11 Mayıs 2009 Pazartesi

100. Yılın En Güzel Hediyesiydi


Dün Galatasaraylıların Çıldırma Günüydü bugün ise Fenerbahçe'yi 5-1 yendiğimiz ve Türkiye Kupası'nı kazandığımız günün yıldönümü. Galatasaray o sezon 100. yılını yaşıyordu ve 100. yıl hediyesini bu maç ve kupayla kazandı diyebiliriz. Hepimiz için önemli bir maçtı çünkü uzun zamandan sonra tarafsız sahada maç oynanacaktı. Şampiyonlar Ligi finalinin provası niteliğinde bu maçta beklenen taraftar sayısına ulaşılamadı. Çünkü maç öncesinde insanlar çok korkutuldu. Yok kavga çıkacak, olay çıkacak, yollar bitmedi falan derken beklenen kişi sayısı orada olmadı. Yinede güzel maç oldu ve tek bir olay yaşanmadı. Son yılların en zevkli derbisiydi skorun 5-1 olduğuna bakmayın Fenerbahçe'de önemli ataklar geliştirdi, pozisyonları vardı ama Galatasaray gol yollarında daha etkili olunca tarihi bir galibiyet aldı.

Bu maça bir hafta öncesinden hazırlanmaya başlamıştım. Fenerbahçe yarı finalde Denizlispor ile eşleşmiş ve maç uzatmalara gitmişti. İlk defa Fenerbahçe'nin turu geçmesini istedim, finali Fenerbahçe ile oynamak istedim. İçime mi doğdu bilmiyorum ama Fenerbahçe'nin finale kalmasına mutlu olmuştum. Evde maç için bütün hazırlıkları yaptım benim ailem koyu Fenerbahçe'lidir, eve birkaç misafirde geldi güzel bir atmosfer oluştu. Galatasaray'ın her golünde çıkdırdık hatta misafirin biri yerde takla atıyordu. Babamın köşesine gidip pusmuş şekilde oturmasını asla unutamam.

Maça geçecek olursak Fenerbahçe ligde iyi durumdaydı ve kağıt üzerinde maçın favorisi gözüküyordu. Maç hızlı başladı ve Galatasaray bir anda 3-0 öne geçti. Ribery unutulmaz bir maç oynadı. Sonra Fenerbahçe'nin seri atakları oldu Mondragon devleşme ötesi birşey yaşadı maç içinde evrim geçirdi herhalde gol izni vermedi. Luciaco farkı bire indirdi ve ilk yarı 3-1 bitti. İkinci devrede karşılıklı ataklar vardı, tempo çok yüksekti. Son sözleri Hakan Şükür söyledi ve 2 gol atıp maçı 5-1'e getirdi. Fenerbahçe uzun yıllar süren hasretine yenisini eklemişti. Eklemedende geçmeyelim İlker Yasin'de maçı anlatımıyla maça değişik bir hava getirmişti. Galatasaray TV'de bu kupanın görüntüleri çıkarken The Last Of Mohicans çalar. Son Mohikan deyince aklıma hep bu maç, Hakan Şükür'ün golleri gelir. Güzel bir derbiydi, futbol seveler içinde eğlenceli bir maç oldu. 100. yılın en büyük hediyesini böylece almış olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir