29 Nisan 2009 Çarşamba

Samsun Basketbol Yaşattıkların İçin Teşekkürler


1-0 seriye önde başladık, saha avantajı elimizdeydi yinede Mersin'e 3-2 ile geçilmiş olduk. Herkes final için umutluydu, favori tarafta bizdik ama Sivasspor sendromu bizim başımıza geldi. Yani geçen sezonu hatırlayın Sivasspor şampiyonluk için yeni sayılırdı ve son haftalarda bu stresi kaldıramadı. Samsun Basketbol ikinci ligden henüz çıkmış takım, yeni kurulan bir ekip, hedefler play-off görebilmek iken bir anda şampiyonluk konuşulmaya başlandı. Normal sezonda o kadar güzel hava yakalandıki herşey olumlu gidiyordu. Sonra ortaya çıkan bazı mali sorunlar, Alison isimli basketbolcunun ruhsuzluğu ve yaşanan stres bizi play-off finalinden etti. Sezona bakarsak bayanlar liginin en başarılı takımı Samsun Basketbol'dur. Fenerbahçe'nin 10 da 1 bütçesine bu takım bunları yapabildi. Öncelikle Samsun Basketbol'u kutlamak gerekiyor.

Maça gelirsek SBK bu sezon final maçlarında hep iyi oyun ortaya koymuştu. Serinin geneline de bakınca Samsun'daki ilk maç hariç çok iyi maçlar çıkardık Mersin'de. Bu maçtada iyi başladık Nihan ve Julie ile sayılar bulduk ve ilk periyodu önde tamamladık. İkinci periyoda da iyi başladık fark bir ara arttı ama basit hatalar neticesinde Mersin öne geçti. Üçüncü periyot ise bir denge vardı Larkins bu periyotta etkiliydi. Son periyotta da Mersin'in üstünlüğü göze çarptı. Lindsey Harding çok skorer oynadı fark bir ara 11'i buldu. Son bir dakika kala olanlar oldu Samsun Basket 11 sayı farkı 40 saniye içinde 2'ye kadar indirdi. Bu fark açılana kadar öyle hatalar yaptıkki. En son Nihan o boş turnikeyi sayı atsa fark 1'di. Sonra herşey olabilirdi. Olmadı ne yazıkki Mersin finale çıkan ekip oldu.

Larkins için ayrı parantez açmak gerekiyor. Bu kız sezon boyunca öyle mücadele ettiki takımın ribaund ve sayı kralı oldu. Sempatik tavırlarıyla herkesin sevgilisi oldu. Bunun neticesinde Avrupa'da çok iyi bir takımla SBK'da aldığının çok fazlasına anlaştı. Buraya kadar her şey normal. Bu kız nasıl olsa anlaşmamı yaptım, artık fazla zorlamasamda olur diyebilirdi. Sakatlanma pahasına bu seride kaşını yardı, her topa atladı. Mücadelesini hiç esirgemedi. Maç bitiminde de hüngür hüngür ağladı. Gitti taraftara selam verdi, formasını attı Yaşar Doğu'ya belkide son kez baktı. Larkins'e önce büyük alkış, Samsun halkı seni unutmaz. Ey gidi Alison üç kuruş para için sorunlar çıkardın, millete bitsede gitsek dedin. Maçlarda ruhsuzluğunla ön plana çıktın. Yazıklar olsun.

Gelecek sezona Julie ve Adeola takımda tutulmalı, İlkay ve Burcu'da takımda kalacaktır. Julie'nin arkasına çok iyi bir guard yedeği lazım. Nihan 3 büyüklerden birine gidecek büyük ihtimal. Samsun büyük alt yapı alttan da iyi basketbolcular gelecek. Özellikle Cansu Arslan'dan çok umutluyum. Bu sene başarılı oldu Samsun Basketbol. Gelecek sezona biraz daha yatırımla final neden olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir