullandı, hem de Batshuayi ile harika 2'li oyunları vardı. Seri rakip eksiltebilmesini görmek güzeldi. Zaten fizik olarak güçlü futbolcu, sırtını dayadığında ancak faul yapabilirsiniz. Nwakaeme'nin şov yaptığı ligde, Zaha'nın bambaşka işler yapması gerektiğini geçen sezon da yazıyordum.

Zaha ve Ziyech iyi gidiyor derken, hücum nasıl kurgulanacak? Barış Alper Yılmaz dönecek mesela, 11'in olmazsa olmazı. Ziyech'in bir şekilde forvetin arkasına kayacağını düşünüyorum. Orada oynamayı çok sevmiyor denilse de, başka bir formül yok. Barış Alper Yılmaz'ı forvetin arkasında, 2. forvet gibi kullanalım desek, Mertens'in sağladığı bağlantıyı yakalamak kolay değil. Ziyech'le ancak bu yakalanabilir. 10 numara transferi bence çok anlamlı değil derken de kastım bu. Çok fazla hücum alternatifi var. Ziyech gitmeden, 10 numara transferi bence imkansız.

Zaha'yı kesemezsin, bu fizik gücüyle durdurulamayacak noktaya gelecek. Icardi zaten forvetin. Barış Alper Yılmaz da sağ kanatta devam eder, haliyle Ziyech / Mertens rotasyonu forvetin arkasında oluşur. Yunus Akgün, Yusuf Demir gibi isimler de forvetin arkası için alternatif. Kerem Aktürkoğlu takımda, daima önemli bir koz. Batshuayi / Icardi de yer yer birlikte oynayabilir derken, biri biraz daha forvetin arkasına kayacak. Güçlü bir rotasyon bu. Zaha ve Ziyech'in kazanımıyla birlikte de kalite en üst seviyeye taşınıyor..

14 yorum:

  1. zaha için çok fazla beklenti içinde olmayalim derim sonra yine hayal kırıklığına uğrarız. ayrıca ziyech 10 no'da fazla forma giymez diye düşünüyorum. mertens'den sonra yunus ve yusuf var orada oynayacak. kanatlarda da zaha bence kerem, barış ve ziyech'den sonra 4. sırada geliyor. ziyech sağda devam eder, solda da barış ve kerem oynar. ya da zaman zaman barış'ın sağ kanatta oynadığı maçlarda da solda kerem oynar. çünkü bu oyuncuların katkısı zaha'dan daha fazla olur. ve zaha'nın diğer mevkidaşlarına göre de maaşı çok fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim beklentim var. Beklentimin olması da son derece doğal.

      Sil
    2. Zaha kendini ıspatlamadan bu topraklardan gitmez. Adamda tatlı bir ego var. Geçen yıl kendi eksiklerini biliyordu. Köhn ileri çıktığı an kendisini geri atıyor. Köhnü iyi yönlendiriyor. Fizik olarak geçen sene üflesen uçacak haldeydi. Şimdi 3 kişiyle boğuşup galip çıkıyor. Adam asist kralı ben olacağım diyor sadece bunu söylemesi bile takım oyununa ayak uyduracağım demek. Zaten takıma, sisteme uydurduğun an kendini kötü olma şansın yok. Okan Hocanın en büyük başarısı da esasında bu. Sistem harika işliyor. Ayak uyduran ile devam ediyor. Oyuncu da bunu zamanla anlıyor.

      Sil
    3. İspatlayacak da bence. Parma maçında genel olarak kötüydük ama Zaha istekliydi.

      Sil
  2. Kalitelerine kariyerlerine lafımız yok önemli olan devamlılıkları bir kaç maç parlayıp sönerlerse sıkıntı o yüzden oğuz aydını çok istiyordum rekabet ve rotasyon adına bir çok mevkide alternatifli kadromuz var sadece beklerde alternatif lazım ve köhnün bir türlü vasatı aşamaması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp dönemi bu yüzden önemliydi diyoruz. Göreceğiz..

      Sil
    2. Barış Kerem dururken Oğuz gereksiz olurdu. Şunu da unutmayalım. Oğuz alan topçusu. O geniş alanları nerede bulacak da iş yapacak hangi rakip bize açık oynar? Gelişir miydi belki evet ama gelişmesi için oynaması gerekirdi. Şu rotasyonda getir götür yapar. Kimse kusura bakmasın ne Keremin önünde nede Barışın. Bu adamların önündeki adamları zaten konuşmaya gerek yok.

      Sil
    3. Kanat ya da 10 numara hamlesi, bu hücum bolluğu içerisinde gereksiz.

      Sil
  3. Zaha - Ziyech senesi olacak bu sene. Ziyech sürekli ileri uzun denemeleri, Icardinin fit hali, Zahanın pasör hali, Barışın mücadelesi derken Zaha Ziyech muazzam bir sene çıkartacak demedi demeyin. Sağ taraf tamamen lokomotif şekli ilerleyecek Barış, Jallert enerjisi diye bir kavram oluşacak bu sene. Rakibin solu korksun. Bizim sol bek için en acilinden bir rotasyon oyuncusu yapmamız lazım. Dubois sırf sol bek için tutulur mu, tutulursa olur mu? Bunlar hep soru işareti. 8 numaraya göre belli olacak gidişat. Fırsat transferi olarak belki bir sol bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahanın dinamizmini yüksek tutarsak, o hücumun kalitesinin önemi daha net ortaya çıkacak.

      Sil
  4. Rakipler kalite olarak Zaha ve Ziyech seviyesine çıkmaya çalışırken biz elimizde olanı yok sayıp transferde geride kaldık diye üzülüyoruz çok ilginç :)

    YanıtlaSil
  5. Ziyech kanat için temposuz Zaha hala yeterince verimli değil ama asıl sorun 11+1+2 14 deniyor da 2 si tribünde. Takıma hem 6/8 hem 8/10 iki merkez oyuncusu lazım. Kaan Berkan Demirbay seviyesi ancak idare ediyor. 2 yabancı merkez orta sahaya 12+2 de yer yok. 13 yapıyor muslera Jelert Köhn Sanchez Nelson Zaha Ziyech Toreira 8 no 10 no Martens Icardi Batshuayi. Kim tribüne çıksa yerli alternatifi yetersiz ya da yok. Barış Kerem oynarsa Zaha Ziyech tribün için fazla pahalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech ve Zaha'nın yeni sezonda rolü büyük olacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir