22 Nisan 2009 Çarşamba

Şampiyonlukta Gitmesin

Bugün oynanan maçta Fenerbahçe Bayan Basket takımı Galatasaray'ı konuk etti. Seriye 1-0 önde başlayan Fenerbahçe maçı 82-72 önde kapatarak seriyi 2-0'a getirdi ve Ayhan Şahenkteki maç için büyük avantaj elde etti.

Maça Sophia-Semione ikilisinin etkili oyunu ile başlayan Galatasaray ilk çeyreği Tuğba Palazoğlu'nun etkili savunmasınında etkisiyle 23-13 önde kapattı. 2. periyoda da hızlı başlayan Galatasaray ilk dört dakikada farkı 14 sayıya kadar çıkarmasına rağmen son saniyelerde Fenerbahçe'nin oyundan kopmayarak elde ettiği sayılara engel olamadı. Özellikle devreye gidilecek son dakika içerisinde Ajavon'un bulduğu 2 adet üç sayılık basket ile farkı eriten Fenerbahçe devreye 42-37 geride gitti. İlk yarıda en çok göze çarpan şüphesiz Fenerbahçe adına kaybedilen toplar Galatasaray adına ise kazanılan ribaundların fazlalığıydı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan ev sahibi ekip 3. periyotta özellikle Powell ile farkı eriten Fenerbahçe bu periyot bitmeden farkı 9 sayıya çıkararak 61-52'ye getirmişti. 3. periyotu 63-54 önde kapatan sarı-lacivertliler son periyotta seyircisinin de desteğiyle maçı 82-72 önde bitirerek seride durumu 2-0'a getiren skoruda hanesine yazdırıyordu. Maçın en etkili ismi Sophia Young oldu 21 sayı ile maçı tamamlayan sarı-kırmızılı oyuncuyu 19 sayı ile Fenerbahçe'den Ajavon izledi.

Yarı final maçlarının 2.si cumartesi akşamı Ayhan Şahenk'te oynanacak. Şüphesiz Fenerbahçe 2-0'ın avantajı ile gelecek ama Galatasaray'ın ne kadar inatçı bir ekip olduğunu ve nasıl maçı çevirebildiğini Eurocup'ta görmüştük. Yapılanlar yapılacak olanların teminatıysa potanın perilerinden Fener'i bu defa eleyerek adlarını finale yazdırmalarını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir