28 Nisan 2009 Salı

Barcelona Hiddink'e Karşı


Maç boyu Barcelona tek kale oynadı göründü, Chelsea bütün maç kapanmış görüntü verdi. Bir bakımada öyleydi aslında. Barcelona kendi sisteminden asla ödün vermeyen ekip. 4-3-3'ü ne olursa olsun bozmuyorlar. Chelsea ise Drogba'yı ileride tek bırakıp orta sahayı kalabalık tuttu. Özellikle Ballack ve Lampard'ı orta sahanın ortasında oynattıki hücumu böyle oynamak istediler. Yalnız Lampard ve Ballack ofansif açıdan bekleneni veremeyince Chelsea çok kısır bir görüntü sergiledi. Koskoca maç buldukları tek fırsat ilk yarı Drogba'nın kaçırdığı altın değerindeki fırsattı. Barcelona savunması aşırı öz güvenden mi bilmiyorum ama o hatayı yapmamalarını beklemezdim. Barcelona defans oyuncularıda dahil olmak üzere komple hücum oynadılar. Orta saha elemanları Iniesta ve Xavi iyi çalışmasına karşın ileride oynayan altın üçlü bugün pek gününde değildi. Özellikle Messi istediklerini yapamadı gibi. Eto'o istediği topla sadece bir kere buluşabildi, Henry ise aşırı mücadelede çok yıprandı. Chelsea savunmasının bu maçta hakkını vermek lazım. Terry, Bosingwa, Alex müthiş maç çıkardılar. 

Barcelona'da sol kanat eksikliği bu maçtada görüldü. Sağ taraftan Dani Alves'le istediklerini yapabiliyorlar ama aynı katkının yarısı bile Abidal'den gelmiyor. Alves'e göre çok çakılı bir bek. Sol taraftada Alves tipinde bir bek olsa Barcelona hücumu daha da katlanabilir. P.Cech ayrıca bu maçta yine ne kadar güvenli ve büyük kaleci olduğunu kanıtladı. Yaptığı kurtarışların yanında, güvenli oyunu, arkadaşlarını sakinleştirmesi muhteşemdi.

Teorim tutacak gibi. Hiddink'in gelişinden sonra Chelsea'nin bu kupayı alacağını söylemiştim. 0-0 istedikleri skor oldu. Chelsea İngiltere'de oynanacak maçtada kontrolü elden bırakmayacaktır. Çünkü aşırı yüklendikleri an geride verecekleri açıkları Barcelona asla affetmez. Oradaki maç gollü geçecektir. Özellikle maçın başında gelecek goller işin seyrini değiştirir. Hiddink'i bu maç bir kere daha takdir ettim bu güvenli futbolundan ötürü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir