16 Nisan 2009 Perşembe

Kalemler Kırıldı


Olaylı derbi sonrası cezalar belli oldu. Herkesin gözü pfdk'nın vereceği cezaların üstündeydi. Mahmut Özgener'in dünkü basın açıklamasından sonra Galatasaray'da Adnan Polat, stadyum, Arda, Emre ve Sabri, Fenerbahçe'de ise Lugano, Semih ve Volkan kurula sevkedilmişti. Alınan cezalar ise şu şekilde;

GALATASARAY=> Adnan Polat 45 gün hak mahrumiyeti, Samiyen 1 maç kapalı 1 maç seyircisiz oynama, Emre Aşık 2 maç, Sabri Sarıoğlu 2 maç, Arda Turan 3 maç. Ayrıca 80bin lira para cezası.

FENERBAHÇE=> Volkan Demirel 3 maç, Semih Şentürk 3 maç, Diego Lugano 5 maç.

Gelelim yorumlara; Arda'nın ve Adnan Başkan'ın cezası bi nebze olsun kabul edilebilir. Söylenmemesi gereken şeyler söylendi yapılmaması gereken hareketler yapıldı. Ama Sabri'ye ceza kesilirken aynı pozisyonun içerisinde olan Emre Belözoğluna kanatsız melek muamelesi yapılmasını hiç bir mantık açıklamayaz bana. Sonra Emre Aşık konusu. Saha içinde dayak yiyen kendisi 2 maç ceza alan yine kendisi. Resmen şamar oğlanına döndürmüşler. Arda'nın cezasının kabul edilebilir olması gibi Semih'inde cezası kabul edilir çünkü aynı pozisyon yapılanlar aynı ikisinin aynı cezayı alması normal. Ama Lugano'nun bu Polat Alemdar halleri daha ne kadar sürecek. Daha ne kadar kayrılacak bu adam. Arkadan gelip habersizce sinsice kafa atmakta ne oluyor? Biz insanımızı futbolcumuzu böyle mi koruyoruz? Yapılması gereken bu değildi. Daha ağır bir cezayı haketti. Bir cümlede seyirciz oynatılan maçlara gelsin. Futbol bir spor ve insanları eğlendirmek için oynanıyor. O zaman seyircisiz maç oynatmak ne demek? Bu cezanın kökten değiştirilmesi lazım. Uefa ve Fifa'nın buna bir çözüm getirmesi şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir