21 Nisan 2009 Salı

Ofsayt Mücadelesinden Fenerbahçe Çıktı

Fenerbahçe'nin geçirdiği bu kötü sezonda tek teselli bulabileceği Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde 3-1'in rövanşında 0-0'lık skor geldi ve Fenerbahçe finale çıkan takım oldu. Fenerbahçe bu maça çıkarken çok fazla eksikleri vardı ve onların yerini dolduramamışa benziyordu. Sivasspor ise ligde lider gitmenin morali ile 2 farklı bir galibiyet aradı. Maça bakarsak zevkli bir maçtı. Sivasspor hücum oynamak istedi Fenerbahçe savunmasının zaaflarını bildiği için arkaya çok top attılar. Bu da çok fazla ofsayta düşmelerine sebep oldu. Mehmet Yıldız ve Kamanan çok etkisiz göründüler. İkinci yarı oyuna giren Balili'de çok etkisizdi. Sivasspor'un yüklenmesinden fırsat bulan Fenerbahçe'de özellikle Vederson ile net pozisyonlar kaçırdı. Sivasspor'un 48. dakikada üst üste iki topu direkten dönünce Fenerbahçe için turu geçmek kaçınılmaz oldu.

Fenerbahçe bunca eksiğe rağmen iyi mücadele etti. Güiza'yı defansın arkasına kaçırıp pozisyonlar aradılar ama onlarda ofsaytlardan çok çektiler. Özellikle Güiza'ya atılan 3 top ofsayt değildi burada Fenerbahçe'nin hakkı biraz yendi bence. 

Sivasspor kafa olarak olduğu gibi lige odaklanmış. Bu maçta normalde yapmayacakları basit hatalar çok yaptılar. Bülent Uygun bazı oyuncularınıda dinlendirince normal düzenlerinin dışına çıktılar. Forvetlerinde bir maçta etkisiz olunca bu tip sonuçlar olacaktır. Mehmet Yıldız'da özellikle düşüş var. Bizim bildiğimiz hızlı, teknik oyuncu gitmiş sadece güce dayalı bir forvet olmuş. Bakıyorumda bu haliyle büyük takımlarda zor oynar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir