21 Nisan 2009 Salı

Final Yolcuları Belirleniyor


Bayanlar Basketbol Ligi'nde play-off yarı final heyecanı bugün oynayacak iki maç ile başlıyor. Eşleşmelere baktığımızda Fenerbahçe - Galatasaray, Samsun Basket - Mersin B.B eşleşmelerini görüyoruz. Bu 4 takımda çok iddalı ve bu sezon önemli başarılara imza attılar. Ama herşeyden önce Samsun Basket ve Mersin B.B'ye teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü ligin havasını müthiş değiştirdiler. Eşleşmeleri değerlendirmek gerekirse:

Fenerbahçe - Galatasaray eşleşmesini herkes merakla bekliyordu. Bu iki takım geçen sezonda play-off finali oynamışlardı ve nefes geçen bir seri yaşamıştık. Son 3 sezonun şampiyonu Fenerbahçe avantajlı taraf gibi duruyor. Ayrıca saha avantajıda onların elinde. Galatasaray'ın şöyle bir şansı var ilk maçı kazanabilirse ondan sonraki serinin 2 maçı kendi sahasında olacak. Fenerbahçe'nin tecrübeli ve takım oyununu çok iyi oynayabilen bir kadrosu var. Galatasaray ise Euro Cup şampiyonu ve Augustus, Young gibi isimlerine çok güveniyor. Tam bir güçler dengesinin mücadelesi olacak. Türkiye Kupası mücadelesinde gördük ki Fenerbahçe yenilmez değil ve Galatasaray her an her şeyi yapabilecek güçte.

Diğer eşleşme bu sezona damgasını vuran iki takımın yani Samsun Basket ve Mersin'in mücadelesine sahip olacak. Samsun Basket seride 1-0 önde ve saha avantajı elinde. Bu sezon oynadığı maçlarada baktığımızda kendi sahasındaki bütün maçları kazandı. Bu yüzden saha avantajı onlar için büyük şans. Mersin'de takım oyununu çok iyi sahaya yansıtan ekiplerden. Samsun'da ise bazı sorunlar çıkmasına rağmen özellikle güçlü pota altına çok güveniyor. Alison, Larkins ve Adeola gibi isimler çok etkili.

Play-off'un hangi serisine baksak müthiş bir heyecan var. Bakalım kimler tur atlayacak ve finalde kozlarını paylaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir