15 Mayıs 2009 Cuma

Avrupa Şampiyonu Hocada Gider


İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapmış 71 yaşındaki manevi dedemiz Luis Aragones ile bugün yollar resmen ayrıldı. Aragones sezonun tamamlanmasının ardından Fenerbahçe'den ayrılacak. Büyük umutlarla geldi, yaşı söylendi aldırış edilmedi, büyük futbol adamı taktik dehası geldi ama bunların hiçbiri Fenerbahçe'ye fayda getirmedi. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayan hemde güzel futbol oynayarak oralara gelen Fenerbahçe'de Zico gönderildi Aragones geldi. Üstelik bunlar istikrardan söz edilen bir takımda oluyor. Aziz Yıldırım'ın başarı anlayışı nedir çok merak ediyorum. Herşeyi Süper Lig şampiyonluğuna endekslediyse çok yanlışlar içinde.

Aragones bir kere taktik dehası falan değil bence. Kariyerine bakıyorum İspanya dışına hiç çıkmamış. İspanya'nın köklü kulüplerinde çalışmış kabul ama 71 yaşına kadar futbolculuk dönemi dahil yurt dışı deneyimi yaşamayan birisine ben kulüp emanet etmem. Aragones Türkiye futbolunun yabancısı olduğu kadar bu yabancılığı giderecek gençliğede asla sahip değil. Sezon başında beri gelen transferler bile bunun kanıtı. Josico diye adam getirdi kimdir necidir anlamadık. Aurelio'nun yerini doldurabilecek bir futbolcumuydu bu. Madem bu kadar iyiydi İspanya Milli Takımında neden göremedik mesela. Burak Yılmaz falan bu transferlerde başarı gelmez. Aragones'in transfer tercihlerine yönetiminde Türk transferi tercihleri eklenince başarısızlık taçlandı. Stad yapmakla, paranın olmasıyla başarı gelmiyor. Herşeyden önce futbol vizyonun olacak ve bu işi bilen adamlara futbolu emanet edeceksin. Aziz Yıldırım bugün amatör branşlarda veya kurumsal olarak çok başarılı birisi. Yalnız futbol yönetiminden hiç anlamıyor. Başkanlık dönemi boyunca yaptığı icraatlar ortada. 

Fenerbahçe Aragones'i getirirken zaten hata yapmıştı bunu da herkes söyledi. Yalnız bunun faturasını taraftarlar kötü ödedi. Aziz Yıldırım'ın ilk defa koltuğu sallanmış durumda ve başkanlık için çekişecek artık. Kongre önceside Aragones'in kellesini almak zorundaydı. Bu arada yeni hoca adaylarına bakarken Daum'un ismini gördüm. Bu adama geri dönecektin neden gönderdin. Komple yanlışlar içinde Aziz Yıldırım. Fenerbahçe'de birçok ruhsuz futbolcu var futbolun ruhu ölmüş. Galatasaray'da olduğu gibi Fenerbahçe'de de futbol yeniden inşa edilmek zorunda. Hemde tepeden tırnağa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir