22 Ağustos 2025 Cuma

Galatasaray için transferin son günlerinin sancılı geleceği bir gerçek


Takip edenler, Barış Alper Yılmaz'ın olası transferiyle alakalı hangi düşüncede olduğumu bilirler. O düşüncem değişmiş değil. Hatta son gelişmelere bakarak, düşüncemin de doğru olduğu görülüyor. Öyle bir teklif gelir ki herkesin kafası karışır. Barış Alper Yılmaz'ın da yaşadığı bu. 10 milyon avro'luk teklifi görünce, kafasının karışmasından daha doğal ne olabilir? Suudi Arabistan, kariyer planlarında olmayabilir ama hayat biraz da yolda kurduğun planlardan ibaret değil midir? Böyle bir teklif karşısında kayıtsız kalmak istememen normal. Kalana da saygı duyacaksın, gidene de saygı duyacaksın. Barış Alper Yılmaz, her zaman başımın tacı.

Yine de hoş olmayan durumlar var. Aracılar üzerinden bu transfer adına aklın karışması ve idmanlara çıkmamak gibi. Transfer konusunda aklı karışan futbolcunun idmana çıkmadığını çokça kez gördük ama Barış Alper Yılmaz, Galatasaray adına sıradan bir futbolcu değil. Böyle davranmaması gerekir. X isim bu işin Gardi'si olma yolunda, futbolcunun aklını karıştırıyor. Bunu da uzun zamandır yapıyor. Kulübün yapmış olduğu açıklama buna yönelik. Beklediğimiz iletişim de bu. Direkt aksiyon aldık ve kulübün ne düşündüğünü gösterdik. Bu transfer gerçekleşecekse, elbette Galatasaray istediğini alacak. Şu ana kadar gerçekleşen satışlara bakarsak, istediğimizi alacağımızı düşünüyorum.

Gönlüm kalmasından yana. Keşke gitmese ve başarıya birlikte yol alsak. Yunus Akgün'ün uzayan sözleşmesi sonrası, Barış Alper Yılmaz'ın ondan daha fazla kazanması gerektiğini söylemiştim. Ama şu sıralarda öyle rakamlar konuşuluyor ki karşılayabilmek güç. 5-6 milyon avro yıllık ücrete çıkamayız. Suudi Arabistan'dan gelen bu teklifin ardından gelen böyle bir istek de can sıkar. Barış Alper Yılmaz'a yakışmıyor. Sözleşme revizesi olur, yine yüksek bir rakam kazanır ama bu şekilde davranmak, kulübü köşeye sıkıştırmaya eşdeğer. Bu kadar isteniyorsan, 45 - 50 milyon avro + Keçiören'in payını görürler ve transferin gerçekleşir.

Senin için "Avrupa'dan şu kadar teklif gelirse yolunu açarız" ile "Suudi Arabistan'dan gelen teklif" arasında farklar var. Beklenti elbette değişecek. Kimler, hangi paralara gidiyor. Barış Alper Yılmaz için de 45 - 50 milyon avro'ları görmek hayal değil. Transferin sonlarına yaklaşırken, Neom da köşeye sıkışıyor ve bu rakamları görecek. Galatasaray'a satış noktasında, özellikle bu sezon çok güveniyorum. Yeri dolar mı, dolacaksa nasıl dolacak konusunu ise transfer gerçekleşirse konuşuruz. Takımda kalmasını dilerim ama yönetim de 45 - 50 milyon avro'lara kayıtsız kalamaz. Hayatın gerçeklerini kimse es geçemez. 75 milyon avro'ya Osimhen alabilen bir takım olman da fark etmez.

Galatasaray ise transferin son günlerinin sancılı geçeceği bir gerçek. Barış Alper Yılmaz'ın süreci, hala gerçekleşmemiş transferler. Bazı futbolcularla alakalı yine ayrılık ihtimalleri. Plan kurabileceğin zamanlarda olmaman üzücü. Bugün için ancak fırsat değerlendirir, önüne çıkanlara bakarsın. Genç futbolcu alınmalı deniliyor, kimi alabilirsin? Kimse oynatacağı, beklenti duyduğu futbolcuyu gün itibarıyla kolay bırakmaz. Rakamlar fırsatlar için düştü, iyi transferler için ise yükseldi. Barış Alper Yılmaz'da olduğu gibi, onun da rakamı yükseldi. Zamanında Boey'in gidişi gibi. Bu süreci çözecek isim Dursun Özbek. Galatasaray adına en sağlıklı sonucu temenni ediyorum.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

3 yorum:

  1. İdmana çıkmaması kabul edilemez. Gerekirse sözleşme sonuna kadar kalsın oynamasın futbol hayatını bitirelim. Kendisini buralara 2 ligden alıp getiren kulüp ve taraftarlarına bu saygısızlık yapılmaz.

    YanıtlaSil
  2. ederson da bizi istiyor? vermiyorlar. bitti. 45 getir diyeceksin. 44 getir satmam. 45 getir git. nokta. fazla şımardı herkes. canı sıkılan zam istiyor

    YanıtlaSil
  3. Alican Tekin

    Kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Galatasaray'ı mutlu edecek teklif gelene kadar 1 dakika bile süre vermeden kenarda çürütümeli sözleşmesi bitene kadar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir