20 Nisan 2009 Pazartesi

Bu Kötü Sezonda Hala Bir Umut Işığı


26 senedir kupaya hasret Fenerbahçe Sivasspor karşısına 3-1'lik avantajlı skoruyla çıkacak. Buraya kadar her şey normal Fenerbahçe avantajlı taraf gözüküyor. Yalnız maç Sivas'ta ve Fenerbahçe'de inanılmaz eksikler var. Alex, Edu, Lugano, Semih, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu gibi isimler yok en sonda Uğur Boral kadroya alınmamış. Zaten kötü giden bu sezonda bu kupa Fenerbahçe için bir umut ışığı olabilirdi. 26 senelik hasret dindirilip başarı yakalabilirdi. Fenerbahçe'de taktik ve sistem olarak da zaaflar var bu maç onlar için çok zorlu geçecek.

Sivasspor ligin formda takımlarından. Şu an ligde liderler ve geçen sezonki başarılı çizgilerini devam ettiriyorlar. Türkiye Kupasında da yarı finale kadar çıktılar yani her kulvarda varlar. 2-0'lık bir skor yakalayabilecek güçteler hele ki Fenerbahçe bu durumdayken. Yinede Fenerbahçe bir gol atıp kendini finale de taşıyabilir. Bu yüzden çok zevkli bir maç geçecek. Sivasspor kesinlikle hücumu düşündüğünden, Fenerbahçe'nin savunma hattının Roberto Carlos hariç olmadığını düşününce neler olabileceğini şimdiden kestiremiyorum. Mehmet Yıldız, Kamanan hatta Balil hızlı ve güçlü oyuncular. Fenerbahçe Edu ve Lugano'ya çok güvendiklerinden sezon içinde rotasyon fazla yapmadılar. Yani Önder Turacı ve Yasin gibi isimler fazla oynamadı. Bu da çok fazla pozisyon hataları yapmalarına sebep oluyor. Ayrıca Alex olmayınca organizasyon sıkıntıları var şimdi Emre'de olmayınca orta sahada topu tutup, oyun kurabilecek bir isim kalmadı. Semih'de yok ileride top tutan oyuncuları sadece Güiza'nın ayağına bakacak Fenerbahçe.

Sivasspor tam kadro, eksiksiz, formda olarak bu maçı oynayacak. Fenerbahçe'nin bunca eksiği onları morallendirebilir. Yalnız biz nasıl olsak eledik modunda bu maça çıkarlarsa o zaman işler zorlaşır. Karşındaki takım Fenerbahçe ne kadar eksikler olursa olsun ne yapacakları belli olmaz.

Sonucunu merakla beklediğim bir maç. Diğer eşleşmede Beşiktaş turu atlayacaktır. Final Samsun'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir