27 Nisan 2009 Pazartesi

Arda'nın Talipleri Çoğalıyor

Channel 4'un haberine göre, Avrupa'nın ünlü kulüpleri Bayern Münih ile Juventus, Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda Turan'ı gözüne kestirdi. Bu yıl Bundesliga'da hayal kırıklığı yaratan Bayern Münih'in sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimali olan Fransız yıldızı Frank Ribery'nin yerine Arda'yı kadrosuna eklemek istediği belirtildi. Euro 2008'de sergilediği başarılı performans'la dikkatleri üzerine çeken Arda'ya İtalya'nın Juventus takımı da talip oldu. Siyah-beyazlı ekip, sezon sonunda futbol kariyerine noktayı koyacak olan Çek yıldız Pavel Nedved'in boşluğunu Arda ile doldurmak için çaba sarf ettiği ifade edildi. İki ekibin de genç yıldız için 11 milyon Euro'yu gözden çıkardığı iddia edildi. Öte yandan, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham, Arsenal ve Manchester City'nin de Arda ile ilgilendiği; fakat yıldız oyuncunun Türkiye'den ayrılmaya ikna edilmesinin zor olduğu vurgulandı.

Arda Turan elbette yurt dışında bir takıma gidecek ama biraz daha zamanı var. Futbolu müthiş olmasına rağmen henüz tam olgunlaşmadı. Örneğin baskıyı kaldırabilme, şut ve biraz daha seri hareket etme gibi kalibiyetlerini geliştirmesi lazım. Yalnız bu sezon liderlik gibi bir vasıf ve savunmasınıda inanılmaz güçlendirdi. Bu da kendisini sadece sol açık gibi değil örneğin Fabregas gibi görme olanağınıda yarattı. Yani hem savunma hem hücumu aynı anda yapabiliyor. 

Türk futbolunun en güvendiği, en yetenekli isimi Arda Turan. Galatasaray'lılığı ile de gönlümüzde taht kurdu. Ayrılışı hepimiz için zor olacak. Kendisinin 2013'e kadar sözleşmesi var. Adnan Polat yönetiminin sevdiğim bir özelliğide bu oldu. Futbolcularla sözleşmeleri bitmeden sözleşme yeniliyor. Bu da ileride bonservissiz ayrılmalarına olanak tanımıyor. Bayern Münüh ve Juventus ciddi tekliflerde bulunmuşlar. Bonservisi 20 milyon euro olarak belirlenmişti ama 11 milyon euro teklif gözüküyor şu sıralar. Malum bütün dünyada kriz var. Arda Alman liginde de oynayabilir ama kariyeri açısından orası Arda'ya ne katar bilmiyorum. Gerçi Ribery gibi bir yıldızı daha da parlattılar. İtalya'da da oynar Arda üstelik tam ona göre bir lig. Oranın sertliğinide kaldırabilir. Juventus'da eski günlerine dönmek istiyor bu yüzden Arda'nın peşine düşmüşler. Benim gönlümden ise Barcelona geçiyor Arda orada oynamalı.

Arda yinede Aslantepe'yi görmeden, kaptanlığı koluna takmadan Galatasaray'dan ayrılmamalı. Gelecek sezonda Arda Turan'ın üstüne takım kurulacak. Zamanında açmıştım konusunu 10 numara ve kaptanlık Arda'ya diye. Sanırım yönetimde bunu yapacak. Doğrusunuda yapmış olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir