30 Nisan 2009 Perşembe

İşte Futbol Budur!

Salı gecesi oynanan Barcelona-Chelsea maçını futbolu özlediğim için açıp seyretmeye başlamıştım. Ama Chelsea 11 kişi savunma yapınca izlenecek futbol falan kalmamıştı geriye malum. Dün akşamki Manchester United-Arsenal maçında da aynı şey olur mu acaba diye düşünerek açtım 15. dakikada maçı. Açar açmaz uğurlu geldim kırmızı şeytanlara ve golü buldular. Dün akşamın özeti başlıkta gizli. İşte futbol budur.

Manchester'ın zaten Old Trafford'da neler yapabileceğini haftasonu oynanan lig maçında mükemmel bir geri dönüş hikayesi yazarak göstermişti. Tek sıkıntı Arsenal'in bir gece önce Chelsea'nin yaptığı şeyi yapıp yapmayacağıydı. Ama Allahtan yapmadı yani kapalı bir futbol oynamak yerine atak futbol oynadı. 90 dakika sahaya yayılan ve gerçekten futbol oynanan bir gece oldu futbolseverler adına. Bilhassa Manchester ilk yarım saat eze eze oynadı topla. Maç Manchester United'lı John O'Shea'nın 17. dakikada attığı golle 1-0 bitsede sayısız gol pozisyonu ve şutla seyir zevki yüksek bir maçtı. Manchester adına gecenin en iyi ismi savunmanın en önemli ismi olan kaptan Ferdinand olurken Arsenal adına ise şüphesiz İspanyol kaleci Almunia oldu. Zaten maç Manchester-Arsenal maçından ziyade Manchester ortasahası-Almunia maçına dönüştü bir yerden sonra. Christiano Ronaldo saha dışındaki hayatı ne kadar tasvip edilmesede çok kaliteli bir futbolcu. Dün hakemin çalmadığı en az 3 net faul pozisyonu var. 1-0 kötü bir skor gibi duruyor. Güvenilmez bir skor sonuçta. Fakat Alex Ferguson maçtan önce verdiği demeçlerde 1-0 olsun bizim olsun diyordu tabiri caizse. İstediğinide aldı dün geceki 90 dakikadan sonra.

Yarı final ilk maçlarından sonra takımların kârlılıklarını sıralamak gerekirse şu an için en kârlı takım Manchester gibi duruyor. Arsenal deplasmanı ne kadar zor olursa olsun her türlü galibiyet ve beraberlik Manchester'ı finale taşır. İkinci kârlı takım Chelsea. Nou Camp'tan beraberlikle dönmek her baba yiğidin harcı değil ama inşallah 2. maçtada kapanıp rezil etmezler maçı. Barcelona ve Arsenal'in şansları hemen hemen eşit olsada Barcelona'nın altın üçlüsü gününde olursa deviremeyeceği ekip yok gibi. Bakalım 2. maçlarda neler olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir