27 Nisan 2009 Pazartesi

Trabzonspor Uçmuş


Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın büyük maçlardaki kötü istatistiği takımın zirve yarışından kopmasına neden oldu. Bu arada yönetim kurulunun Avrupa'da teknik direktör arayışlarına başladığı iddia edildi. Yönetim kurulunun resmi olarak açıklamamasına rağmen Sivasspor mağlubiyeti sonrası gelecek sezon için Teknik Direktör Ersun Yanal ile yola devam etmeme kararının kesin olarak alındığı ve gizlice yabancı teknik direktör arayışlarına başlandığı iddia edildi. Bu konuda bordo - mavili yöneticiler, net bir açıklama yapmazken, gündeme gelen isimler arasında Hollanda Ligi'nde bu sezon Az Alkmar ile şampiyonluk kupasını kaldıran Van Gaal ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Eric Gerets'in isimlerinin ön plana çıktığı belirtildi. Ancak her iki teknik adamında takımlarıyla birlikte gelecek sezon şampiyonlar liginde mücadele edecek olmaları nedeniyle ilk etapta Trabzonspor'un teklifine sıcak bakmayabilecekleri belirtildi. Bu arada yönetimin Van Gaal'ı ikna etmek için yardımcısı olan Trabzonspor'un eski gol kralı futbolcusu Şota'yı devreye soktuğu da öğrenildi.

Gelecek sezon Ersun Yanal ile devam etmeyecekleri kesinleşti. Burada herkes hem fikir. Yeni hocanın kim olacağı ise soru işareti. Kabul ediyorum Sadri Şener büyük vizyonu olan ve başarı için her şeyi yapabilecek bir başkan. Yalnız haber doğruysa Van Gaal ve Gerets konusunda biraz uçmuşlar. Bundan bir ay önce Gaziantepspor'un Scolari bile olabilir deyip Litvanya'nın hocasını getirmesi gibi bir şey olur bu. Gerets desek geçenlerde Belçika Milli Takımının teklifini reddetti, Lyon'u devirip şampiyon olmak istiyor. Adamın heykelini dikecekler neredeyse. Ayrıca gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi bütçelerde oynayacak. Van Gaal ise yeniden yapılanma uzmanı, Alkmaar'ı aldı sıfırdan yarattı. Bu sezon şampiyon oldular ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi var. Ayrıca daha sezon başında sözleşme yeniledi. Birde Şota devreye girecekmiş ben inanıyorum kesin ikna eder.

Bence daha makul isimlerde yoğunlaşalım. Haber DHA'ya ait onların yaptığı haberler genelde doğrudur. Trabzonspor'un yapabilecekleri ortada onlar için uğraşırsa daha sağlıklı olur bence. Böyle gündem yaratmaya hiç gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir